Geplaatst

Public image wegens succes verlengd (video)

Public Image- Painting the City is nog te zien tot 1 maart 2007. Daarmee wordt het project verlengd met ruim 4 maanden. Hier en daar moet waarschijnlijk wel wat aangepast worden.
“Het project verdient het om verlengd te worden” vertelt Chris Driessen van Fundament Foundation. “Al dat werk voor 2 maanden zou zonde zijn”.

Het werk van Jessica Diamond, de blauw geschilderde Telexstraat met daarop een voor de gelegenheid ‘ontworpen gedicht’ zal het wellicht niet uithouden tot 1 maart. Het dagelijkse verkeer over dit werk eist zijn tol, maar de slijtage is ook onderdeel van het proces, zo verklaart Chris. “Bijwerken is onmogelijk, een monnikkenwerk, dat wil Fundament Foundation niemand aan doen”.

Misschien is het werk van Osgemeos (foto) ook niet tot 1 maart zichtbaar, er zijn plannen om medio november te gaan bouwen op die plek.

De gemeente is met Fundament Foundation in gesprek over ‘aankoop’ van sommige werken. Hugo Backx wil het liefst alles behouden, maar dat is niet mogelijk. Er ligt nu een voorstel voor het langdurig in bruikleen nemen van 9 werken voor de periode van maximaal 5 jaar. Misschien moeten sommige werken dan verhangen worden, sommige moeten in ieder geval opnieuw uitgevoerd worden (o.a. stadskantoor). We horen hier binnenkort meer over.

Achtereen zie je de volgende werken in de film

Erik van Lieshout – Het Grote Genoegen (2006)
Hadassah Emmerich (NL) – Searching for an Emily (Anamorphic) (2006)
Dzine – Space Jungle (2006)
Benjamin Edwards – Tilburg Reflection (2006)
Franz Ackermann – Red Star (City Planning) (2006)
Jean-Luc Moerman – Hybrid Profusion (2006)
Fabian Marcaccio – Game-Over Paintant (2006)
Koen Delaere (B/NL) – Zonder Titel (constant shallowness leads to evil) (2006)
Huub van der Loo – Scaffolding I, II, III (2006)
Jessica Diamond – Stofstraat / Stofgracht (Fabric Street Canal) (2006)
Osgemeos (BR) – Zonder titel / Untitled (2006)

Alle berichten van deze auteur