Geplaatst

Cultureel Café en installatie Stadsdichter

Op zondag 30 oktober wordt Esther Porcelijn geïnstalleerd als nieuwe stadsdichter van Tilburg. Dat gebeurt tijdens een feestelijk programma in Theater De NWE Vorst, samengesteld door het Cultureel Café en de Stichting Cools.Voor de pauze ontvangt oud-stadsdichter Frank van Pamelen de kersverse schouwburgdirecteur Rob van Steen, treedt het muzikale duo Van der Grinten op én is er speciale aandacht voor de Tilburgse Revue, die aan de vooravond staat van een zilveren jubileumvoorstelling.In het tweede deel presenteert oud-stadsdichter Nick J. Swarth een poëtisch programma met optredens van de afzwaaiende Cees van Raak en – op verzoek van zijn opvolgster – dichteres Neeltje Maria Min. Nadat cultuurwethouder Marjo Frenk de installatie officieel heeft voltrokken,  en voorzitter Wilbert van Herwijnen de keuze heeft toegelicht, zal ook Esther Porcelijn zelf uit eigen werk voordragen.

Cultureel Café, theater De NWE Vorst, zondag 30 oktober 2011, van 12-14 uur. Toegang gratis.

Alle berichten van deze auteur