Geplaatst

Salam “hoort hier niet”

Met deze uitspraak gaf Vreeman een breed gedragen gevoel aan dat leeft onder de Tilburgers en alle politieke partijen. Salam heeft jarenlang aangetoond, zowel in het openbaar, de moskee als privé, de integratie te belemmeren.

Vreeman stelt duidelijke grenzen. Lof daarvoor! Vreeman moet nu echter zorgen dat Salam stopt met het verspreiden van integratie-belemmerende, discriminerende en anti-Nederlandse opvattingen. Ik wens Vreeman hierbij veel creativiteit, wijsheid, maar vooral daadkracht toe. Mocht Vreeman bij deze pogingen door de rechter worden teruggefloten dan nog zal Vreeman voor deze lijn op de onvoorwaardelijke steun van de VVD in dit dossier kunnen blijven rekenen!

Aanstaande maandag (16 april 2007) ga ik, samen met de andere fractievoorzitters, met Salam in gesprek. Ik denk niet dat het gesprek tot nieuwe inzichten zal leiden. Het open houden van een dialoog, hoezeer je de opvattingen van de ander ook veracht, is wat mij betreft echter uitgangspunt. Daarnaast is het ook weer een kans om nog meer duidelijkheid te scheppen voor Salam. Kennelijk is zijn tactiek er immers op gericht om onduidelijkheid te scheppen. Bij Pauw en Witteman ontkende hij immers uitspraken die door de politie en AIVD letterlijk uit zijn mond zijn opgetekend.  

Wat zijn invloed is op allochtonen die flink op weg waren te integreren in Nederland blijkt wel uit zijn privé situatie. Salam is gehuwd met een dame die oorspronkelijk uit Syrie afkomstig is. Zij was eerder gehuwd met een Syrische man, waar ze 2 kinderen bij had. Ze liep vrolijk door de stad in moderne kleren. Haar 2 kinderen gingen naar een Nederlandse school in Berkel-Enschot. Haar man scheidde haar en ging terug naar Syrie. Zij huwde Salam. Sinds die tijd loopt zij in een burka. Haar kinderen, die niet-islamitische namen hadden heten ineens Mohammed en Abdallah en hebben een ontstellende leerachterstand………..

Het mag natuurlijk niet blijven bij de constatering dat "Salam hier niet hoort". Wat Salam betreft ben ik vrij pragmatisch; het maakt me niet uit hoé geregeld wordt dat de man zijn opvattingen niet meer kan verspreiden maar dát die man zijn opvattingen niet meer kan verspreiden. Het is echter niet zo simpel. We leven in een rechtstaat en de regels die door politici worden opgesteld dienen door een onafhankelijke rechter te worden vertaald naar individuele gevallen. Vreeman worstelt met een juridische grond om Salam te stoppen. Als de huidige regels niet toereikend zijn dan moeten wij als politici de regels veranderen.

Wat de VVD betreft gaat Vreeman ALLE mogelijkheden die hij tegen Salam heeft inzetten. Allereerst heeft Salam het Nederlanderschap verkregen en heeft hij daarmee aangegeven dat hij de verantwoordelijkheden die horen bij dat Nederlanderschap aanvaard. Hij heeft daar kennelijk over gejokt. Ayaan Hirsi Ali had ook "gejokt". Daar kon het Nederlanderschap wél worden afgenomen. Ook is er in Nederland recent wetgeving omtrent "haat zaaien" ingevoerd. Wat Salam doet is volgens mij een schoolvoorbeeld waarvoor deze wetgeving bedoeld was! Ook kunnen we het hem in Tilburg zo lastig mogelijk maken. Eerder werden teksten uit de moskee al vertaald. Wat mij betreft wordt dit routine en worden alle teksten die daar worden uitgesproken vertaald en gescreend.  Tevens zijn er middels een (aangepaste?) APV nog mogelijkheden om met het oog op openbare orden nog maatregelen te nemen. Ook zijn er wellicht mogelijkheden om de financiering van de moskee aan te pakken. Ongetwijfeld kan een ambtelijk apparaat, de politie en het OM samen nog véél meer bedenken dan ik als eenvoudige fractievoorzitter. Zij hebben ook nog eens veel meer informatie dan ik.

Wat mij betreft geldt dus niet alleen "u hoort hier niet". Maandag zal ik Salam aangeven dat ik zal aansturen op: "u gaat ons verlaten".

 

Reacties

2 reacties op “Salam “hoort hier niet””

 1. . avatar
  .

  HEEFT HET GESPREK NOG WEL ZIN?
  je mening is al gevormd.

  namelijk de titel van je stuk:
  "Salam "hoort hier niet"

  Het is echter niet aan u of Vreeman de grenzen te bepalen! Daarvoor hebben we nu rechtspraak en een grondwet. Mede vrijheid van meningsuiting en gedachtengoed en zelfs hoe je jezelf kleed. Zoals het hoort in een democratie.

  Maar nu heeft u al uw mening klaar. Zonder enige klank van de imam,(het gespek moet immers nog komen, helaas achter gesloten deuren maar u geeft al aan dat het toch niets uitmaakt wat de desbetreffende man zegt. ZONDE) nog erger je zegt dat vele tilburgers deze mening steunen? Mooi eiland h

 2. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  wie doof is voor een ander hoort idd hier niet, maar zal elders ook niet horen