Geplaatst

The Shock Doctrine

http://www.youtube.com/watch?v=Wy1PBc55I48

do 10 t/m zo 13 juni 21.45 uur
vr 18 t/m zo 20 juni 19.45 uur
FilmFoyer

THE SHOCK DOCTRINE

Regie: Michael Winterbottom, Mat Whitecross. Met: Naomi Klein. UK 2009, 80 min. 16+

Een niet te missen film die je kijk op de wereld verandert. De geëngageerde Michael Winterbottom (Genova, 9 Songs) bewerkte samen met Mat Whitecross (The road to Guantánamo) de bestseller The Shock doctrine van Naomi Klein .

Klein legt een schokkend verband tussen de kapitalistische vrijemarkteconomie en grote rampen en crisissen. In anderhalf uur toont de documentaire hoe de wereld na de Tweede Wereldoorlog veroverd is door een kil kapitalisme, ontsproten aan het brein van econoom Milton Friedman. De film laat zien dat het ‘vrije markt’-systeem de wereld is gaan domineren door de exploitatie van mensen en landen in staat van shock, veroorzaakt door een oorlog, economische crisis of natuurramp. The Shock doctrine biedt een alternatieve kijk op historische gebeurtenissen zoals de coup van Pinochet, de val van de Sovjet-Unie en de gebeurtenissen na 9/11. “Verontrustend en meeslepend.” (Cinema.nl)

Alle berichten van deze auteur