Geplaatst

Jan Hamming burgemeester van Heusden

Persbericht PVDA Tilburg

De Tilburgse wethouder Jan Hamming is dinsdag 31 januari 2012 door de Heusdense gemeenteraad voorgedragen tot burgemeester van deze gemeente. Na de definitieve benoeming wordt Hamming officieel geïnstalleerd, naar verwachting op 8 maart 2012.

“Na bijna 13 jaar de mooiste wereldbaan te hebben mogen uitoefenen, is het goed om ruimte te maken, om mezelf elders verder te ontwikkelen”, licht Hamming toe. “De keuze is mede bepaald door persoonlijke motieven. De afgelopen dertien jaar heb ik ervaren als topsport, enerverend, never a dull moment, boeiend en uitdagend. Ik ben dankbaar voor de steun van de Tilburgse bevolking, de partij, de medewerkers van de gemeente en de gemeenteraad. Voor de passie en het optimisme voor de stad die zij hebben.”

“Hamming weet omvangrijke bestuurlijke ervaring te koppelen aan een directe benadering van de mensen in een gemeente”, reageert Auke Blaauwbroek, fractievoorzitter van de PvdA Tilburg. “Jan stapt op mensen af en bereikt daarmee respect en waardering. Hij weet mensen te motiveren om er samen voor te gaan. Tilburg verliest een zeer betrokken bestuurder die oprecht en vanuit het hart voor Tilburg en de Tilburgers keihard heeft gewerkt. Het is jammer voor Tilburg dat Jan ons verlaat, maar het zal een feest worden voor Heusden en haar inwoners. Ik feliciteer hen dan ook graag met deze geweldige burgemeester.”

Lokaal bestuur
Jan Hamming kiest ervoor om in de regio actief te blijven en zich verder te ontwikkelen in het lokale bestuur. Hij kent Brabant immers goed en wil in Heusden samen met de inwoners aan het werk om deze historisch moderne gemeente in dit uitdagende economische klimaat op de kaart te zetten. Hamming: “Ik kies er nu voor om een volgende stap te zetten. Ik wil mijn bindende kwaliteiten als burgemeester inzetten en samen met de inwoners van Heusden de schouders zetten onder een zware uitdaging.” En Jan kan dat als geen ander. Heusden gaat een nieuwe tijd tegemoet en deze klus kan alleen door intensief samen te werken worden geklaard. “Ik kijk uit naar het burgemeesterschap in Heusden, naar een prettige samenwerking met de gemeenteraad en inwoners”, aldus Hamming.

Tilburg
Natuurlijk doet het Hamming pijn dat hij na zoveel jaar trouwe dienst Tilburg gaat verlaten. Hij kan dat alleen doen omdat hij weet dat hij iets goeds achter laat in Tilburg. Jan Hamming: “Ik ben enorm gaan houden van de Tilburgers en de stad, het zal veel moeite kosten om daar afscheid van te nemen. Maar het is een afscheid van de functie en niet van de mensen. Ik blijf voor altijd verbonden aan de Tilburgers en hun stad. De Tilburgers wil ik bedanken voor de support, de kritiek, de enorme betrokkenheid bij elkaar en wat er in Tilburg gebeurt, en de grote bereidheid om over de eigen schutting te kijken en onverwachte verbindingen aan te gaan. Ik zal het persoonlijke contact met de vele Tilburgers koesteren en missen, de kleine ontmoetingen bij mensen thuis, als ik bij hen op koffiegesprek kwam. Maar ook de binding met de Tilburgers via de sociale media, de wijkbezoeken, het campagnevoeren. Ook zal ik het werken aan betere leefbare wijken, betere sport- en jeugdvoorzieningen en betere omstandigheden van mensen in kwetsbare posities missen.”

PvdA
Met het vertrek van Jan Hamming naar Heusden verliest de PvdA Tilburg haar icoon. Een bijzondere wethouder die bijzondere herinneringen achterlaat. De verschillende verkiezingsoverwinningen, de honderden campagneactiviteiten en de vele gesprekken die samen huis aan huis werden gevoerd. Altijd overal aanwezig, dichtbij en benaderbaar, dat was Jan de partijleider. In jaren van voorspoed, maar ook in jaren van tegenslag, stond hij namens de PvdA aan het roer. Onder aanvoering van Jan is de afdeling in ledenaantal enorm gegroeid en is er ruim baan gemaakt voor een nieuwe generatie talenten met veel enthousiaste en bevlogen jonge mensen. “Onder leiding van een nieuwe partijleider zullen zij het stokje langzaam over gaan nemen, daar hebben we alle vertrouwen in”, aldus de afdelingsvoorzitters Stefan Jansen en Yusuf Celik.

Jan Hamming noemt het de grootste eer die hem ten deel is gevallen dat hij wethouder mocht zijn van Tilburg. In grote dankbaarheid neemt hij afscheid van de stad die hij als bestuurder mocht dienen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Jan Hamming burgemeester van Heusden”

 1. Henk Kuiper avatar

  Beste Jan. Je was voor veel Tilburgers de menselijke schakel tussen burger en bestuur. Je was de bestuurder die je op straat gewoon tegenkwam. Ik zal nooit vergeten hoe ik je ineens tegen het lijf liep toen ik stond te kijken naar dat oude bushokje voor het gemeentehuis. “Je gaat daar toch niet weer in dat bushokje bivakkeren?”, zo reageerde je geschrokken. Daar had ik toen geen enkele neiging toe, maar wat las je hier als laatste reactie van mij! “Er worden nu binnen een maand serieuze schadevergoedingen betaald… Of anders….”! Ik begrijp dat je dit niet meer mee wilt maken en de confrontatie met het T syndicaat niet verder meer aan wilt gaan. In plaats van de Tilburgse citybranding kies je voor de Anton Piekstijl van het stadje Heusden. Een goede keus. Je zult zien dat je daar helemaal van bij komt. Het ga je goed.

 2. ruevert avatar
  ruevert

  Hoe moet het nu verder in Tilburg? Jan, ik sluit mij aan bij de meeste activistische scribent op dit forum: het ga je goed!

 3. Paul van Est avatar

  Ouwe Hall plat, ouwe Hall-wethouder weg (al was je hier gister nog hoorde ik).

  Alle goeds, ik kom wel een keer aanfietsen!

 4. kruik avatar
  kruik

  Proficiat Jan,

  jammer dat er geen burgemeestervrouw mee gaat.

 5. Garm avatar
  Garm

  Feniks van Tilburg,
  mist ruggegraat om de boel af te maken,
  Verhaal klopt niet,
  burgemeester van een middeleeuws dorp,
  na Tilburg, schei uit zeg!

  Nee, niet akkoord,
  Laat je karakter zien,
  en voor Tiburg 2014,
  maak het verhaal af en kleur de plaatjes!
  Giddyap Go!