Geplaatst

TilburgZ en Tilburg Debatstad gaan samenwerken

TilburgZ gaat samenwerken met Tilburg Debatstad. Hoe die samenwerking er precies uit gaat zien, wordt bekendgemaakt tijdens de TilburgZ Relaunch Party. Die vindt plaats op zaterdagavond 7 januari om 20.30 uur in Paradox. Optredens zijn er van onder andere wethouder Marjo Frenk, Frank van Pamelen, stadsdichter Esther Porcelijn en Thomas van der Zwan.

TilburgZ startte in november 2004, de maand waarin Theo van Gogh werd vermoord. De site groeide uit tot een cultureel en kritisch podium voor Tilburg e.o. Initiator Tom Pijnenburg bond vooral columnisten en (stads)dichters aan de site. Door de samenwerking met Tilburg Debatstad krijgt TilburgZ nu een nieuwe dynamiek. Ook de vormgeving van de site wordt gerestyled.

Tilburg Debatstad is een overkoepelende organisatie die debatten in de meest brede zin van het woord organiseert. Denk aan initiatieven als Milieucafe, Wereldpodium, BrabantBalie, Science Cafe en De Roode Kamer. Tijdens De TilburgZ Relaunch Party meer hierover.

Aansprekend programma
Op 7 januari geeft Marjo Frenk in een Nieuwjaarsspeech een vooruitblik op het cultuurjaar 2012. Cabaretier en dichter Frank van Pamelen treedt op en vertelt het laatste nieuws over TilT, de literaire happening in de Nieuwe Vorst. Verder optredens van stadsdichter Esther Porcelijn en muzikant Thomas Maarten van der Zwan. Die laatste is pas afgestudeerd aan de Rockacademie en presenteert in Paradox zijn nieuwe band.

De Utrechtse dichter en eigenaar van de gerenommeerde poëziesite/uitgeverij De Contrabas Chrétien Breukers laat zijn licht schijnen over de Tilburgse dichtscene. Verder: Martin Beversluis, Henk Kuiper, Astrid van de Wetering, Erik Hannema en Frank van den Nieuwenhuijzen. Meer namen volgen. De presentatie van de avond is in handen van A.H.J. Dautzenberg, TilburgZ-er van het eerste uur en inmiddels een landelijk bekende schrijver.

TilburgZ Relaunch Party
Zaterdag 7 januari, 20.30 uur
Muziekcentrum Paradox
Gratis entree

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “TilburgZ en Tilburg Debatstad gaan samenwerken”

 1. Stefan avatar
  Stefan

  Ik ben er bij hoor! Heb er zin in!

 2. Redactie TilburgZ (T avatar
  Redactie TilburgZ (T

  @stefan, oeioei, hoog bezoek met jou Stefan, dan ga ik maar op chique 😉

 3. Redactie TilburgZ (T avatar
  Redactie TilburgZ (T

  Ik moet toch even HIEP HIEP HOERA zeggen.

  Ik verheug me enorm op de samenwerking met Tilburg Debatstad.

  2012 kan al bijna niet meer stuk. Alle bloggers en reageerders ook bedankt voor jullie bijdragen en laten we er een mooi nieuw jaar van maken.

 4. Wim avatar
  Wim

  Ha die Tom,

  Goede zet, samenwerken met Tilburg Debatstad. Zit onwaarschijnlijk veel subsidiepoet. Vooral bij het Wereldpodium. Jij zit toch op zwart zaad? Hier is win/win-kans zoals dat zo mooi heet. Of lift Wereldpodium gratis met jou mee?

  Wim