Geplaatst

2012 wordt het jaar van TilburgZ!

TilburgZ Relaunch Party in Paradox

 De website TilburgZ begint een tweede leven. De seven year itch leidde niet tot een breuk, maar tot een nieuw elan. Hoe de site er precies uit gaat zien, wordt bekendgemaakt tijdens de TilburgZ Relaunch Party. Die vindt plaats op zaterdagavond 7 januari om 20.30 uur in Paradox. Optredens zijn er van onder andere wethouder Marjo Frenk, cabaretier Frank van Pamelen, stadsdichter Esther Porcelijn en muzikant Thomas Maarten van der Zwan.

TilburgZ startte in november 2004, de maand waarin Theo van Gogh werd vermoord. De site groeide uit tot een cultureel en kritisch podium voor Tilburg e.o. Initiator Tom Pijnenburg bond vooral columnisten en (stads)dichters aan de site. Tijdens het Cultureel Café eind oktober doneerden de bezoekers spontaan meer dan duizend euro voor TilburgZ. Webmaster Tom Pijnenburg gebruikte het geld om de navigatie en vormgeving van de site te verbeteren, zodat deze klaar is voor de toekomst. Pijnenburg: ‘2012 wordt het jaar van TilburgZ!’

Aansprekend programma
Op 7 januari presenteert Tom Pijnenburg zijn toekomstplannen. Wethouder Marjo Frenk geeft in een Nieuwjaarsspeech een vooruitblik op het cultuurjaar 2012. Cabaretier en dichter Frank van Pamelen treedt op en vertelt het laatste nieuws over TilT, de literaire happening in de Nieuwe Vorst. Verder optredens van stadsdichter Esther Porcelijn en muzikant Thomas Maarten van der Zwan. Die laatste is pas afgestudeerd aan de Rockacademie en presenteert in Paradox zijn nieuwe band.

De Utrechtse dichter en eigenaar van de gerenommeerde poëziesite/uitgeverij De Contrabas Chrétien Breukers laat zijn licht schijnen over de Tilburgse dichtscene. Verder: Martin Beversluis, Henk Kuiper, Astrid van de Wetering, Erik Hannema en Frank van den Nieuwenhuijzen. Meer namen volgen. De presentatie van de avond is in handen van A.H.J. Dautzenberg, TilburgZ-er van het eerste uur en inmiddels een landelijk bekende schrijver.

TilburgZ Relaunch Party
Zaterdag 7 januari, 20.30 uur
Muziekcentrum Paradox
Gratis entree

Alle berichten van deze auteur