Geplaatst

3e plekgedicht Nick J. Swarth op het Besterdplein

Betreffende het aanbrengen van een plekgedicht op het Besterdplein

Komende week wordt het derde ‘plekgedicht’ van Nick J. Swarth en Sander Neijnens verwezenlijkt. Het wordt gelegd op het Besterdplein, in het trottoir aan de zijde van de Besterdring. De tekst komt voor rekening van Swarth, de typografie is van Neijnens.

Het titelloze gedicht is gemaakt binnen het KORT-project ‘Plekgedichten’. In het kader van dit project worden er op zes locaties in de stad gedichten gerealiseerd, die qua vorm en inhoud aansluiten op de specifieke locatie waarop ze zich bevinden.

Het eerste plekgedicht, ‘dagelijks maal’, werd in mei 2009 gelegd in appels tijdens de manifestatie ‘Eetbaar Landschap’ in Moerenburg. Het tweede werd in maart bevestigd op de muur van notariskantoor Daamen, hoek Tuinstraat / Willem II straat. Drie andere plekgedichten worden in het najaar verwezenlijkt.

Swarth en Neijnens gaven eerder vorm aan het gedicht ‘mussenmanieren’ (Heuvelstraat, ter hoogte van de Pauluskerk) en de tekst op de oversteekplaats bij de Kattenrug.

De tekst van het titelloze gedicht luidt:

¡superdupermegavetwreedkaboemkoolkickendingeling!

(N.B.: het eerste teken is een Spaans, omgekeerd uitroepteken)

In een stadsdeel waar teksten gewoonlijk reclame-uitingen zijn, die trachten de passant te verleiden tot de aanschaf van enig artikel, heeft Nick J. Swarth gezocht naar een door zijn absurditeit verrassende tekstuiting. Het resultaat is een soort toverspreuk, die tracht op speelse wijze de verbeelding te prikkelen.

Voor de vormgeving ging Sander Neijnens uit van het patroon waarin de klinkers in het trottoir liggen. Op basis daarvan ontwierp hij een lettertype, waarmee teksten eenvoudig in de bestrating kunnen worden verwerkt.

Het werk wordt aangebracht door aannemingsbedrijf A. van Casteren Tilburg BV. Dit geschiedt vanaf maandag 20 september. Naar verwachting neemt het leggen van de tekst enige dagen in beslag.

Meer informatie:

Website Plekgedichten: http://www.plekgedichten.nl/

Alle berichten van deze auteur