Geplaatst

Ik ben bang voor de Islam (1)

In de oudjaarsconferance van Lebbis en Jansen werd aan het publiek de vraag gesteld: wie is er bang voor moslims? Ook ik moet die vraag met nee beantwoorden. Ik ken immers diverse moslims en daar ben ik absoluut niet bang voor.  Het klinkt dan ook misschien raar maar sinds enige jaren ben ik wel bang voor de Islam!

Tot een paar jaar geleden dacht ik dat de Islam zich wel zou ontwikkelen naar een godsdienst die past bij de huidige tijd. Hierbij zijn homo en hetero zijn gelijkwaardig, mannen en vrouwen gelijkwaardig en is de vraag wie de (beste) god is slechts een kwestie van persoonlijk geloof.

Inmiddels zie ik het respect van de islam voor Nederlandse basiswaarden afnemen. Omdat de moslimgemeenschap nog altijd groeit lijkt het steeds vaker zo te zijn dat zowel de moslimgemeenschap als de niet-moslimgemeenschap steeds minder geneigd zijn om met elkaar samen te leven. De groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan; de standpunten verharden…… Door de gestage toestroom van moslims door bijvoorbeeld gezinsherenigingen wordt het probleem steeds groter.

De politieke correctheid van links Nederland stelt dat wij maar toleranter moeten zijn en ons meer moeten aanpassen aan de islam. Daar ben ik het hardgrondig mee oneens. Onze basiswaarden en normen zijn NIET onderhandelbaar! Wij accepteren het niet dat als homo’s op straat lopen er voor hun op de grond wordt gespuugd ten blijke van disrespect. Wij moeten het niet accepteren dat blijf-van-mijn-lijf-huizen vol zitten met mishandelde moslimvrouwen. In het uitsdragen van onze basiswaarden moeten wij, ter verduidelijking, misschien zelfs nog een stuk intoleranter worden! Pas dan zal ook binnen de moslimgemeenschap een discussie op gang komen over deze opvattingen. Homo’s zijn geen vieze varkens, Christenen zijn geen honden en mannen hebben niet het recht vrouwen te slaan, laat staan te mishandelen.

Dat de multiculturele samenleving een contradictio in terminis is lijkt inmiddels ook bij links Nederland door te dringen. Laten wij nu proberen te zorgen dat het integratie proces eindelijk wordt ingezet door het vormen van een samenleving waarbij we duidelijkheid creëren over wat de basiswaarden zijn van onze cultuur. Wie zich daar niet in wil schikken zou zijn heil moeten zoeken in een land met andere waarden.

Reacties

8 reacties op “Ik ben bang voor de Islam (1)”

 1. anoniem avatar
  anoniem

  Hallo ! ! ! kijk naar de film valley of the wolves… en luister naar die sheyk(hodja).. luister die goed tot dat je begrijpt wie moslim en wat islam is 😉

 2. Wonderboy avatar
  Wonderboy

  goed stukkie geeft de dagelijkse realiteit goed weer !

 3. Wonderboy avatar
  Wonderboy

  ps de fam. leeuwenkamp zal via zoonlief ook nog aardig wat negatieve reakties uw kant opsturen.
  u have been warned.

 4. Afdeling Nederland avatar
  Afdeling Nederland

  Een goede column, heer M

 5. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Colum Tilburgse Koerier

  'Ik ben bang voor de islam'. Mijn wenkbrauwen gingen een stukje omhoog toen ik deze kop boven een stuk van Joost M

 6. nieuwsdienst avatar
  nieuwsdienst

  Moslims onthoofden boeddhist in Thailand

  Gepubliceerd op zondag 14 januari 2007

  YALA (ANP) – In het zuiden van Thailand zijn vier boeddhisten gedood, vermoedelijk door moslims. E

 7. Nieuwsdienst avatar
  Nieuwsdienst

  Nieuwe moslimrel in Londen

  Gepubliceerd op zondag 21 januari 2007

  Een Londense politieagente heeft geweigerd haar hoogste baas een hand te geven vanwege haar strikte islamitische geloofsopvattingen.
  Het incident gebeurde tijdens een ceremonie waar nieuwe rekruten een ontmoeting hadden met Sir Ian Blair, de Londense korpscommandant. Het verzoek werd alleen toegestaan om het feestje niet te bederven, aldus een politiewoordvoerster. "Dit is nog nooit eerder voorgekomen en hij was pisnijdig'', vertelde een hoge politiefunctionaris de krant Mail On Sunday over Blairs reactie. "Maar hij ging ermee akkoord om geen sc

 8. Thijs Roes avatar
  Thijs Roes

  Mijn God wat een slappe column is dit.

  "Tot een paar jaar geleden dacht ik dat de Islam zich wel zou ontwikkelen naar een godsdienst die past bij de huidige tijd."
  Dan was dat ook toen al een zeer bekrompen, generaliserende en compleet naieve gedachte van u. Twee redenen: 1. Waarom denkt u dat een wereldgodsdienst zich binnen 10 jaar mondiaal kan omvormen naar westerse standaarden? 2. Over welke islam heeft u het? Die van mijn bierdrinkende studiegenote, die ene die altijd allah ahkbar staat staat te schreeuwen omdat ie dat moet van de geheime politie, of die van een zakenman in Abu Dabi?

  "De politieke correctheid van links Nederland stelt dat wij maar toleranter moeten zijn en ons meer moeten aanpassen aan de islam."
  Hoor 'm gaan, de nieuwe Fortuyn. Ik zal u maar uit de droom helpen: Deze discussie wordt al vijf jaar intensief gevoerd door zowel links als rechts. Het zou u als VVD'er sieren als u eens vernieuwend uit de hoek kwam in plaats van de (ware) clich