Geplaatst

Nieuw ‘plekgedicht’ van Nick J. Swarth en Sander Neijnens

Op woensdag 7 juli wordt het derde ‘plekgedicht’ van Nick J. Swarth en Sander Neijnens verwezenlijkt. Het wordt aangebracht op de fietsersbrug over de Dongevallei, gelegen aan het Oostburgpad (Reeshof). De tekst komt voor rekening van Swarth, de typografie is van Neijnens.

Het gedicht is gemaakt binnen het KORT-project ‘Plekgedichten’. In het kader van dit project worden er op zes locaties in de stad gedichten gerealiseerd, die qua vorm en inhoud aansluiten op de specifieke locatie waarop ze zich bevinden.

Het eerste plekgedicht, ‘dagelijks maal’, werd in mei 2009 gelegd in appels tijdens de manifestatie ‘Eetbaar Landschap’ in Moerenburg. Het tweede werd in maart 2010 bevestigd op de muur van notariskantoor Daamen, hoek Tuinstraat / Willem II straat. Drie andere plekgedichten worden in het najaar verwezenlijkt.

Swarth en Neijnens gaven eerder vorm aan het gedicht ‘mussenmanieren’ (Heuvelstraat, ter hoogte van de Pauluskerk) en de tekst op de oversteekplaats bij de Kattenrug.

De tekst van het titelloze gedicht luidt:

IJdel gezocht in de drakengolf, het tij,
in liefde, eenzaamheid en dood,

de schaal chronisch te groot.

Maar kippenvel, een ogenblik, een tel,
bij een kuiken uit een kleiner ei,
de zweefduik van een vogel, hier in de vallei.

Het gedicht verbindt natuur en cultuur, zoals dat ook het geval is in het betreffende deel van de Reeshof, waar de grillige Dongevallei de omliggende bebouwing breekt. Voor de vormgeving maakte Neijnens gebruik van de typische vorm van de brug. Door de tekst aan weerszijden aan te brengen op de eenvoudige balkstructuur ontstonden zes regels. Het werk wordt aangebracht door Kees van de Ven. Dit geschiedt op woensdag 7 juli.

Meer informatie:

Website Plekgedichten: http://www.plekgedichten.nl/

Alle berichten van deze auteur