Geplaatst

Paul Mbikayi gekozen tot eerste Ambassadeur van de Verdraagzaamheid

Woensdagavond 16 november ontving Paul Mbikayi het certificaat met de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2011. Met 35 procent van de stemmen van het publiek is hij de eerste winnaar van de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid. Onder de andere genomineerden waren kandidaten als Jörgen Raymann, Arie Boomsma en Tofik Dibi.

In de categorie organisaties is Het Huis van de Wereld uit Tilburg verkozen tot Ambassade van de Verdraagzaamheid 2011. Met 42 procent van de stemmen was deze organisatie, die zorg en ontmoetingen organiseert voor de 148 nationaliteiten die Tilburg telt, veruit favoriet bij de stemmers.

De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid reikte dit jaar voor het eerst de titels voor Verdraagzaamheid uit. De stichting is voornemens om voortaan ieder jaar de titels toe te kennen op 16 november, de internationale dag van de verdraagzaamheid. Bij de toekenning hoort een certificaat van de hand van ontwerper Iwan Daniëls (studio Baba Anouch).

Op 18 november besteedt de NCRV in de uitzending Schepper & Co in land (17.05 uur) aandacht aan winnaar Paul Mbikayi en aan de uitreiking van de awards.

De einduitslag is zichtbaar op http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/.

 

Alle berichten van deze auteur