Geplaatst

Bomenkap in de Molenbochtstraat (video)


Bewoners in de Molenbochtstraat en Sumatrastraat in Tilburg keken vreemd op toen afgelopen lente bleek dat de gemeente maar liefst 60 grote bomen wil rooien in hun straat. Inmiddels zijn we een paar bewonersavonden verder en is de vraag hoe het verder moet. Behoud is te duur maar wie staan ze eigenlijk in de weg? In het laatste Milieucafé van 2011 aandacht voor deze kwestie want ook gemeenteraadsleden als Paulus Oerlemans en Loes Dielissen zitten ermee in hun maag.

Het gaat om volwassen essen die gerooid worden in het kader van een herinrichting van de straat. De gemeente heeft na protesten het ontwerp wel aangepast maar handhaafde het kapbesluit. Bedoeling is dat er jonge bomen terugkomen maar dit geeft toch een andere sfeer in dit deel van de stad.

Over deze en andere zaken wordt gedebatteerd tijdens het Milieucafé a.s. donderdag in Paradox

Alle berichten van deze auteur