Geplaatst

Kraken blijft gelegitimeerd in Tilburg, ondanks verbod.

Afgelopen weekend zijn er in ten minste 12 steden posters geplakt met daarop een manifest van krakers. Hierop staan stellingen die aangeven dat het kraken door gaat ondanks het kraakverbod dat vandaag door de Eerste Kamer werd aangenomen. Ook in de Tilburgse binnenstad zijn posters aangetroffen op o.a. leegstaande panden, culturele broedplaatsen en de kantoren van makelaars, woningcorporaties en anti-kraakburo’s.

Maandagavond heeft Krakerscollectief Tilburg een pand gekraakt die al sinds de verhuizing in 2003 leeg stond. Met deze aktie willen de krakers te kennen geven dat er ondanks de beslissing van de landelijke politiek om kraken te verbieden het probleem van leegstand en woningnood alleen maar erger wordt en dat daarom kraken gelegitimeerd blijft. Het betreffende pand zal voornamelijk gebruikt worden als woonruimte. De buren zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Tijdens het raadsoverleg van 17 mei gaf een meerderheid van de Tilburgse politici te kennen niets te zien in een harde aanpak van kraken. Zij richten zich liever op het onderliggende probleem van de leegstand en woningnood. De Tilburgse gemeente behoort nu daad bij woord te voegen en in plaats het kraakverbod te handhaven, het kraken overbodig te maken.

Alle berichten van deze auteur