Geplaatst

De toekomst van TilburgZ

Beste TilburgZ lezers en bloggers,

nadat ik een maandje geleden aankondigde te willen stoppen met TilburgZ zijn er veel reacties gekomen. Zowel hier op de site als via email, telefoon en in het gewone leven. Het lijkt er op dat toch een zekere groep lezers en bloggers de site waardeert, dat is fijn om te merken, maar er is meer voor nodig om TilburgZ voort te zetten…
Om te beginnen is de oude TilburgZ site (2004-2010) inmiddels veroudert. De volgende keer dat we de server upgraden zal deze oude site niet meer werken. Om alle oude columns over te zetten naar de nieuwe site is een ingewikkelde (dure) operatie nodig.

Daarnaast heb ik het gevoel dat TilburgZ zijn gloriejaren een beetje heeft gehad.

Als we met TilburgZ door willen gaan dan is er naast een financiële injectie zeker ook NIEUWE INSPIRATIE nodig.

Wie heeft leuke ideeën om TilburgZ weer vooruit te helpen?
Plaats je een reactie onder dit bericht.


Er zijn ook mogelijke toekomstige samenwerkingen waar ik nog niets over kan zeggen (te pril, te vaag)
Ik wil in ieder geval de stopzetting van TilburgZ voor onbepaalde tijd uitstellen. Ik houd jullie op de hoogte als er ontwikkelingen ten goede of ten kwade zijn.

Op verzoek van Jan met de Pet, bij deze een girorekening voor diegenen die financieel bij willen dragen aan voorlopig veilig stellen van de oude columns op de oude site:

ING: 2567913
tnv Tom Pijnenburg

Met vriendelijke groet,
Tom Pijnenburg, initiatiefnemer TilburgZ

Alle berichten van deze auteur

Reacties

24 reacties op “De toekomst van TilburgZ”

 1. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Sterkte Tom…!
  Ideeën heb ik niet. Zodra ik er een heb, gebruik ik die voor Tilburg Virtueel…!
  Geintje…

  Ik begrijp in ieder geval jouw dilemma: een virtueel 'kindje' aan de WaybackMachine toevertrouwen dat je zo dierbaar is.

  Enfin, als 'archief' hoeft TilburgZ in ieder geval nooit te verdwijnen. Zelfs Henk Kuipers 500 aderlatingen zouden – voor zo lang dát duurt – bij Tilburg Virtueel mogelijk onderdak kunnen vinden. Zij het als archief, niet als een never ending Heintje Davids…

  Maar kop op: máák die doorstart…!

  Groets,
  Shoarma

 2. arjen avatar
  arjen

  Heeft TilburgZ nieuwe inspiratie nodig? Ik denk eerder de totale Tilburgse samenleving. Ik moet denken aan een reactie van Erik Hanneman die de lauwheid wijt aan de lamlendigheid van allen die hier de mogelijkheid hebben op dit podium te acteren en reageren. TilburgZ moet meer input krijgen van al die 'gedreven' en ' betrokken' schrijvers, kunstenaars… en waar zijn de politici gebleven??? In de raadsperiode 2006-2010 verschenen hier nog met enige regelmaat bijdragen van Marjo Frenk, Joham vd Hout, Marcel Degen en anderen!!! En Henk Kuiper schreef vroeger nog eens iets over stadsnatuur en historie… met kennis en humor. Ik wil de ouwe Henk terug!

 3. Paul van Est avatar

  @Arjen,

  Nu kan ik toch zelf ook mijn reactie met steuntoezegging voor TilburgZ niet meer terugvinden: is dat censuur van Tom of ligt dat aan het crappy internet in Centraal Azië? Maar bij deze Tom: je hebt meer dan mijn sympathie.

 4. Ruevert avatar
  Ruevert

  @Arjan,  
  hier kan ik mij helemaal in vinden. Dat was ook de reden waarom ik mijn soms ongezouten kritiek op politiek en maatschappij op dit forum heb gefulmineerd.  
  Dus terug naar die tijd waar een ieder zijn gram of passie kwijt kan. Dialoog

 5. Paul van Est avatar

  Woordenwisselingen!

 6. tine VDW avatar
  tine VDW

  Fantastisch dat je dit probeert. Op 21 september ben ik jarig en zal die dag een bedrag overmaken gelijk aan mijn levensjaren. Succes!

 7. arjen roos avatar
  arjen roos

  fantastisch tine: 55x 1000 euro … daar redt tom zich wel even mee

 8. cees henk knettergek avatar
  cees henk knettergek

  En nu zwijgt Henk …. blijkbaar zijn er toch geen tonnen geboden om uit de lucht te gaan?

 9. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ arjenroos: humor in the belief of the beholder: per jaar net als bij de zonnebloem waar ik weer een bedelbrief van kreeg 1 euro lijkt me een moi gebaar. Als jij dat met je middelbare leeftijd ook doet en al die anderen midlivers op dit forum komen we een heel eind om Tom door de crisis te slepen.

 10. Paul van Est avatar

  Heeft iemand mijn portemonnee gezien? er zat 41 euro in…

 11. Hans avatar
  Hans

  Deze site opdoeken? Dat vind ik al jaren een goed idee. Ik, echte Tilbo, kom hier nog slechts een keer per maand en dan ben ik binnen een paar m,inten al weer weg. Tilburg heeft te weinig kwaliteit. Welke schrijvers met een echt mooi pennetje hebben we nou? Welke columnist/dichter in Tilburg stijgt boven de grijze middelmaat uit? Deze site kan dus gerust opgedoekt worden.
  En als je schrijft is veroudert, tja dan…

 12. Hein Verschure avatar

  Rare reactie van meneer Hans:
  mopperen over de kwaliteit van Tilburgse dichters mag, maar dat heeft niets met de site an sich te maken. Overigens is dit de enige site met 22 dichters uit Tilburg.

 13. Hein Verschure avatar
  Hein Verschure

  aansluitend bij vorige bericht over de kritiek van meneer Hans: als er absoluut helemaal geen kwaliteit tussen die enorme stapel dichtbundels uit Tilburg zit, dan ligt dat niet aan de dichters.

 14. Ruevert avatar
  Ruevert

  @Paul,
  woordenuitwissling is de basis van een dialoog

 15. Ruevert avatar
  Ruevert

  wisseling moet het natuurlijk zijn. Blijft een vluchtig medium. Sorry

 16. Paul van Est avatar

  uit. Lekker slakske jonge, gooit er zout op.

 17. Marg Vlemmix avatar

  O jee, ook ik zou op dit moment geen enkel idee hebben hoe je dit in welk vat dan ook zou moeten gieten! Maar het lijkt er wel op dat er eerst geld moet komen…en dat is in deze tijd al een heel probleem. Nu haak ik even af vanwege het journaal van Prinsjesdag, het is een heel vervelende tijd om iets nieuws op te moeten starten. Maar het blijft in mijn gedachten, of er iets uit zal komen is weer een ander verhaal. Zondag is het toch weer Cultureel Café? Zou je daar niet uit kunnen leggen wat er voor problemen zijn?
  Het is maar een idee, maar je weet maar nooit….

 18. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Dat gaat gebeuren,Marg.

 19. Garm avatar
  Garm

  BOUWOMZET
  Heuvel, Cityring,Multifunktionele Accomodaties, sluiting buurthuizen en La Poubelle, het gaat enkel om het maken van bouwomzet of verwerven van de grond.
  Poubelle is een sterk voorbeeld waarbij de burger te horen krijgt dat de bezuinigingen sluiting van Poubelle nodig maken. Nu blijkt dat de grond uitermate belangrijk is voor ontwikkeling(bouwomzet) aan de Piushaven.
  De directeur krijgt n oprotpremie van 3 ton en de rest van het personeel kan de ww in, klaar ermee.Geen enkele vraag vanuit de gemeenteraad, wat nog het meeste van alles verbazing oproept.
  Dit miljoenencircus gaat al jaren zo door en wordt niet aangekaart terwijl er wel voor miljoenen bezuinigt moet worden.
  :"houde gij ze arm, hou ik ze dom"
  geldt nog steeds anno 2011

 20. Ruevert avatar
  Ruevert

  Van poubelle is dat al jaren bekend. maar voordat daar iets gebeurt zitten al dicht tegen 2020.

 21. Ruevert avatar
  Ruevert

  Waar blijven nu de bevlogen poëten die deze site naar een onaards niveau kunnen tillen . Frank waar zijt gij nu. Cees. Carina, Hans, Jace en Jasper waarom zwijgt u nu in alle talen, is de verspreiding van het gedichte woord u te min omdat het gratuit is.

 22. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Reageren onder de naam van een ander. Reacties met column en al ineens wissen. Over de niet meer te verifiëren inhoud vervolgens wel suggesties en beschuldigingen. Ook op andere manieren uitingen in de mond leggen die nooit gedaan zijn. En op basis van dat soort ‘communicatie’ conclusies en inhoudelijke reacties als ‘henk knettergek’ enzovoort. 
   

  Er was naar mij al 500 euro beloofd om deze site in de lucht te houden, maar de sponsor heeft zich na nadere bestudering van het niveau van de site toch bedacht en teruggetrokken. Vanwege met name de hierboven genoemde praktijken! Inmiddels heb ik zodoende de eigen portemonnee getrokken. Maar daarbij ga ik er van uit dat dan minstens ook Shoarma, Henk b en Cees henk knettergek over de brug komen om misgelopen sponsoring te compenseren.

 23. Marg Vlemmix avatar

  Maar ik hoorde het bevrijdende woord verkondigen: Je bent uit de zorgen!
  Proficiat!

 24. paulvanest avatar
  paulvanest

  @Ruevert,
  Waar blijft uw bijdrage? Mag best anoniem, hoor!