Geplaatst

Kamelenrace Tilburg krijgt nieuw jasje

De leden van het dispuut Black And White uit Tilburg hebben zich bedacht. In plaats van op 16 september levende kamelen te gaan gebruiken heeft men besloten om zelf maar voor kameel te gaan spelen. Daarvoor heeft het dispuut een aantal dozen met kamelenmaskers ingekocht en enkele kamelenkostuums die ieder plaats bieden aan twee personen. Twee teams nemen het dan telkens tegen elkaar op. Het team dat met een ‘hele’ kameel de eindstreep bereikt heeft gewonnen. De maskers zijn bedoeld voor de fans van elk team om de deelnemers aan de race aan te moedigen. Gelukkig maar dat het dispuut voor dit vrolijk en onschuldig alternatief heeft gekozen in plaats van twee levende kamelen een avondje te gaan misbruiken. Er zijn bij de leden dus nog wat actieve hercencellen overgebleven die de andere kant van de zaak hebben kunnen bekijken. De rest moet natuurlijk iedere dag ingezet worden om een loodzware studie tot een goed einde te kunnen brengen.

Tekst en beeldbewerking: Jack Tummers

Reacties

6 reacties op “Kamelenrace Tilburg krijgt nieuw jasje”

 1. Marg Vlemmix avatar

  Foto's aanpassen is kinderspel…..

 2. avatar
  Anoniem

  Ik ben erg blij met dit bericht. Zelf had ik al een vraag/verzoek uitgezet aan de gemeente Tilburg. Met deze oplossing zal men meer plezier beleven aan het evenement zonder zonder dieren (en mensen die het zich aantrekken) te pijnigen.

 3. Jaap avatar
  Jaap

  Heer de schrijver over dit stuk..

  Als dit dierenmishandeling is, ga dan ook naar Italie en zeg iets over de paardenrace daar?
  Wat je hier zegt is gewoon onzin, over actieve hersencellen (idd met een 'S') want je kan er gewoon niet tegen als er iets nieuws word georganiseerd en zodra er iets met dieren word gedaan dan ga je er tegen in.

  Slaat nergens op.. 😉

 4. avatar
  Anoniem

  @Jaap : word georganiseerd ? word gedaan ? of wordt ???
  Je zegt wel zo snel dat hersencellen verkeerd geschreven is..kijk eens naar je eigen fouten.

 5. Saskia avatar

  Bedankt Partij voor de Dieren! En heel creatief bedacht dispuut Black and White, ga zo door, veel beter dan echte dieren…

 6. Igor Olga avatar
  Igor Olga

  Haha naïeve mensen. Dit bericht klopt niet en we gaan morgen lekker op levende kamelen rijden. Verder snap ik de commotie niet, overal worden kamelen gebruikt in dragraces.