Geplaatst

Het huis van de Wereld

Het huis van de Wereld aan de spoorlaan in Tilburg ligt onder vuur. Ze lieten zich niet zijn bij de T-Parade. Rob van Mierlo verklaart graag open te willen zijn tijdens de multiculturele T-Parade in 2009. Dit jaar lukte dat volgens hem niet om een praktische reden.
"Het pand kon niet open, omdat we het beheer nog niet rond hebben".
TilburgZ laat u graag een aflevering van afzender Gemeente Tilburg van juni j.l. zien. Hierin  vertelt Marjo Frenk wat het huis van de wereld eigenlijk is, voor hen die dit nog niet weten.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

32 reacties op “Het huis van de Wereld”

 1. arjen avatar
  arjen

  Is er een speciale reden Tom Pijnenburg om je zo te mengen in een discussie op dit forum? Waarom plaats je dit?

 2. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen
  laten we voorop stellen dat ik plaats wat ik wil, doe jij toch ook.

  Het is gewoon actueel, er wordt over gediscussieerd, mogelijk zijn er mensen die uberhaubt niet weten wat het huis van de wereld is.

  Verder zie je dat het commentaar bij het filmpje objectief is, de kijker kan zelf bepalen wat hij/zij er van vindt, en je kunt er nog op reageren ook als je het er niet mee eens bent.

  Daarnaast vind ik het leuk dat ik een manier heb gevonden om de filmpjes van de gemeente Tilburg site te pikken en om te zetten naar youtube.

  Does that answer your question een bietje??

 3. arjen avatar
  arjen

  Het Huis van de Wereld kan blijkbaar niet alleen het eigen beheer niet regelen, ook zichzelf verdedigen lukt niet.
  Blijft opvallend hoor Tom… een videootje met iemand van GroenLinks naar voren schuiven om de schade voor Rob van Mierlo (ook van GroenLinks) een beetje te beperken. Tom, ook van GroenLinks?

 4. Aldert avatar
  Aldert

  Arjen, doe ff normaal.

 5. arjen avatar
  arjen

  @ videoblog
  Nu pas van twee kanten belicht? Er stond hier toch al een column van Marjo Frenk over de T-parade?

 6. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen
  nee arjan, ik ben geen lid van groenlinks maar ik ben wel voor verslaggeving waar 2 kanten van de zaak belicht worden.

  Voor uitsluitend door LST gecontroleerde berichtgeving verwijs ik gaag naar de LST site:
  http://www.lijstsmolders.nl
  of naar jouw blog

  Is de zaak nu voldoende van 2 kanten belicht Arjen? 😉

 7. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  van hoe meer kanten de zaak belicht wordt hoe beter.

  p.s. naam videoblog was foutje, heb ik opnieuw geplaatst onder mijn eigen naam.

 8. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Kijk, daar gaan we weer. Rechts en populistisch heeft de wind van de publieke opinie in de rug en meteen wordt achter elk onwelgevallig nieuwsbericht de manipulerende hand van links gezocht. Treurig, dat schizofrene gedrag.

  Wat Marjo Frenk vertelt, wist ik overigens nog niet allemaal. Dus zeer bedankt voor de informatie.

 9. arjen avatar
  arjen

  @ Wies van Wessem
  "en meteen wordt achter elk onwelgevallig nieuwsbericht de manipulerende hand van links gezocht"
  Zou je achter dit filmpje niet de hand van links zoeken, Wies?

 10. bas avatar
  bas

  Het is allemaal een grote samenzwering tegen de LST in het algemeen en Hans Smolders in het bijzonder. De PvdA, GroenLinks, de media (behalve het Reehofjournaal)de buitenlanders, ze spannen allemaal samen tegen ons.

  Arjen, laat me niet lachen.

 11. arjen avatar
  arjen

  Bas, wat weet jij daar nou van? Leg me bovendien geen woorden in de mond. Er zijn grote verschillen in media. En inderdaad.. het Reeshofjournaal en zeker ook de Tilburgse Koerier zijn zeer redelijk objectieve media. Dat kan je van Afzender Tilburg (dit filmpje) zeker NIET zeggen. Is namelijk altijd ingekleurd. Laat staan het propaganda-orgaan van het college Tilburg Magazine.

 12. bas avatar
  bas

  'de hand van links', doe ff normaal. Als iemand een objectief bericht plaats maakt ie deel uit van een of andere linkse samenzwering. Ik vind dat ronduit belachelijk van je

 13. arjen avatar
  arjen

  Een onafhankelijk bericht Bas? Ben, je al zo gebrainwashed dat je het verschil tussen objectieve berichten en propaganda niet meer ziet?

 14. bas avatar
  bas

  ik heb het niet over het filmpje, maar over het feit dat het filmpje met een kort artikeltje op deze site is geplaatst. Dat was toch de reden dat je kwaad werd. Nu je die discussie verloren hebt moet je niet van onderwerp wisselen.

 15. arjen avatar
  arjen

  Bepaalt Bas of ik een discussie verloren heb? Je gelooft toch niet echt dat het hier om een objectief stukje tekst gaat? Je gelooft toch niet echt dat Rob van Mierlo het beheer niet rond had. Rot smoesje..had geen van die dik betaalde directeuren even de deur kunnen open doen en een aantal vrijwilligers kunnen ronselen? Wat een lachertje. En dan gauw hier van onderwerp veranderen door Marjo Frenk te laten vertellen wat er allemaal voor goeds in het huis gebeurt…HAD DAT DAN ZONDAG LATEN ZIEN IPV NU MET ZO'N DAMAGE-CONTROL FILMPJE TE KOMEN. Het is en blijft overigens een keuze om hier een berichtje en foto te plaatsen. Bij de bijdragen van PvdA-raadslid Tine de Weyer komen er nooit corrigerende en verhelderende berichtjes en foto's.

 16. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Bedankt, bas. Ik dacht even dat ik gek was of zou worden. Het gaat hier inderdaad om de plaatsing van het artikel en het filmpje.

  En Arjen, achter dit filmpje zoek ik alle GroenLinkse handen die er zijn. Net zoals ik de LST verdenk van alle filmpjes van afzender Gemeente Tilburg waarin Hans Smolders aan het woord wordt gelaten…

  Maar wat mij van je tegenvalt is dat je allerlei stiekeme verbanden suggereert tussen politieke tegenstanders en de persoon die jou hier de ruimte biedt om je mening te ventileren. Wantrouwender kan in mijn ogen niet.

 17. arjen avatar
  arjen

  Wies, jij bent goed van vertrouwen. Waar baseer je dat op?

 18. arjen avatar
  arjen

  Wies, ik krijg hier de ruimte om te schrijven. Anderen ook, maar die laten het afweten. Daarom hoeven ze toch niet geholpen te worden door de webmaster?

 19. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  De eerste vraag begrijp ik niet. Wat wil je weten?

  Met de tweede vraag wil je mij de opvatting in de mond leggen dat anderen geholpen worden door de webmaster en dat is nou net de opvatting die ik bestrijd. Ik kan er dan ook niets mee.

 20. arjen avatar
  arjen

  Prettige dag verder Wies.

 21. ruevert avatar
  ruevert

  Tafeltje voor de deur, wat folders, vrouw en kinderen die helpen. Hopla geregeld. Als ik directeur was van zo'n organisatie en mijn doelgroep komt voorbij, zou ik het zo in het uiterste geval regelen. Maar logischer zou zijn dat de betaalde medewerkers, die uiteraard zeer betrokken zijn bij de missie van de instelling een gedeelte van hun vrije dag zouden opofferen om de goede zaak aan het plebs te verkondigen. Maar niets van dit alles, de subsidie is binnen en voor de rest zal het iedereen worst zijn.
  Lang leven het poldermodel.

 22. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  De filmjes die voor Afzender Gemeente Tilburg worden gemaakt zijn over een onderwerp dat betreffende politieke partij aan het hart gaat en zijn natuurlijk ook een beetje als partijpolitieke propaganda bedoeld. Zo heb ik ook filmjes liggen over bomen, over inburgering, over inspraak voor burgers en over fietsen. Alle partijen krijgen volgens een eerlijk systeem periodiek die gelegenheid. Ik kan me voorstellen dat er vaker onderwerpen zijn (geweest) die van toepassing zijn op een discussie op Tilburgz en het lijkt me dat Tom deze ook plaatst. Stelt je dat gerust Arjen?

 23. ruevert avatar
  ruevert

  @Marjo,
  waarom ga je niet in op de echte issue. Waarom is een zwaar gesubsidieerd instituut niet in staat bij het voorbijkomen van de doelgroep zich te presenteren. Een tafeltje, wat folders en de directeur zelf zijn toch wel het minimale dat wij mogen verwachten van diegene die uit de subsidiepot eten. De Chinees kan het wel maar krijgt geen subsidie. Of zit daar het probleem. Kostje gekocht, geen betrokkenheid. Leg mij en de anderen dit gedrag maar eens uit.

 24. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @Marjo

  ik sprak vanmiddag iemand van de gemeente. Hij zei dat het nog allerminst zeker is dat afzender gemeente Tilburg doorgaat aankomend seizoen. Daar zou de raad zich nog over moeten buigen. Is jou daar iets van bekend misschien?

  Mogelijk kunnen we indien het programma gecontinueerd wordt tot afspraken komen om de afleveringen door te plaatsen op TilburgZ.

  Groeten,
  Tom

 25. arjen avatar
  arjen

  @ Tom

  Op de agenda van commissie Modern Bestuur van 15 september a.s staat de Raadsnotitie verbetering Burgercommunicatie, waaraan ondermeer ten grondslag ligt een evaluatie van middelen en media.
  Daaruit bleek dat van de respondenten 19% af en toe naar Afzender Gemeente keek en 4% elke week. Dramatisch is het onder 18 tot 25 jarigen..die kijken nooit. Misschien dat het toch eens de moeite waard is om die fimpjes via internet (TilburgZ, Hyves en andere links) tussen de oren te krijgen van onze jongeren.
  Maar dan niet alleen die filmpjes van Groen Links, h

 26. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen

  nee natuurlijk niet alleen filmpjes van GroenLinks. Mag ik je even in herinnering brengen dat ik zelf onlangs een filmpje van jullie hoofdman heb gemaakt en geplaatst op TilburgZ.

  Zijn we weer vriendjes. Je hebt zowiezo nog een dikke pakkerd van me te goed, dat weet je toch nog wel?

 27. bas avatar
  bas

  nou ik weet niet waar ze die respondenten vandaan hebben gehaald, volgens mij bij het gemeentehuis zelf want ik heb nog nooit van afzender gemeente tlburg gehoord. Ik heb eens nagevraagd om mij heen maar 0% kende het programma.

 28. ruevert avatar
  ruevert

  @Marjo,
  tweede poging. "waarom ga je niet in op de echte issue…"

 29. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Ruevert
  Jullie dichten mij allerlei relaties toe met het huis van de Wereld die er niet zijn, ik heb dus geen reactie op jullie mening dat er tijdens de T-parade activiteit had moeten zijn. Ik wil graag dat er vrijwillig aan de T-parade wordt meegedaan en niet gedwongen (ook niet als je subsidie hebt tenzij het expliciet in het subsidiecontract staat).

  Over Afzender Gemeente Tilburg, even de commissie afwachten. Een digitale verspreiding van de filmjes lijkt me heel gewenst; goed idee.

 30. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  @wies
  "Treurig, dat schizofrene gedrag."
  wederom het verkeerde gebruik van het woord schizofreen

  bij schizofrenie werken verstand en gevoel niet goed samen

  in deze discussie werken verstand en gevoel in dienst van elkaar, ik laat me niet uit over volgorde

  en ja ik ben schizofreen, dus mag ik hier enig zinnig woord over zeggen
  mijn schizofrenie is van gevoels-spirituele aard
  verstand gebruik ik gelukkig allang niet meer
  dat laat ik aan mallle tilburGse politici over

 31. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Ruevert,

  Het zou toch vreemd zijn als ik vragen aan de wethouder stel over zijn uitspraken over het niet deelnemen van een groepering en zelf hetzelfde zou doen? En , nogmaals, prima als er zoveel mogelijk mensen meedoen maar w

 32. ruevert avatar
  ruevert

  @marjo,
  nu maak je je er wel heel makkelijk vanaf voor iemand die altijd een uitgesproken mening heeft. In het vervolg van jouw reactie lees ik toch begrip c.q. goedkeuring. Dat valt mij zwaar tegen en het is niet gespeend van realiteitszin ten opzicht van de echte wereld. Ben toch benieuwd of…