Geplaatst

De eerste namen voor Festival Mundial 2012 zijn bekend. Na de eerdere bekendmaking van Dope D.O.D., zijn nu ook Caro Emerald, Stephen Marley, Chef’Special, Dearworld, AfroCubism, MallakhambIndia en SubWays aan de line-up toegevoegd.

Caro Emerald brak in 2009 door met de hit Back it up, sindsdien is deze Nederlandse zangeres niet meer uit de muziekwereld weg te denken. Dit jaar geeft Caro Emerald slechts enkele optredens in Nederland, maar na een eerder optreden in 2010 verwelkomt Festival Mundial haar dit jaar opnieuw.

Ook verwelkomt Mundial dit jaar Stephen Marley met special guests Jo Mersa & Jasmin Karma. Stephen maakt net als zijn vader Bob Marley reggae muziek, maar combineert dit met hiphop. Dat Stephen niet onderdoet voor zijn vader bewees hij afgelopen maand. Op de 54e editie van de Grammy’s kreeg hij voor zijn tweede album Revelation Pt. 1: The Root of Life de Grammy ‘Best Reggae Album’.

Ook Chef’Special houdt van reggae en hiphop. Maar naast reggae en hiphop laten deze Haarlemse mannen zich inspireren door funk en rock. In 2011 kwam hun debuutalbum One for the Mrs. uit, daarnaast is Chef’Special onder andere bekend als huisband van De Wereld Draait Door.

De muziek van Dearworld is een combinatie van elektrohouse en rock. Ook Dearworld blijft niet onopgemerkt. Onlangs heeft de band een song geleverd voor de nieuwe speelfilm Black Out van regisseur Arne Toonen.

AfroCubism was het originele project dat producer Nick Gold voor ogen had met the Buena Vista Social Club: een samenwerking tussen muzikanten uit Mali en Cuba. Met AfroCubism is het oorspronkelijke plan alsnog gerealiseerd.

MallakhambIndia is een act die de authentieke Indiase paaldanssport beoefent. Om een houten paal of touw worden verschillende gymnastiek kunsten getoond. MallakhambIndia is een van de acts voor de Performing Arts area van Festival Mundial. Ook de voorstelling van SubWays past binnen deze Performing Arts area. SubWays brengt de bestaande mengvormen van muziek en dans niet alleen samen, maar zet een eigen stempel op de mix en toont zo hoe iedereen deel uitmaakt van het zich voortdurend ontwikkelende globale netwerk.

De 25ste editie van Festival Mundial vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg. De reguliere verkoop start op 25 februari 2012. Deze verkoop begint op de feestelijke tijd van 11:25u. De kaarten zijn te koop viawww.festivalmundial.nl of via facebook.com/festivalmundialFestival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naar verwachting komen er 40.000 festivalbezoekers op het tweedaagse festival af.

Reacties

2 reacties op “Festival Mundial maakt eerste namen bekend”

  1. Carina avatar
    Carina

    Festival Mundial is altijd een feest! Iets waarop Tilburg met recht trots kan zijn. Bedankt voor de informatie.

  2. Paul van Est avatar

    Mundial is zeer zeker een feestje, het is alleen tegenwoordig zo’n commercieel feest dat preekt voor eigen parochie. Daarom vind ik dat er teveel (gemeentelijke) subsidie naartoe gaat. Feestjes organiseren oké, maar zorg dan zelfstandig dat je kosten en baten in evenwicht zijn of nog beter, dat de balans naar de batenkant doorslaat.
    Maar goed, dat is mijn mening, ik ruil hem graag in voor een onderbouwde andere mening die me beter lijkt.