Geplaatst

Festival Mundial lanceert Club Baboesjka (+ nieuwe namen)

Festival Mundial introduceert tijdens de 25e festivaleditie een geheel nieuwe area genaamd Fatboy presents: Club Baboesjka. Skip & Die, KiT XL, Kasha Nasha, Carlama Orkestar en Amariszi spelen allen in Club Baboesjka. Tevens voegt Mundial The Kyteman Orchestra, La Pegatina en Habib Koité & Guests (ft. Dobet Gnahoré, Kareyce Fotso & Aly Keita) toe aan het rijtje muziekartiesten. I’n eye performances met de Uzz, Subtropicana en het tango danstheater van Ezequiel Sanucci verstevigen de performing arts op 16 en 17 juni.

 

Fatboy presents: Club Baboesjka

In samenwerking met partner Fatboy komt Festival Mundial met Fatboy presents: Club Baboesjka, deze area staat in het teken van Nederlandse acts die passen binnen het Mundial profiel. Overdag is Club Baboesjka het terrein van talentvolle Nederlandse bandjes, ‘s avonds wordt Club Baboesjka omgetoverd tot een club met DJ’s. Club Baboesjkaricht zich op feest en genieten.

Voorbeeld van een typische Club Baboesjka act is Skip & Die. Met zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse roots, maakt Skip & Die Zuid-Afrikaanse rap ondersteund door beats en bass muziek. Amariszi, Kasha Nasha en Carlama Orkestar zorgen voor het Balkanspektakel. Muziek van Kuenta i Tambú (Kit XL) kenmerkt zich door een verrassend nieuwe sound, geïnspireerd door traditionele Afro-Caribische muziek en Europese dance.

 

The Kyteman Orchestra, La Pegatina & Habib Koité

The Kyteman Orchestra is het nieuwe project van de welbekende Kyteman (Colin Benders). The Kyteman Orchestra richt zich meer op klassieke muziek in plaats van op hiphop en jazz zoals voorgaande jaren. La Pegatina is een zevenkoppige band uit Barcelona en speelt een energieke mix van rumba catalana, ska en cumbia. De Malineese gitarist Habib Koité is een van de populairste muzikanten uit Afrika. Zijn unieke manier van gitaar spelen en het samenbrengen van verschillende muziekstijlen gebaseerd op traditionele Malineese muziek maken deze artiest geliefd. Tijdens zijn optreden op Mundial wordt hij onder andere vergezeld door Dobet Gnahoré (Ivoorkust), Kareyce Fotso (Kameroen) en Aly Keita (Ivoorkust). Zowel zijn aanwezigheid in Nederland als de samenstelling van zijn gezelschap op Mundial zijn zeer exclusief.

 

Performing arts

De performing arts zijn een vast onderdeel van de diversiteit van Festival Mundial. Zo waan je je met Subtropicana in een tropische oase van rust en evenwicht. Daarentegen zet vuurspektakel ‘de Uzz’ van I’n eye performances alle zintuigen op scherp. Het tango danstheater van danser en choreograaf Ezequiel Sanucci brengt passie op Festival Mundial door middel van originele choreografieën.

 

Eerder werden Caro Emerald, Stephen Marley met special acts Jo Mersa & Jasmin Karma, Chef’Special, Dearworld, AfroCubism, Blaudzun, Movits!, Blitz The Ambassador, Goodluck, Dropkick Murphys, Dope D.O.D., Makadam Kanibal, Picto Facto, De Movers, MallakhambIndia en SubWays aan de line-up toegevoegd.

 

De 25ste editie van Festival Mundial vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg. De reguliere verkoop is inmiddels van start gegaan. De kaarten zijn te koop via www.festivalmundial.nl of viafacebook.com/festivalmundialFestival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naar verwachting komen er 40.000 festivalbezoekers op het tweedaagse evenement af.

 

Alle berichten van deze auteur