Geplaatst

Zijn dierproeven nog van deze tijd?

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand voert campagne in Tilburg

Op zaterdagavond 15 mei bezoekt Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, Tilburg. Zij geeft een lezing ‘Zijn dierproeven nog van deze tijd?’ en belicht speerpunten van het nieuwe partijprogramma van de Partij voor de Dieren: ‘Kiezen voor mededogen en duurzaamheid – respect voor mens, dier, natuur en milieu‘.

Esther Ouwehand kiest Tilburg als locatie voor deze lezing omdat haar onlangs de toegang is geweigerd door het  Tilburgse bedrijf R.C. Hartelust, dat apen importeert uit China en doorverkoopt aan diverse proefdierlaboratoria in Europa. Dit bedrijf kwam al eerder in opspraak toen vier makaken overleden tijdens een transport naar Zweden. Het plaatselijke college van B&W is door de Tilburgse werkgroep van de Partij voor de Dieren  gevraagd te bemiddelen, in de hoop dat Esther Ouwehand alsnog toegang krijgt tot het bedrijf om te zien hoe de apen worden gehouden en behandeld.  Ook wethouder Berend de Vries is meegevraagd naar Hartelust. Esther Ouwehand heeft zelf naar aanleiding van de toegangsweigering een reeks Kamervragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport die verantwoordelijk is voor het toezicht op alle instellingen waar proefdieren worden gefokt, gebruikt of verhandeld.

De Tilburgse apenhandelaar Hartelust heeft ook al enige tijd de aandacht van de Anti Dierproeven Coalitie. Deze groep voert geregeld actie voor de poorten van het bedrijf en staat op zaterdag 15 mei met een stand op de Heuvel  in het centrum  van Tilburg om het publiek te informeren over het lot van de apen die het bedrijf verhandelt.

Iedereen die Esther Ouwehand wil horen spreken kan de lezing bijwonen op zaterdagavond 15 mei om 19.30 uur in de Harmonie in Tilburg (Stationsstraat 26). De toegang is gratis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het voeren van een discussie.  Ook Tilburgse politici zijn uitgenodigd om aan de discussie deel te nemen.

De lezing wordt ingeleid door oud-stadsdichter Jace van de Ven.

Lees meer over de oproep aan Tilburgse politici om te bemiddelen bij Hartelust:

http://werkgroepbrabant.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4559

Reacties

4 reacties op “Zijn dierproeven nog van deze tijd?”

 1. Nathalie Wijffels avatar
  Nathalie Wijffels

  Ik ben zeer verheugd dat de PvdD nu ook in Tilburg actief is. Er kan niet genoeg gepropageerd worden dat mensen respect moeten hebben voor alles wat leeft w.o. met name de natuur en de dieren!!
  Zoals er nu met de aarde en onze bewoners (lees dieren) wordt omgesprongen, is respectloos en vernietigend voor alles en iedereen. Mensen respect en waardering bijbrengen hiervoor, juich ik enorm toe!

 2. a.debie-essers avatar
  a.debie-essers

  de grootheid van een natie en haar MORELE vooruitgang,kan worden gemeten aan de manier waarop zij haar dieren behandelt.
  ik ben van mening dat,hoe hulperlozer een dier is,hoe meer het recht heeft op onze bescherming tegen wreedheden.

 3. piendakaas avatar

  OMG misschien een beetje late reactie maar beter te laat dan nooit toch?
  maar, OMG wat schrok ik van die foto dat dieren zulk LEED word AANGEDAAN door de MENS wij zijn ook dieren, ga dan toch lekker op jezelf uittesten zou ik dan denken! sorry hoor maar ik vindt dat de mens eindelijk is moet na gaan denken bij wat die doet dit kan gewoon niet meer! als het zo door gaat krijgt de maja kalender nog gelijk dan gaat de aarde kapot aan alleen dan aan vernietiging door de mens ik zie de aarde als een levend organisme en gatveredamme ik zou de aarde niet willen zijn dat zou veel te veel pijn doen! misschien dat het ook wel werkt bij andere mensen als ze eens indachten hoeveel pijn je zou hebben als je de aarde was en de mens vermoorde je gewoon bijna…

 4. piendakaas avatar

  trouwens ik wil dieren arts worden! graag voor dieren die ik kan helepen maar ik heb liever dat ik niks hoef te doen omdat er niks met dieren aan de hand is en ze respectvol worden behandeld dan dat ik het super druk heb omdat dieren respectloos worden behandeld voor onder andere onze make-up! ik kop altijd dierproef vrije make-up andere moeten dat ook gaan doen!