Geplaatst

Campusdichter naar finale Write Now!

Nathan de Groot, de campusdichter van de Tilburgse universiteit, is in Eindhoven winnaar geworden van de regionale voorronde van Write Now!, de landelijke schrijfwedstrijd voor het grootste schrijftalent van Nederland. De finale is op 20 juni 2010. De masterstudent Leisure studies dingt mee naar de titel ‘grootste Nederlandstalige schrijftalent’. Samen met twintig andere jonge schrijvers is door naar de finale van Write Now! op 20 juni in Rotterdam. Volgens het juryrapport heeft Nathan met zijn ingenieuze verhaal ‘de jury enigszins versteld doen staan’.

De jury van de Eindhovense regionale voorronde van Write Now! prijst de ‘knappe ironie’ en noemt zijn inzending bovendien actueel omdat Nathan ‘de tomeloze fascinatie voor het achtergrondverhaal van de beroemdheid aan de kaak stelt’.

In zijn verhaal Een dichter die zijn sporen verdiende werkt Nathan de Groot (22) met verschillende lagen van fictie, waardoor de lezer gaandeweg doorkrijgt dat werkelijk alles verzonnen is.Voor de finale in Rotterdam moeten de 21 finalisten uit Nederland en België een nieuw verhaal schrijven. De winnaar mag zich ‘het grootste Nederlandstalige schrijftalent’ noemen. Behalve deze eer krijgt de schrijver een MacBook ter waarde van 1.500 euro, een masterclass van Uitgeverij Augustus en optredens in Rotterdam, Den Bosch, Utrecht en Antwerpen.[IR]

http://nathandegroot.nl/

Alle berichten van deze auteur