Geplaatst

http://www.youtube.com/watch?v=EMCD0ucXmrc

Vrijdagavond 27 augustus vindt er een uniek concert plaats in Tilburg op de oude markt (bij Heikese kerk) om 19.30 tot 21.30. Toegang gratis. Dit concert maakt deel uit van het Nazomer Beiaardfestival.

In 2010 bestaat de beiaard wereldwijd 500 jaar en is het 100 jaar geleden dat de legendarische Django Reinhardt – de ‘uitvinder’ van de gipsy jazz –  werd geboren. Als je die twee elementen samenvoegt krijg je ‘Django Bells’ : het bekende jazz manouche repertoire in een wervelend, lichtvoetig, soms melancholisch samenspel van beiaard en viool, gitaren en contrabas. Improvisaties over nummers als Swing 42, All of me, Nuages, Douce Ambiance… laten niemand onberoerd. Na optredens in Lyon en Dijon treedt deze unieke combinatie voor de eerste maal ook in Nederland op.

Minor Sing is een jazz manouche ensemble uit Lyon dat met respect voor de traditie de bekende standards van Django Reinhardt vertolkt. Het kwartet bestaat uit Jean-Christian Choitel (ritmische gitaar), Jean Lardanchet (viool), Sylvain Pourrat (bas) en  Laurent Vincenza (sologitaar).

De mobiele beiaard van Praag bestaat uit 57 klokken met een totaal gewicht van bijna vijf ton. Deze beiaard leent zich uitstekend voor samenspel en in combinatie met Minor Sing worden de klokken echte ‘swinging bells’.

NAZOMER BEIAARDFESTIVAL 2010
van dixie naar dictie

Vrijdag, 27 augustus, 19.30 – 21.30, Oude Markt,  Django Bells, dixie!

Mobiele beiaard van Praag, stadsbeiaardier Carl Van Eyndhoven en  Manouchekwartet Minor Sing uit Frankrijk.

Zaterdag, 28 augustus, 14.00 op de beiaard van de Heikese kerk, speelt Frans Haagen, stadsbeiaardier  van Kampen, Almelo en Rijssen, een gevarieërd programma, met als titel: Dixit Dominus.

Zondag, 29 augustus, 15.00, op de beiaard van de Heikese kerk, speelt Rosemarie Seuntiëns, stadsbeiaardier van Helmond, Roermond, Venray, Asten en Eindhoven, werk van o.a. Vivaldi, Bach, Lehar. Het programma heeft als titel: dictie, medewerking wordt verleend door stadsdichter Cees van Raak