Geplaatst

Grote belofte Noorderslag staat op Festival Mundial 2012


Dope D.O.D. is de eerste naam van de veelbelovende line-up van Festival Mundial 2012. Afgelopen weekend speelde Dope D.O.D. de sterren van de hemel op het gala van de Nederlandse popmuziek Noorderslag in Groningen.

Eerder speelden de Groningse hiphoppers al in het voorprogramma’s van Korn en Limp Bizkit. In sommige buitenlanden is de bekendheid van Dope D.O.D. zo groot dat ze bijna niet meer over straat kunnen maar in Nederland bleef het grote succes nog even uit. Tot voor kort. Dit weekend, tijdens Noorderslag, bleek dat ook Nederland klaar is voor deze Engelstalige hiphop sensatie. Dope D.O.D. wordt volgens kenners gezien als het meest overweldigende hoogtepunt van popfestival Noorderslag 2012 en kan zich gemakkelijk meten met underground hiphopacts uit andere werelddelen. ‘Een goede reden om deze veelbelovende act als eerste bekend te maken’, aldus Erwin Schellekens, creatief directeur van Festival Mundial.

Festival Mundial vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg. De verkoop van de Early Bird actie start op 25 januari 2012. Voor deze actie worden 1000 kaarten beschikbaar gesteld. Deze kaarten zijn te koop via www.festivalmundial.nlFestival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naar verwachting komen er 40.000 festivalbezoekers op het tweedaagse festival af.

Alle berichten van deze auteur