Geplaatst

College maakt zich belachelijk met “symbool busje”

Dat de Cityring niet gedragen wordt door de Tilburgers, slecht is gecommuniceerd en extreem veel overlast veroorzaakt, is inmiddels wel bekend. Kennelijk voelt het college dat er wel een erg groot gat zit tussen haar plannen en wat de bevolking vindt. Deze druk veroorzaakt nu zelfs ridicule acties; kennelijk met de intentie om de imagoschade van het college omtrent het Cityringplan te beperken; het Knegtelbusje.

Er gaat een gratis busje rijden tussen de hoek Spoorlaan Noordstraat en de hoek Nieuwlandstraat Heuvelstraat. Dit is een afstand van 650 meter. Als je rustig loopt doe je hier 7,5 minuten over.

Het busje dat gaat rijden doet deze heenweg (als er niet toevallig een taxi of vrachtwagen staat te laden of lossen) op zijn snelst in 2 minuten. Vervolgens moeten mensen uitstappen en andere mensen weer instappen. De terugweg moet via de Schoolstraat, daar de stampvolle Cityring op en via de Schouwburgring en de Noordhoekring naar de Spoorlaan. Op deze route staan 4 stoplichten en op de drukke dagen dat het busje gaat rijden doe je over deze route minimaal 7 minuten. Als we voor in- en uitstappen 1 minuut rekenen dan rijdt het busje iedere 11 minuten. De gemiddelde wachttijd is derhalve 5,5 minuten.

Zelfs voor mensen die precies op de hoek Nieuwlandstraat Heuvelstraat moeten zijn is er gemiddeld geen enkele besparing in reistijd. De terugweg duurt zelfs veel langer. Alleen wanneer aangegeven zou staan over hoeveel minuten het busje vertrekt (wat niet het geval) is theoretisch een tijdswinst op de heenweg te behalen. Deze theoretisch tijdswinst is vervolgens uitsluitend te behalen voor mensen die bijvoorbeeld precies bij de IT’s moeten zijn. Als mensen de V&D als reisdoel hebben dan is de wandeling van de Knegtelgarage naar de V&D altijd sneller dan de busrit naar de hoek Heuvelstraat en vervolgens de wandeling naar de V&D.

Dit busje is linkse prietpraat met busverkeer als oplossing voor verkeersproblemen als dogma. Het college maakt zichzelf volstrekt belachelijk. Er wordt onnodig autoverkeer (het busje) in een verkeersluw gebied gestuurd. Vervolgens wordt ditzelfde busje volledig onnodig als extra vertraging in de file op de Cityring toegevoegd. De kosten worden vervolgens afgewenteld op al die Tilburgers die de Cityring toch al niet wilden.

Reacties

4 reacties op “College maakt zich belachelijk met “symbool busje””

 1. ... avatar

  Nou nou nou joost. Als die Knegtel garage zo dichtbij het centrum was, dan zouden er wel meer auto's gestaan hebben. Dat de Knegtel nu gratis is op zaterdag kan mensen die garage in krijgen, en als bonus hoeven ze ook nog eens niet door de regen te lopen ofzo. goed plannejte dus. jouw reactie is gewoon rechtse borrelpraat.

 2. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Al bij het raadsbesluit over het bereikbaarheidsplan Binnenstad (waar de cityring onderdeel van uit maakt) is door de toenmalige coalitiepartijen per motie om een cityringbusje gevraagd. Dit busje kan mensen sneller van de

 3. Johan van den Hout, avatar
  Johan van den Hout,

  Euh, het busje is prietpraat, niks 'links' aan dus, haha.

 4. Realist avatar
  Realist

  Doe niet zo lollig, hippie. Ik zit trouwens wel degelijk te wachten op de Cityring, heb me namelijk w