Geplaatst

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli organiseert Daan Taks, de nachtdichter van Tilburg een nacht vol poëzie in de tuin van Kunstpodium T aan de Noordstraat, tevens thuisbasis van Nachtburgemeester Zeus Hoenderop. Titel: “In het Dichtst van de Nacht”. Het is de bedoeling een divers programma te bieden waarbij recht gedaan wordt aan de enorme verscheidenheid in deze kunstvorm.

Van Jasper Mikkers, alias Tymen Trolski, sinds jaar en dag een van de leidende figuren in de Tilburgse literaire wereld tot de mysterieuze Tommie X, een jong talent met een harde, puntige stijl. Stadsdichter Cees van Raak gaat wederom een samenwerking aan met human beatbox-virtuoos Koningbeatz. Verder: Esther Porcelijn; zij verkoos een studie Filosofie boven de toneelacademie, maar beide invloeden komen duidelijk naar voren in haar optredens, Ruben Linden; pas afgestudeerd als beeldend kunstenaar zal hij laten horen ook literair begaafd te zijn en Vincent van Tongeren; dit multi-talent uit Amsterdam schrijft gedichten, doet stand-up comedy en maakt muziek, zijn optreden zou elk genre nog wel eens kunnen gaan overstijgen.
En ook de nachtdichter zelf zal zijn mondje roeren…

De optredens zullen beginnen om middernacht en duren tot een uur of drie. Inloop vanaf 22.00u. Muzikale omlijsting door dj Jemudah.

Op het filmpje Cees van Raak met beatbox-virtuoos Koningbeatz.