Geplaatst

Banksy in Brabant, Q?

Banksey in BrabantHet zal toch niet waar zijn? Bedient de Partij voor de Dieren zich opnieuw van vandalisme of erger nog, spannen kunstenaars samen met de Partij voor de Dieren om mensen ‘aan het denken’ te zetten?

Op een boerenschuur aan de Nieuwe Dijk in Den Bosch, niet ver van het hart van de Q-koorts epidemie die zolang door Verburg en de haren is genegeerd,  is een graffiti-afbeelding geplaatst van een geit aan een parachute, met de tekst ‘Q could you please drop me in parliament?’.

Het beeld doet denken aan werk van de Londense kunstenaar Banksy, die in zijn werk wel vaker aandacht vraagt voor dieren, natuur en milieu en eerder ook al samenwerkte met Greenpeace.

Eind december schilderde kunstenaar Marc Mulders ook al aanklachten tegen de zoveelste ziekte die voor mens en dier uit de intensieve veehouderij is voortgekomen. De Partij voor de Dieren ‘gebruikte’ toen zijn kunstwerken om te protesteren bij de Provinciale Staten-vergadering waar werd besloten over de íntensieve geitenhouderijen.

Oh Q, verlos ons van het CDA!

[Ingrid Ramaan]

Reacties

Eén reactie op “Banksy in Brabant, Q?”

  1. Ruevert avatar
    Ruevert

    Ik wacht nog op antwoord van Marianne. Inhoudelijk in plaats van tendentieuze stukjes die kant nog wal raken. In deze maatschappij bestaat het top down, gecombineerd met gedwee accepteren allang niet meer. Het komt wellicht als een verrassing: de burger kan denken. Hij is blij dat hij verlost is van dominee en pastoor en nu gaan jullie dit slaafse gedrag weer herintroduceren.

    P.s: aan de webmaster een Nederlandse spellingcontrole moet toch mogelijk zijn. De rode golfjes zijn irritant.