Geplaatst

Tommy Wieringa bij Salon Seize

Salon Seize nodigt dit voorjaar drie schrijvers uit rond het thema vriendschap. Tweede gast is Tommy Wieringa, die op dinsdag 17 april in theater De NWE Vorst vertelt over zijn leven en werk.

Tommy Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (2002), Joe Speedboot (2006) en Caesarion (2009). Ik was nooit in Isfahaan (2006) is een bundeling van zijn reisverhalen. Wieringa’s laatste boek Ga niet naar zee (2010) bevat een persoonlijke selectie uit columns en korte verhalen die hij eerder schreef. Momenteel werkt Wieringa aan een nieuwe roman met de werktitel Exodus, een migratiegeschiedenis.

Wieringa wordt in theater De NWE Vorst geïnterviewd door Nathan de Groot, die net als Wieringa altijd op reis is. Het gesprek gaat vooral over Wieringa’s laatste roman, Caesarion. Volgens de Volkskrant is Caesarion “een roman van internationale allure”. Pieter Steinz schreef in NRC Handelsblad: “Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort.”

Tijdens de avond met Wieringa presenteren we een bijzondere entr’acte, met kunstwerken gemaakt naar aanleiding van Wieringa’s laatste roman. Kom kijken!

Aanvang: 20:00 uur. Kaartjes: € 10,- (tot 19 jaar: € 7,50). Voorverkoop: Boekhandel Livius.

Alle berichten van deze auteur