Geplaatst

Geen reclame maar kunst! (hoe kraak ik een mupi)

Persbericht Adbusting Team Tilburg

Op donderdag 5 januari heeft het Adbusting Team Tilburg (ATT) weer een directe actie gedaan. In de binnenstad van Tilburg zijn een aantal grote reclameposters in mupi’s vervangen. Het ATT is van mening dat de publieke ruimte teveel is ingenomen door commercieel geweld. Internationale reclamebedrijven bepalen samen met vermogende bedrijven het straatbeeld van Nederland. JCDecaux zegt in reactie op onze eerste actie ook dat “klanten veel geld betalen voor deze uiting”. Dit zijn onze straten niet die van het kapitalisme!

De authentieke Tilburgse speciaalzaak wordt dus steeds verder in een hoekje geduwd door opdringerige reclame van de grote jongens. Ook de extra koopzondagen doet de kleine ondernemers de das om. De lokale politiek houdt schijnbaar meer van zakkenvullerij dan van haar eigen burgers. Neem onder andere wethouder Rolph Dols uit Gilze en Rijen. Hij denkt zichzelf te vereeuwigen door het plaatsen van een 35m hoge reclamezuil aan de snelweg A58. De snelweg dreigt een lange kanonnade aan reclame te worden, beter plaatst men een rij bomen en een fietspad.

Het ATT gaat door met actievoeren zolang de gemeente Tilburg de openbare ruimte verhuurd aan internationale reclamebedrijven zoals JCDecaux. Slechts de top van het bedrijfsleven is vermogend genoeg om deze posters te laten plaatsen. De gemeente zou eens lef moeten tonen en na moeten gaan of deze posters echt nuttig zijn voor Tilburg en haar burgers.

Reclame: zou u het missen?

Als je nu zelf eens zo’n Mupi wil hacken, dan volgt hier een instructiefilmpje:

http://vimeo.com/17864629

Handleiding als PDF 

Meer informatie:
www.georganiseerde-weldaad.nl/att/

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Geen reclame maar kunst! (hoe kraak ik een mupi)”

 1. Tom Pijnenburg avatar

  Doet het zelf pakketje voor het kraken van een mupi.
  Altijd handig.

 2. JonkieXS avatar

  Ik zeg: AAT goed bezig! Maar vrouwelijk (en mannelijk)en natuurlijk schoon mag van mij in de Mupi's blijven, dus heb daar en beetje aandach voor, AAT (dat mag, dat hoeft niet…)

 3. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Linkse onruststoker!!

 4. Redactie TilburgZ avatar

  Ga jij lekker progresjes eten met you know who, rechtse rakkert 😉

 5. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  Wat is dit voor gruwelijks?

  ..rechtse rakkert..

  …dus heb daar en beetje aandach voor…

  …zoals beweert wordt…..