Geplaatst

Keert het Varieté terug op de Tilburgse Kermis 2012 ?

+++ „Paradox Sideshows“ schrijven in met „Moulin Rouge Show“. +++

+++ Dominik Schmitz: “Wij proberen het nogeens”. +++

Op 16-01-2012 vonden de openbare inschrijvingen voor de Tilburgse Kermis 2012 plaats. Ook in dit jaar hebben opnieuw meer dan 500 attracties voor deze kirmes ingeschreven. Hieronder ook het traditionele reizende varietétheater “Miller’s Moulin Rouge Show” van het showbedrijf “Paradox Sideshows”.

Reeds in het vorig jaar had “Paradox Sideshows” ingeschreven voor de kermis in Tilburg met het klassiek varietétheater. De Tilburgse Kermis Commissie wees deze inschrijving vorig jaar echter af. En dat terwijl deze type van traditionel “kijkvermaak” lange tijd een integraal deel van de kermissen was.

Dominik Schmitz van ‘Paradox Sideshows’:
“Wij proberen het dit jaar nog eens. Onze shows genieten een grote populariteit bij de bezoekers. Veel kermisorganisatoren hebben al erkend dat reizende varietetheaters en kijktenten evenzo een deel uitmaken van een goede kermis als draaimolen of spookhuis. Wij zijn optimistisch dat de Tilburgse Kermis Commissie dat ook eens erkent.”

Als een van de laatste reizende variété- en sideshow-companies in Europa, presenteeren ‘Paradox Sideshows’ traditionel kijkwerk-attracties en unieke varieté-acts, zoals “De vrouw zonder onderlichaam”, “Ilonka, het meisje zonder hoofd” en “Voltare, de elektrisch wondermens”.

Alle berichten van deze auteur