Geplaatst

Nieuw stadsgedicht Peter Holvoet-Hanssen

door Chrétien Breukers (decontrabas.com)

“Samen doorploegden Charl-Pierre Naudé en stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen de geschiedenis van Antwerpen. Op het dak van het MAS zie je het reusachtige havengebied – zo onbekend bij de Antwerpenaar en zo belangrijk voor zijn welvaart. In vervlogen tijden, toen de zee wegtrok en zandbanken overbleven waarop de eerste nederzettingen kwamen, geloofde men dat hier ooit reuzen geleefd hebben.

Als er walvisbeenderen werden opgegraven, zei men: zie, Druon Antigoon en de zijnen, ze moeten echt hebben bestaan. Antwerpenaren zijn een volk van reuzenmakers. Maar ook van dwergen: de poesjenellen. Die stangpoppen hebben geen last van een dikke nek, integendeel, ze geven er kopstoten mee. De commedia dell’arte bracht deze ‘Poesjes’ voort. Maar: ‘horen wil wie hoort’.”

Informatie over dit project op de website van Antwerpen Boekenstad

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Nieuw stadsgedicht Peter Holvoet-Hanssen”

  1. Shoarma leest liever avatar
    Shoarma leest liever

    Tsja, Tilburg is natuurlijk ook niet met Antwerpen te vergelijken…
    (zucht)