Geplaatst

Autootje pesten

Als automobilist bent u zondaar! U dient zich per fiets te vervoeren!

Dit is zo ongeveer de boodschap die dit college van CDA, PvdA en Groen Links aan de 100.000 Tilburgse automobilisten heeft. Het CDA heeft geaccepteerd dat het college een mestkar vol linkse ellende over de Tilburgers uitstort.

Parkeren wordt flink duurder, op de Cityring mogen we rondjes gaan rijden, er komt minder ruimte voor de automobilist, er komt een autoloze zondag, er volgen nog vele afsluitingen van wegen en straten en flaters bij de planning van wegwerkzaamheden zorgen voor nog meer overlast. Als klap op de vuurpijl heeft dit college de gesprekken geopend om te komen tot tolheffing op de wegen rond Tilburg.

De insteek van de VVD is een heel andere. Natuurlijk is het goed om zoveel mogelijk onnodige autokilometers te voorkomen. De meeste mensen staan echt niet voor hun lol in de file.

Alternatieven zoals beter en gratis busverkeer zijn goede initiatieven. Mensen krijgen zo een beter alternatief voor de auto. De geschiedenis heeft bewezen dat het bieden van een positief alternatief een langduriger resultaat geeft dan de negatieve benadering van het autootje pesten.

Reacties

2 reacties op “Autootje pesten”

 1. Sven (N.W. ) avatar
  Sven (N.W. )

  Tolheffing rond Tilburg? En dan hoopt het college nog dat het verkeer ipv door de binnenstad naar de randwegen gaat? Hoe wereldvreemd moet je zijn? Ook vreemd dat ik dat punt nergens in verkiezinsprogrammas heb gezien.

  PS Dit en betaald parkeren en de chittyring enz is zeker geen linkse zaak. Meer een college en gemeenteraad zaak. Ik wordt op vele fora als links genoemd maar ik ben tegen al deze punten. Echt sociaal zijn ze immers niet!

  -Goed werkend openbaar vervoer dat is sociaal.
  -Goed onderhouden voet en fietspaden is sociaal.
  -Leefbare binnenstad waar je ook kan ademen is sociaal.
  -Veel groen en speelvelden in de stad is sociaal.

  Al deze punten komen niet terug bij dit college. Eigelijk vreemd met de zogenaamde socialen van PvdA en GL in het college.

 2. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Zijn fietsers links en auto's rechts?

  Grondprijzen stijgen, logischerwijs wordt dan het parkeren van vervuilende vervoersmiddelen die erop staan duurder, huizen worden ook duurder.
  Rondjesrijden op de Cityring: graag Joost, maar dan liefst op de fiets, dan kun je ook 2 kanten op en dat vervuilt niet. De Cityring wordt