Geplaatst

Anton Dautzenberg in lijst Nederlander van het jaar

Foto: Peter Blok

Foto: Peter BlokTilburger Anton Dautzenberg staat in de door HP/De Tijd opgestelde lijst ‘Nederlander van het jaar’ op plek 40. Achter hem staan Matthijs van Nieuwkerk (41), Linda de Mol (42) en Bert van Marwijk (43).

De motivatie van de redactie:
‘In een jaar tijd heeft Anton Dautzenberg zich veelvuldig in de kijker weten te spelen. Door bijvoorbeeld een interview met Ian ‘Lemmy’ Kilminister, de frontman van Motörhead, over economie te verzinnen voor de VPRO Gids. En dat pas na publicatie toe te geven. Door lid te worden van pedofielenvereniging Martijn, louter om een punt te maken tegen de ‘heksenjacht op pedofielen’. En door het boekje Rock € Roll – economie voor en door leken verklaard uit te brengen met nog meer verzonnen interviews met Marlies Dekkers, Ronnie Brunswijk, Inger Nilsson en Ronald de Boer (die het boekje uit de handel wil laten halen). Dautzenberg schreef ook nog een roman over het bij leven doneren van een nier. Samaritaan kwam op de longlist voor de AKO Literatuurprijs. Kortom, Anton Dautzenberg brengt weer wat reuring, en kan niet niet alleen aandacht trekken, maar ook schrijven.’

Alle berichten van deze auteur