Geplaatst

De missie en visie van de C1000

Ieder bedrijf heeft een missie en een visie. Beweert men. En dat wat men beweert is vaak niet wat men beoogt. De C1000 stelt op haar website dat zij de klant tijd en gedoe wil besparen door zo snel, efficiënt en goedkoop mogelijk boodschappen te doen waarbij de prijs-kwaliteitverhouding optimaal is. Dat lukt ze niet helemaal. Zojuist heb ik onnodig veel nutteloze tijd verkwist aan het sturen van een e-mail naar de klantenservice in verband met dat gedoe rond die kiloknallers. Het enige dat knalt namelijk zijn de te snel opgeblazen kilo’s van de vleeskuikens. Ik heb ze dus gevraagd een supermarkt te worden met een échte missie en een échte visie, in plaats van dat barbaarse gedoe met goedkoop vlees. Ik vrees echter dat dit gedoe van mij een volkomen verspilling was van tijd en energie. Nee, dat weet ik wel zeker. Maar wat de consument wenst zal de consument krijgen. Net nog, in de rij voor de kassa van mijn eigen supermarkt, de EMTÉ, werden verschillende voordeelpakken vlees door een klant voor mij op de rolband gelegd. Dan sta ik een beetje moedeloos te kijken terwijl ik demonstratief mijn pakje met stukjes Quorn en mijn eko-eitjes zo dicht mogelijk tegen het plankje ‘volgende klant’ schuif. Volkomen nutteloos, ik weet het. Maar ik ben toch ook een consument? [Jack Tummers]

Reacties

12 reacties op “De missie en visie van de C1000”

 1. Arnaldo avatar
  Arnaldo

  U bent inderdaad ook een consument, stuur dan ook een mail met de beweegredenen van een consument inplaats van beroepmatig spammen.

 2. Partij voor de Diere avatar

  Consumenten die niet ingaan op deze kiloknallers maar wel graag vlees eten storen zich net zo goed aan dit soort advertenties. Deze consumenten proberen op een bewuste en verantwoorde manier hun inkopen te doen, betalen dus iets meer voor hun vlees en zien dan dat anderen wel gewoon doorgaan met het inslaan van kiloknallers. Dan is een supermarkt in mijn ogen niet goed bezig. Hetzelfde zou er aan de hand zijn als de overheid mensen zou stimuleren tot het kopen van vrije uitloop eieren terwijl ernaast nog kooieieren liggen. Die laatste zie je gelukkig steeds minder, maar ten aanzien van vlees is er nog weinig veranderd.

 3. linda avatar
  linda

  Het frustreert mij ook dat de stukken zwaar gesubsidieerd vlees uit de vee-industrie goedkoper zijn als mijn tarwe-mais-soja-burger. Terwijl het dier ook eerst tarwe-mais-soja heeft gegeten om zijn lichaam te laten groeien waarna er (na een miserabel leven en een pijnlijke dood) stukken van zijn/haar lijf als kiloknaller in de vitrine liggen. Het is zo makkelijk om die hele van dier tot voedsel-fase over te slaan. Beter voor de dieren, de wereldvoedselvoorraad, milieu en portemonnee!

 4. Ruevert avatar
  Ruevert

  Tilburgz podium voor debat staat er boven de ingesondenstukken. Het wordt wel een héél eenzijdige zaak voor een zeer selecte vegetarische kennissen die elkaar al dan niet gesubisdieerde veren in elkaars kont steken.
  Ik zou de tekst veranderen in:
  Tilburgz podium voor onszelf.
  Die vlag dekt de lading beter.

 5. Shoarma leest liever avatar
  Shoarma leest liever

  Ha, daar hebben we onze Ruevert weer!
  Heb je ooit je eigen reacties hier op TilburgZ teruggelezen, Ruevert? In pakkumbeet 3 jaar niets anders dan geschoffeer over linkse hobbies, over een kennelijk gesubsidieerde TilburgZ en over overig 'wat de hufter-niet-kent-dat-lust-ie-niet'.
  Ik heb je in die drie (of zijn het er al vier?) jaar nooit op ook maar één (al of niet onderbouwd) argument kunnen betrappen.

  Ruevert, google op Internet verder op Wilders, contact of wellicht nóg hogere hobbies, maar gun de bezoekers van TilburgZ gewoon hun ongesubsidieerd (met veel liefde en inzet gemaakt) webpodium.
  (Tom, vind je het ok als ik dit even herhaal: ONGESUBSIDIEERD)

  Op het risico af dat Tom de reacties weer gaat blokkeren vanwege onbeschaafde omgangsvormen: zolang je je gezeik weigert te onderbouwen met argumenten, vind ik je een ongelofeloze, irritante hufter…!
  (Sorrie Tom, maar dit moest er even uit!)

  (Oh en baaizewee, Shoarma is te googlen, met naam en adres. Ruevert niet.)
  (En baaizeweeagain, ik ben noch vegetarisch, noch veganistisch, heb geen PvdD gestemd, heb geen PvdA gestemd en heb ook zo mijn bevindingen over het subsidiebeleid; maar kom onderhand eens met argumenten…
  🙂

 6. henk avatar
  henk

  Nou, grote kans dat TilburgZ zo nog eenzijdiger wordt. Want wat moet Ruevert hier nog na opmerkingen als "vind je een ongelofeloze irritante hufter"? Zijn dat dan wél "argumenten"? En gerechtvaardigd omdat er iets gezegd is over "een kennelijk gesubsidieerd TilburgZ"? Waar staat dat dan? Ik lees dat nergens hoor. Het lijkt mij weer een typisch voorbeeld van iemand dingen in de mond leggen die hij niet heeft gezegd, en hem daar dan vervolgens op aanvallen.

 7. Ruevert avatar
  Ruevert

  oke kwaad

 8. Shoarma leest liever avatar
  Shoarma leest liever

  Hoewel wéér zonder argumenten, heb je deze keer gewoon gelijk.
  Zo sportief om dat te erkennen, ben ik dan ook wel weer.
  🙂

 9. Shoarma leest liever avatar
  Shoarma leest liever

  Ok, even serieus dan…
  Over de onovertroffen logica van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL): "Wij bestrijden dat de lagere prijs van vlees ten koste gaat van het welzijn van het dier. Vlees moet je zien als een consumptieartikel. Een pot pindakaas is dezelfde pot pindakaas als hij in de aanbieding is. Voor vlees geldt hetzelfde".
  Logisch, niet?
  Of deze: "Als je kijkt naar de verkoopcijfers, krijgt biologisch vlees veel meer ruimte in de schappen dan regulier vlees. In vergelijking met de omzet is biologisch vlees juist vaak in de aanbieding". (Bron: VK, 14-8-2010)
  Precies!
  In vergelijking met de omzet!
  Logisch, toch?
  🙂
  Zo'n man, dat zou toch echt ander vlees zijn in de kuip van bijvoorbeeld het CDA. Hij zou daar – als hij uitsluitend in eigen vlees blijft snijden en het 7-e gebod blijvend weet te controleren – Jack de Vries toch voor altijd kunnen doen vergeten?

 10. Irma Lamers avatar
  Irma Lamers

  Consumenten hebben meer macht dan ze denken. Samen kunnen we zorgen voor een omslag. Vertel elkaar waar je gezonde producten kunt kopen, of ga zelf groente verbouwen in de achtertuin – of laat iemand anders het voor je doen. Google voor Tilburg op 'Goei Eete', een initiatief van een werkgroep die lokale producten meer aandacht wil geven. Als genoeg mensen zich aansluiten kunnen we het realiseren. Er is ook iets nieuws in opkomst: versvoko's. Je ziet het, het kan wel. Kernwoorden: kwaliteit, lokale economie, terugdringen voedselkilometers, kiezen en dan doen.

 11. isaak avatar
  isaak

  Integratie van Turken en Marokkanen

  Turken en Marokkanen identificeren zich eenvoudig heel sterk met hun culturele en religieuze achtergrond. In Nederland ziet slechts vier procent van de moslims zichzelf als Nederlandse moslim. Dit is extreem lage cijfer, vooral wanneer je rekening houdt met het feit dat we al minstens drie tot vier generaties lang Turken en Arabieren in onze landen hebben en ondanks de miljarden euro’s belastinggeld die uitgegeven is. Hun afwijkende ontwikkeling heeft heel sterke weerstand tegen invloeden van de beschavingen. Moslims zien zichzelf met een superieure cultuur als dominant, ze hebben duizend jaar geleden gewonnen en denken ze dat ze nu ook de Europese cultuur kunnen vernietigen. Niet één van hen zegt alleen Nederlanders te zijn. De meesten identificeren zichzelf met de nationaliteit van hun familie. 0.4% noemt zichzelf als bijvoorbeeld Turks- Nederlanders. En dit is de reden dat we zien dat de problemen met de maand groter worden in plaats van kleiner. Volgens wetenschappelijke onderzoek, als er geen nieuwe beleid komt, worden burgeroorlogachtige toestanden een harde realiteit.

  Met huidige beleid worden door de moslims gedomineerde steden onvermijdelijk binnen Nederland. Europese autoriteiten wisten dat de agressieve turken en arabieren geen grenzen kennen met hun explosieve voortplanting. Ze wisten wel dat het snelle voortplanting een heilige plicht is van iedere moslim en als gevolg elke vierkantenmeter van het Europese groengebied omgezet moest worden in beton om nog meer broedplaatsen te creëren voor de uitstoot van dictatoriale Moslimlanden. Engeland is een schoolvoorbeeld van de doorgeslagen import van kansloze Moslimimmigranten. Hoe kan je nu een land vol laat stromen met nog meer moslims terwijl je er al genoeg hebt onder je eigen bevolking?
  Londen is bijna een Islamitische enclave geworden. Gestuurde moslims met zoveel haat, seksueel geweld, drank- en drugsgebruik lopen nu naar de meerderheid.
  De bindende factor achter de plunderingen is desalniettemin evident: de plunderaars zijn allemaal jong (geboren in Engeland, praten voleind engels, georganiseerd door de internationale moslimorganisaties, sektes en geheime diensten van Moslimlanden!) en komen allemaal uit moslimenclaves van de Engelse steden. Door de in Engeland gevestigde islamscholen en moskeeën opgevoed -opgeleide kinderen groeien op met het idee dat bijstand de norm is, dat criminaliteit een extraatje biedt en dat de staat zowel verzorger als vijand (kafir) is. De plunderingen in Engeland zijn politiek omdat ze een opstand tegen de kafirs -(vreemde Engelsen die nu in eigen land minderheid aan het worden zijn) zijn. Met de plunderingen, vernielingen en brandstichtingen beproeven ze hun toekomstige machtsovername.
  Dit zijn geen revolutionaire idealisten, dit zijn geharde criminele Moslimjongeren die ook meerderheid gaan vormen in de Nederlandse steden. Georganiseerde en gestuurde criminaliteit, dit heeft niets met het werk te maken maar gewoon met ordinaire islamitische roofzucht.
  De islam heeft zich als een olievlek verspreid over Europa. Zowel in de praktijk als via wetenschappelijk onderzoek bewezen dat islamitische immigratie op korte en lange termijn tot ernstige maatschappelijke problemen leidt, daar zien we elke dag de voorbeelden van. Londen is een kleine voorbeeld van wat ze straks overal gaan doen. Belachelijk dat moslims alle slechte gewoonten cultuur noemen en zich als partner van multiculturele samenleving presenteren. Al jaren, decennia waarschuwt de gewone burger van vrijwel alle Europese landen de politiek dat de immigratie in Europa van de "cultuurverrijkers" en ongeletterden uiteindelijk tot ontwrichting van de staat, anarchie en wetteloosheid zou gaan leiden. Inmiddels staan velen het water aan de lippen en komen de geïmporteerde rovers en bandieten uit hun holen. Goed getrainde Moslim criminelen gebruiken kickboks technieken en zijn ze straks gewapend.
   
  Moslims die Nederland als hun nieuwe broedplaats kiezen, gaan oneindig door met hun verbreiding. De gemeenschap moet voor hun genoegens die vrouwen en talrijke kinderen onderhouden, als massa hoofddoekvrouwen niet in eigen onderhoud kunnen voorzien. Zo kan men dus vier of meer echtgenoten uit land van herkomst halen met alle kosten op vijanden. Dit betekent in concrete dat de werkende Nederlander ervoor zorgt dat om de 3 jaren islamitische vrouwen massaal met meer kinderen voor de komende 40-jaar verzekerd zijn van vast inkomen zonder te hoeven werken. Belasting betaler moet steeds harder werken voor de Moslim stieren die hun neuk business "de enige ware godsdienst" noemen en zich vijandig stellen tegen de normen en waarden van de naïevelingen. Moslimmannen beginnen meteen met de volgende ronde, ze gaan weer naar hun herkomstland om nog jongere vrouwen uit te kiezen. Islamitische loverboys versnellen op deze manier hele invasie: in de grootsteden circa 63% van de geborenen kennen geen vaders: een Marokkaanse vrouw die elke jaar 1 Mohammed baart wilt voor haar 10 zoontjes 10 huizen klaar hebben, een Somalische Moslima wilt 12 huizen hebben voor haar 12 kinderen, anders komt er een gesubsidieerde anti- discriminatiebureau met dure ambtenaren, advocaten en rechters samen dit te regelen voor de heilige. Moslimvrouwen zijn constant zwanger, kinderen worden eerst op straat gezet, waarvan men zeker weet dat ze later in de gevangenissen belanden. Mohammed ali zit vast, Mohammed abdullah moet er nog komen…Mohammed's worden één voor één crimineel, achterlijke moslims weten niet wat voor schade ze hebben opgericht!. Ze zeggen elke keer dat hun herkomstlanden verdragen hebben getekend met Nederland en dus stomme kafirs al deze mohammed's moeten voor altijd onderhouden.
   
   
  Natuurbalans in gevaar!
   
  Veel ambtenaren en politicus die voor de Moslims werken brengen ecosysteem in gevaar! Ze beginnen nu ook met het vernietiging Europese natuurgebied. Waar nu alleen de moslims wonnen is al een step of woestijn geworden en duizenden dierensoorten die daar leefden zijn er niet meer. Neem niet alleen Egypte of Libië, maar ook veel dieren van klein Azië, middenoosten, zuid kaukasus, pakistan en Iran bestaan niet meer. Moslim cultuur is compleet natuurvijandelijk en is er geen ruimte voor de dieren: Honden zijn verboden omdat volgens hadiets engelen niet binnenkomen waar een hond huist.

  Ze willen alles omzetten in beton en in plaats van dieren overal mohammed, mehmet, ali of ahmet hetende zoontjes zien.
  In de Islam worden honden beschouwd als "onrein", Indien een Moslim in aanraking komt met een hond moet hij namelijk handen 7 maal reinigen alvorens te bidden. Hier in Nederland zien we vaak dat moslimjongeren op scooters honden en katten aanrijden, verder het offerfeest is een concrete bewijs hoe dierhatend ze zijn, walgelijke piraten feesten met de bloed van de dieren!!

  De religieuze politie in de Saudische stad Mekka martelt mensen die huisdieren verbergen. Een vrouw is veroordeelt tot 8 maanden cel nadat zij de regels van de moslimcultuur en tradities hadden geschonden doordat ze op straat wandelde met een hond. Saudische autoriteiten laten ook weten dat nieuwe restricties worden nog zwaarder opgelegd en dieren van deze mensen worden gelijk vernietigd. Daarom is het nu illegaal om honden of katten te onderhouden in de steden.
  Overigens komt ook voor migrantenmeisjes in westerse landen de "vrijheid" om al dan niet een huisdier te hebben, steeds meer in het gedrang. Zowel in in Nederland als in hele Europa worden meisjes dikwijls door de patrouillerende islamitische eredienst jeugd bendes, een soort mutawa'een, net zoals in Saudi-Arabië, geïntimideerd en bedreigd als ze een huisdier hebben. In sommige stadsdelen is een heel netwerk van allochtone verklikkers die vrouwen verraden als ze buiten durven te wandelen met het gehate hond. In meerdere gevallen kregen de overtreedsters als straf een fikse ranseling.
  Vuile werk van de naïevelingen leid tot meer opwinding bij de moslims die nog hierheen zouden komen. Nieuwe mooie huizen worden natuurlijk voor hen gebouwd, want er zijn niet zoveel nieuwe Nederlanders voor al deze nieuwe huizen!. Ze gaan niet terug maar roepen ze nog meer invasie! Moslims krijgen nog modernere TV schotels (boven op de flats, standaard geïnstalleerd)voor hun communicatie met de herkomstland. Kolonievorming met de nieuwbouw gaat dus onverminderd door, er worden ook gelijk moskeen neergezet om nog meer Moslims te stimuleren/mobiliseren richting Nederland. Moslimbevolking raakt gefascineerd en fokt nog harder. Beschaving wordt omgezet in middeleeuwse barbarij en het totale leefgebied van andere dieren wordt steeds kleiner.
  Sinds laatste 1.5 jaar hebben georganiseerde Moslims binnen Europa er nog eens 1.200.000 zielen bij gekregen. De opstandelingen zeggen dat ze meer huizen nodig hebben, maar fokken ze gelijktijdig door terwijl ze huidige populatie niet kunnen onderhouden. Ze zeggen dat ze inkomen problemen hebben, terwijl ze voor altijd gratis uitkeringen en bakken kinderbijslagen krijgen. Als gevolg worden de verhoudingen scherper met de toename van deze segregatie.

  De oorzaken liggen in een falend immigratie beleid: teveel import en slecht geïntegreerd. Nederlandse autoriteiten zijn minstens even slap als de Engelse. Het criminele gajes richt zich tegen de levens en goederen van goedwillende burgers en veroorzaakt plaatselijk een oorlogstoestand.
  Niet stoppen van het Islamitische fokkerij betekent dat er tientallen miljoenen Moslims praktisch open grenzen hebben en dit gecombineerd met een verzorgingsstaat wordt een eindeloze toestroom en aanwas van criminele uitstoot. Dat betekent dat er geen toekomst meer is voor de autochtone bevolking. Kunnen we dan eerst eens een einde maken aan die massa Moslimsimmigratie en orde op zaken stellen? Het werkt gewoon niet, dus dan moet je het gewoon niet doen. Heeft niks met discriminatie of racisme te maken, maar alles met realiteitszin.

  – Een begin van de oplossing is een volledige stop van import uit den vreemde en een zeer gericht integratiebeleid met nadruk op zelfredzaamheid. Als het juridisch rond te krijgen zou zijn zou grootschalige remigratie de oplossing zijn.

  – Stop onmiddellijk alle subsidies aan de Moslimorganisaties: geen moskee, islamitische omroep en islamschool in Nederland. Stop kinderbijslag, stop islamitische naamgeving in Nederland.

  – Stop onmiddellijk met de dubbele nationaliteit. Stop verblijfsvergunningen, erfenis van vorige WO, zeer verouderde verraderlijke stelsel moet zo snel mogelijk verdwijnen. Mensen die nationaliteit van herkomstland willen behouden mogen alleen werkvergunning krijgen: werk of directe terugkeer naar heilige land.

  – Stop "positieve discriminatie":de islamieten beginnen te infiltreren in onze regering, het leger, justitie, politie. Het einde van de vrije wereld en het begin van een verschrikkelijke interne oorlog is nabij!

  – Subsidiesponzen als Turkse, Marokkaanse "contactgroepen" worden een soort extra ambassade of consulaat van Moslimlanden: inspraakorgaan Turken (IOT), Landelijk beraad Marokkanen, Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN), Contactgroep Islam (CGI), Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Federatie van Islamitische Organisaties Nederland (FION), Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN), Islamitische Stichting Nederland (ISN) en nog tientallen die als extra ambassade of consulaat willen functioneren moeten sowieso snel gesloten worden in deze tijden van bezuinigingen. Dit soort clubs werken oplossingen voor de enorme problemen tegen.

  – veel overheid instellingen plegen zelfmoord door het in dienst nemen van haat zaaiende imams en andere moslimstrijders uit moslimlanden. Ze hebben zich tegen zijn eigen burgers gekeerd, dit is puur land verraad. Stop uitkeringen aan imams die als verlenging van hun geheime dienst werken, ze moeten onmiddellijk teruggestuurd worden.
  – geen verdragen meer met de moslimlanden over de volksverplaatsing van hun ongewenste bevolking.

  – kansen op een permanente apartheid en burgeroorlog in onze samenleving worden steeds groter naarmate het aantal anti~Nederlandse allochtonen groter is en de instroom blijft voortduren. We kunnen het ook anders formuleren: een groeiende aparte islamitische maatschappij, ofwel het permanent samenvoeging van het oneindig groeiende uitstoot van Moslimlanden is een bron van burgeroorlog.
   

 12. Ruevert: wordt h&eac avatar
  Ruevert: wordt h&eac

  Het is dat ik tegen censuur ben, maar wat moet ik hier mee. Ben afgehaakt na twee zinnen. Qua gedachtegoed kun je beter verkassen naar het rif gebergte, daar hebben ze ook nog van deze wereldvreemde beelden over de maatschappij.