Geplaatst

TilburgZ stopt er mee

Beste allemaal,

op 2 november 2004 ging TilburgZ min of meer officieel van start met de eerste column van Jan Doms: Van Gogh (†) .
Nu is voor mij de tijd gekomen om er mee op te houden, ik ben niet meer zo betrokken bij de site als ik eerder was.
In de afgelopen 7 jaar zijn veel columnisten gekomen en gegaan. Ik dank hen allen voor hun inzet.
Een speciaal woord van dank voor de Tilburgse dichters die ik te pas en te onpas met de videocamera “lastig viel”, ik heb hier vaak veel plezier aan beleefd.

Half september zal de site gedelete worden.

met vriendelijke groet,
Tom Pijnenburg

Alle berichten van deze auteur

Reacties

56 reacties op “TilburgZ stopt er mee”

 1. Ted avatar
  Ted

  WAT IS DIT HIER GODVERDEGODVER? ZO'N SIDE IS TOG N DEMOKRATIESE INSTETUUT ONS IS GODERVERDEDOMME NIKS GEVRAGEN!!!

 2. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ontzettend jammer, Tom. Maar ik begrijp het wel. Ik heb een tijd lang met plezier columns voor TilburgZ geschreven. Ik hoop dat je mij niet zult deleten uit je netwerk 🙂 Tot gauw!

 3. Frank van Pamelen avatar
  Frank van Pamelen

  Tom! Wat een schok! Dank voor al je werk voor dichtend Tilburg. En voor het podium dat je bood voor debat. En voor zeven jaar bevlogenheid. Laten we elkaar vooral gewoon blijven tegenkomen, zo her en der. Groet! Frank.

 4. FrankN avatar
  FrankN

  Dit voelt een beetje als 10 april 1970.

 5. Tine avatar
  Tine

  2000km weg van Tilburg lees ik dat Tom stopt met Tilburgz. Eerste reactie:als de kat van huis is enz….
  Maar net als Aldert begrijp ik het wel.Niettemin is het reuze jammer want het was echt een heel leuk initiatief.Tom, je hebt er hard aan getrokken er een geweldig dynamische website van gemaakt, een virtuele Tilburgse huiskamer waar geweldig werd gelachen en fascinerend werd gemopperd.Ik zal Tilburgz, de Rueverts,de Sheila's, de Alards en de Arjan's en al die anderen die me van repliek dienden op mijn columns die ik met plezier heb geschreven zeker gaan missen.
  Fantastisch Tom dat je het zolang voor mekaar hebt gekregen dit Tilburgse podium in de lucht te houden.Hulde en dank daarvoor.

 6. cees avatar
  cees

  Dit is zwaar klote. Er is geen alternatief!

 7. Anton avatar
  Anton

  Tom,

  Jammer dat het je niet is gelukt om financiering voor de site te vinden. Jammer ook dat de gemeente zo koud reageerde, behalve dan op de mogelijkheid die je bood om gratis te bloggen. Ik ben je dankbaar voor de samenwerking en denk met genoegen terug aan onze ruzies…

  Anton

 8. Django Faes avatar

  Erg vervelend om te horen. Wij hadden Tilburgz.nl pas net ontdenkt.

  Als er bloggers of dichters zijn die toch graag hun verhaal over Tilburg online willen vertellen, neem dan even contact met me op.

  Op Tilburg.Dichtbij.nl zijn we namelijk altijd op zoek naar leuke, gekke, grappige, interessante etc etc etc schrijvers/bloggers/dichters.

  Mocht jij voor ons willen schrijven stuur dan even een mail naar django.faes@dichtbij.nl.

 9. Sheila avatar
  Sheila

  Nou ja zeg! Ik reageer hier een paar keer en prompt wordt de hele site opgeheven!

 10. Tine helpt Ruevert d avatar
  Tine helpt Ruevert d

  Dat heb je nou altijd bij een begrafenis: dan deel je de smart en zo wil ik bij het treurige veries van Tilburgz voor deze maal Ruevert die mij op dit forum zo onnoemelijk vaak het vuur aan de schenen heeft gelegd een handje helpen als tegemoetkoming op het inhoudelijke antwoord dat hij kennelijk- ondanks al mijn vruchteloos pogen-niet heeft kunnen lezen op al zijn vragen en bedenkingen. Elders op Tilburgz meldt Ruevert nl. dat hij bij dit bericht zijn reactie niet kwijt kon dus bij deze een kopietje van zijn zorgen en verdriet elders.

  en vwb zijn suggestie in mijn richting: ik kom terug uit verweggistan en dan pakken we de draad wel weer op.

  Ruevert: kan niet reageren says:

  9 August 2011 at 18:10

  Tommeke derde poging onder een ander item
  ————-
  Tommeke,
  hoe moet het nu verder. Waar kan ik mijn badinerende teksten kwijt, mijn vlijmscherpe analyse van dit dorp en mijn eindeloos wachten op een inhoudelijk antwoord van Tine.
  Is er nog leven na Tz, excuus Henk voor het gebruik van de vermaledijde T. Het podium dat de wanklank van het allesoverheersende gelijk nog een weerwoord kan krijgen, gesneuveld door het slijk van de aarde.
  Tommeke, Tommeke toch geld is ook niet alles. Een actie in dit dorp om Tilburg Zeikt in de lucht te houden is nu geboden. Tine met haar dorpse connecties neemt zeker het voortouw vanuit haar bevlogen (feministische) betrokkenheid.

 11. Hans de Bruijn avatar
  Hans de Bruijn

  Tommieboy, ik ben van mijn krukje gevallen hoor! Aan een mooie tijd komt een einde. But the show must go on aldus Bette Midler.

 12. Erik avatar
  Erik

  Erg jammer Tom. TilburgZ was een mooi podium. Voldoe je nog wel even mijn laatste factuur?

 13. Erik avatar
  Erik

  PS columnist zoekt onderdak. In voor alles.

 14. Marg Vlemmix avatar

  Tis sund! Wat jammer…heel veel succes voor de toekomst zonder tilburgz, en dank je wel dat we mee mochten doen…..

 15. Sheila avatar
  Sheila

  Tine!!!! Waar blijf je nou met je `wapengekletter`, je `messen en machetes`? Er reageerde hier eindelijk eens een vrouw – en wat voor vrouw! – en de webmaster – een mannetje natuurlijk – gaat de hele site deleten. En jij geeft hem dan nog complimenten ook!!! Feministe van likmekutje! Kom op verdomme: geef hem een karateklap! Besef je wel wat hier gebeurt? Al die jaren exclusieve aandacht voor de stadsdichters, wekenlang dagelijks het poëtische ei van Cees van Raak, en nou krijgen we een stadsdichteres en de hele site wordt opgeheven!

 16. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Verdomme Tom,
   
  misschien hadden we dat pilsje toch vorige week moeten gaan drinken. Misschien had ik je – tegen beter in weliswaar – van je besluit kunnen weerhouden.
   
  Ik vind het een groot verlies, omdat in cultureel Tilburg door het verdwijnen van TilburgZ een gapend gat ontstaat in het virtuele culturele aanbod.
  Als concullega's hadden TilburgZ, Tilburgers.nl, Zeg Maar Theo en Tilburg Virtueel een aardige vorm gevonden om op onderscheidende en aanvullende manier Tilburg een gediversifieerd podium te bieden voor kunst, cultuur, debat en politiek geneuzel.
  (Met name wat dat laatste betreft was TilburgZ natuurlijk steeds het meest onderscheidend… 🙂 )
   
  Wat Tilburg Virtueel betreft: deze zal dat gat niet kunnen en willen opvullen.
  (Zij het Tom, dat ik altijd jaloers was dat jij o.m. Erik en Anton 'had'; dus wellicht gaat niet alles verloren.
  Voor Cees bestaat er kennelijk geen alternatief. Ik heb daar – gezien zijn eerdere weigering om zijn ook door mij gefinancierd Stadsdichterschap ook op Tilburg Virtueel te delen – niet zo heel erg veel moeite mee. Al blijf ik open staan voor virtuele toenaderingspoingen).
   
  Enfin, Tom, ook ik kijk met plezier terug op onze samenwerking en onze ruzies.
  Vooral het feit dat twee eigengereide, koppige en dwarse internetidioten zeer binnenkort op het terras weer ruzie gaan maken over hoe er nog wat van TilburgZ te redden valt, doet mij bijzonder genoegen…! 
  Tot snel, Tom…!
  Alard

 17. zeg maar Ruud avatar
  zeg maar Ruud

  Beste Tom, amice

  Mijn hart weent. Al jarenlang was ik in het geniep een fan van je site. Ik moest hem op het gemeentehuis altijd flux wegklikken, want daar hebben zij het niet zo op deze webpagina. Enfin je zult zelf ook weten dat men in Tilburg niet zit te wachten op kunstenmakers en rijmpjeschrijvers. Doch ik was altijd een fan!

  Maar je weet, wanneer een deur sluit, gaat een ander open. In jouw geval een bandenhandel in Jeruzalem. Ik wil je veel succes wensen in de bandenwereld en verwacht dat het net zo'n succes wordt als TilburgZ.

  Groetjes van een strijdbare burgervader

 18. Godelieve Engbersen avatar

  Beste Tom,

  Ik vind het heel erg.
  Je site is een goed podium.
  Hoeveel heb je nodig, dan gaan we toch ronselen? Inderdaad hoeft het geen vrijwilligerswerk te blijven?

  Oplossingen?
  Ik snap wel dat het bijhouden van TilburgZ en de discussie's met bloggers erg vermoeiend kan zijn?

  Bestaat de mogelijkheid, stukken te veilen? Promoten?

  groetjes,
  Godelieve Engbersen

  Een TilburgZ lezer.
  Bewonderaar van je filmpjes en je inzet.

 19. Henk, lang niet gek avatar
  Henk, lang niet gek

  Net als de Linde, die magische heilige levensboom moet ook TilburgZ wijken voor de T-terreur. De reclamegod moeT geplezierd worden.

 20. Martin Beversluis avatar

  Bedankt voor de samenwerking, Tom. Jammer dat deze site zal verdwijnen. Als er andere sites zijn die nog wat poëzie kunnen gebruiken, schroom niet een mail naar martin@beversluis.com te sturen.

  Tom, het ga je goed.

 21. cees henk knettergek avatar
  cees henk knettergek

  Henk wie zijn die T-bobo's die Tom met het mes op de strot hebben gedwongen op te houden?

 22. Henk, lang niet gek avatar
  Henk, lang niet gek

  Ach cees henk knettergek dat houd ik liever onder de pet. Ik wil niemand hier in gevaar brengen maar jij kent ze en ik ken ze en ze kennen jullie ook. Ze zitten overal, ze zijn overal. En waar ze niet zijn, hebben ze wel informanTen en geruchtenverspreiders om hun onwelgevalligen te saboteren. Ze hebben de beschikking over land, water en lucht en manipuleren de diensten om tegenstanders het leven zuur te maken, zo hebben ze de belastingdiensten zover gekregen tegen mij in het geweer te komen ondanks al mijn belangeloze werk voor de Tilburgse linde en de stadspracht. Men wil mij stil maken en dat lot wil ik andere mensen graag besparen. Het is dus beter dat je niet weet wie Tom en mij proberen stil te krijgen en te houden.

  STRIJDVAARDIGE GROET VANUIT EEN VER BUITENLAND WAAR DE NATUUR NOG NOG NIET GEVANDALISEERD WORDT DOOR DE T-DICTATUUR

 23. Ruevert: heeft de op avatar
  Ruevert: heeft de op

  aanvraag doen bij giro 555. Het is immers levensbedreigend.

 24. Sheila avatar
  Sheila

  Beste Henk. Ik neem aan dat je met de toevoeging ''lang niet gek'' bedoelt dat het lange tijd goed met je ging, maar dat het nu weer helemaal mis is en de wanen in volle hevigheid hebben toegeslagen. Toch dapper dat je dat zo openlijk hier durft te laten zien. Met goede psychische hulp zul je nog een heel eind komen. En hopenlijk is dat "Henk knettergek" van Cees niet echt veroordelend bedoeld, want de realiteit is natuurlijk wel om knettergek van te worden. Honderden jaren na de Middeleeuwse boekverbrandingen in Tilburg nu de barbarij van websiteverbranding! Het hele podium van de Tilburgse stadsdichters opblazen prompt na de installatie van Tilburgs eerste stadsdichteres! En de zich hier zo feministisch voordoende Tine keert niet onverwijld en van top tot teen bewapend terug van haar vakantieadres, maar blijft siësta houden alsof er hier niets aan de hand is!!

 25. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  @ Martin
  Jij startte je gedichten op Tilburg Virtueel op 22 april 2009: Nachtmens.
   
  De laatste bijdrage die je Tilburg Virtueel stuurde, is van 12 mei 2010: Ruben.
   
  Via je emailadres (martin@beversluis.com) nodigde ik je bij regelmaat uit nieuw werk te sturen…
   
  Maar wie weet (of: wees gewaarschuwd?), misschien stuurt Tom jou het emailadres van Tilburg Virtueel wel…

 26. cees avatar
  cees

  Sheila, er worden hier geen boeken of websites verbrand; Tom zelf trekt er de stekker uit.

 27. Sheila avatar
  Sheila

  Cees, dat noem ik websiteverbranding! En als dat gebeurt doordat de webmaster zomaar zelf de stekker er uittrekt is het nog krankzinniger. De digitale lezer wordt het dan onmogelijk gemaakt om nog kennis te nemen van bijvoorbeeld de sublieme, dagelijkse gedichten van april en mei 2011 van stadsdichter Cees van Raak. Je zult het toch met me eens zijn dat dit cultuurbarbarij is erger nog dan de boekverbrandingen in de Middeleeuwen!

 28. Tjeu Cleutjens avatar
  Tjeu Cleutjens

  Dit is doodzonde!
  Nu gaat er in Tilburg al weer heel veel verloren.
  Triest!

 29. Ruevert: heeft zijn avatar
  Ruevert: heeft zijn

  Gaat dit forum nu roemloos te onder. Moeten wij de begrafenis in gepaste kleding en dito walging voor de desinteresse accepteren.  
  Waar zijn nu de bevlogen dichters die hier(betaald) hun podium hebben.  
  Waar zijn de bevlogen politici, wereldverbeteraars en andere.  
  Het tekent dit dorp. Het zal nooit een stad worden, de voorlopers in een discussie zijn net zo plat geslagen als de machthebbers.  
  Het adigma van Pastoor en fabrikant geldt nog steeds in de 21 eeuw. Ik hou ze dom en gij houdt ze arm.

 30. arjen roos avatar
  arjen roos

  Ruevert je hebt weer helemaal gelijk. Ik heb eens bij de webmaster geïnformeerd wat er noodzakelijk is voor een doorstart. Maar toen ik de afgelopen dagen merkte dat al die dichters, schrijvers etc taal noch teken geven en ondergedompeld blijven in stilzwijgen en desinteresse begon ik me toch serieus af te vragen of dit forum voor hen wel in leven moet blijven. Niets ten nadele van webmaster Tom… die heeft er hard genoeg aan getrokken! Dus hierbij een oproep: wie wil deelnemen in een fonds en stichting ter ondersteuning van tilburgZ??

 31. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ arjen roos
  Ik dacht ook aan iets collectiefs. Maar dan zul je de site onder moeten brengen bij een stichting o.i.d. die verantwoordelijk is voor financiën enz. Wie betaalt dan wat? De div. bloggers? Bezoekers niet, dat zijn de freeriders.Ik verwacht dat er zeker 1000 euro per maand in het laatje moeten komen. Dat is op jaarbasis een heleboel geld. Zelf zou ik het erg de moeite waard vinden als Tilburgz zou kunnen worden doorgezet en zou er persoonlijk ook wel een fin. bijdrage aan willen leveren.
  Ik zal eens links en recht informeren of er evt. een bepaalde bestaande organisatie is die mogelijkheden ziet dit podium ( met zijn onvolprezen webmaster Tom)met behoud van de diversiteit van blogs overeind te houden.

 32. Ruevert: heeft zijn avatar
  Ruevert: heeft zijn

  Tine,
  wordt ik hier vrolijk van? Hosting2go kost nog geen 30 euro per jaar. 2500 MB Webruimte en 30 GB Dataverkeer. Zou dit forum zou goed bezocht worden dat dit overstegen wordt. Oke doen we er nog eens 90 euro bij voor extra dataverkeer. Een zelfreinigend forum (WP bv) geeft de auteurs rechten om zelf controle te houden op de inhoud.   
  Moet de rest dan naar middelmatige dichters gaan die hun idealen verloren hebben, en zonder betaling hun kunnen niet meer voor de bühne willen brengen of ten strijde willen trekken voor het behoud van het vrije woord.  Voor een socialiste valt mij dit tegen, dat je het slijk der aarde hoger acht dan de stem van de gewone man. Toch diep in het het hart een VVD'er?

 33. arjen avatar
  arjen

  qua kosten zit Ruevert toch veel dichter bij de realiteit Tine.

 34. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Ruevert, @Arjen Roos
  Sorry, jongens:
  1. ik wist niet dat er ook maar IEMAND werd betaald om op deze website te publiceren.
  2.Ik dacht dat het om het salaris vd webmaster ging en die zou toch minstens voor al zijn aandacht en goede zorgen een bescheiden minimumloon mogen krijgen, niet dan? Of zit ik nu weer fout?
  en @Ruevert: zelfs in het diepst van mijn hart, in mijn droom of nachtmerrie nog geen VVD-er overigens.

 35. arjen avatar
  arjen

  Tine, de webmaster genereert nu ook geen loon uit deze website. Hetzelfde geldt voor de intiatiefnemers van Theo Ilburg, Tilburgers, TilburgVirtueel. Of wou je die oook allen op de loonlijst van de stichting zetten? Dan begin ik ook een website.

 36. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Arjen:'de webmaster genereert nu ook geen loon uit deze website'
  en laat dat nou precies de reden zijn dat het niet rendabel is en Tom de handdoek in de ring gooit….
  Maar wellicht ben jij de altruïst die het gratis en voor niks wil doen? ('Dan begin ik ook een website')
  Ik zou zeggen: vlug een beetje en stap in het gat dat Tilburgz achterlaat: gratis en voor niks.
  En heel veel succes met het initiatief!Let me be your guest.

 37. Ingrid avatar
  Ingrid

  Ik vind het een groot gemis voor Tilburg, Tom. Super dat jij dit hebt opgezet, zoveel culturele figuren een kans hebt gegeven en een prachtige onafhankelijk debatpodium hebt gecreerd. Echt jammer dat het stopt, maar ik snap dat het je teveel werd….

 38. Sheila avatar
  Sheila

  Ik vind op deze site nota bene een dossier over de corruptie in Tilburg dat onmogelijk zomaar kan worden gewist van Internet! Dat zou echt barbaars zijn. Of is dat juist toch de bedoeling? Zijn de reacties hier onder de naam `Henk´ zelfs van iemand die probeert met rare reacties onder die naam te suggereren dat de samensteller van dat dossier inderdaad “knettergek“ zou zijn? En dan als sluitstuk van dat soort communicatiemethodes het hele dossier straks wissen! In dat geval is de reactie van Tine wel helemaal het toppunt. Mij en andere lezers daar niet op wijzen, maar de aandacht afleiden naar koetjes en kalfjes. Nee, nog zotter. Zelfs kamelen erbij halen!!!

 39. arjen avatar
  arjen

  Helemaal mee eens Sheila. En dan iemands (een fan van Tilburgz) reacties ook nog 'weerzinwekkend' noemen….. het kan niet gekker……………

 40. Sheila avatar
  Sheila

  Toets op google de term ´pretfascisme´ en google verwijst naar TilburgZ. Maar het betreffende gisteren gepubliceerde stukje van Tine van de Weijer is alweer verdwenen, vannacht of vanmorgen nog gewist!! En dat terwijl dat stukje juist haarscherp liet zien waarom TilburgZ moet blijven en vooral ook die column voor het nageslacht bewaard moest blijven. Maar mijn commentaar in die zin en mijn in mijn ogen iedereen overtuigende pleidooi om TilburgZ in de lucht te houden is dus onmiddellijk gewist! Voor mij begint hier nu toch wel een en ander heel duidelijk te worden. Want op TilburgZ staan natuurlijk nog veel meer stukjes en reacties die Tine en anderen niet aanstaan. En die zijn dan over een paar weken aan de beurt, worden dan allemaal gewist!

 41. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  TilburgZ deleten? 
   
  Mijn dank allereerst aan de vrouw die haar computer nu beschikbaar stelt om mij in de gelegenheid te stellen hier toch nog te reageren en hier in diverse etappes de brief te publiceren die over redding voor TilburgZ vandaag naar de gemeenteraad is gegaan.

 42. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

    Spoed  Geachte raadsleden,

  In diverse brieven naar niet alleen College en gemeenteraad, maar onder andere ook de minister van Binnenlandse Zaken werd dit jaar verwezen naar bewijsmateriaal, achtergronden en uitgebreide documentatie en verdere informatie te vinden op de website http://www.TilburgZ.nl.
   
  Al deze informatie echter dreigt nu van Internet gewist te worden, de hele website dreigt uit de lucht te worden gehaald. Een zeer ernstige zaak gezien de documentatie en dossiers waarnaar recent zelfs verwezen is in brieven naar de landelijke overheid en onder andere ook de Belastingdienst (wel en niet aftrekbare kosten rond reclame, zie column ‘Last Post’). Het betreft blijvend actuele informatie van onschatbare waarde die elders nergens te vinden is. Het gaat onder meer om berichtgeving over veroordeelde journalistieke praktijken van betaalde reclame in de vorm van ‘nieuws’, geraffineerde reclamepraktijken en mediamanipulatie rond de shopping mall, de citybranding, de T campagne, T 2009, de naam TILburg, kunstbeleid, groenbeleid, valse groenvoorlichting, de Lindeboom, verregaande corruptie. En alleen al dit meer dan een miljoen keer bezochte en nog elke dag geraadpleegde deel van de website, met een per onderwerp geselecteerd weblogoverzicht met links naar de betreffende stukjes, vertegenwoordigt in geld uitgedrukt een waarde van minstens tienduizenden euro’s. Alleen al qua geïnvesteerde arbeidstijd.
   
  Graag uw aandacht en steun voor een serieuze mogelijkheid om de geplande, barbaarse cultuur- en kapitaalvernietiging te voorkomen, te voorkomen dat al die unieke informatie over Tilburg straks nergens meer te vinden is, gewoon van Internet gewist wordt. Daarbij de volgende argumenten om die mogelijkheid ook daadwerkelijk een kans te geven.

 43. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

   
  Waarom behoud van TilburgZ
   

  De website is alleen al bijzonder door de diversiteit aan totaal verschillende bijdragen van diverse auteurs van totaal verschillende pluimage. Onder hen mensen als Ko de Laat, Jasper Mikkers, Anton Dautzenberg, Eric Hannema, stadsdichter Cees van Raak, de stadsdichters die hem voor gingen en nog andere dichters. Daarnaast vinden we er bijdragen van raadsleden en ex raadsleden van diverse partijen. Via de knop ‘politiek en overheid’ lezen we het laatste nieuws van de Tilburgse politieke partijen. Onder de knop ‘duurzame organisaties’ vinden we bijdragen over duurzaamheid en links naar op dit gebied actieve organisaties in de stad. Een frappant document vormen ook de stukjes over locaties met bijzondere stadsnatuur die vervolgens prompt allemaal ruig werden aangepakt.

  Naast artikelen van tijdelijke actualiteit zijn veel artikelen heel duidelijk geschreven als te bewaren verslag en document voor het nageslacht, nooit bedoeld om korte tijd later weer te wissen. En vooral deze reclamevrije informatie betreft zaken die in de reclamegelieerde, reguliere media geen aandacht meer kregen. De website is daardoor een beslist uniek en feitelijk onbetaalbaar document over Tilburg. Een tijdsbeeld van wat in de stad de afgelopen jaren speelde en verzwegen werd en hoe er daarbij werd gemanoeuvreerd en gediscussieerd. De website geeft wat dat laatste betreft ook een uniek beeld van het tegenwoordige niveau van schelden, negeren, insinueren en verdacht maken. Zo lezen we nu reacties van de laatste stadsdichter met bij zijn naam de toevoeging en kennelijk uiterst belangrijke boodschap “henk knettergek”. En dat is dan naar aanleiding van eerdere reacties van een anonieme reageerder die probeerde de betreffende Henk naar de lezers te presenteren als een soort zot door zelfs onder de naam “Henk” rare, overtrokken reacties te plaatsen als afkomstig van de echte Henk. Die kon zich tegelijkertijd niet eens verweren, had na financiële acties en maatregelen tegen hem niet eens toegang meer tot Internet.

 44. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

  Het tolereren van zelfs dit soort praktijken is voor menigeen een argument om een website van dit niveau dan maar helemaal op te doeken, maar in feite is ook het bewijs van dit soort praktijken een document dat toch eigenlijk voor latere geschiedschrijvers bewaard zou moeten blijven. Bovendien zien we in het Brabants Dagblad al jaren precies dezelfde mediapraktijk. Zogenaamd opgetekend uit mijn mond lazen BD lezers ook recent weer het tegenovergestelde van wat ik werkelijk vind en zeg. Dat was helaas de realiteit anno 2011 in de Tilburgse mediawereld. Dat was helaas het resultaat van het laten voortwoekeren van de in 1993 al door de Reclame Code Commissie veroordeelde, maar o zo lucratieve ‘journalistiek’ en reclamepraktijk van betaalde campagne en betaalde reclame in de vorm van ‘nieuws’. En ook de bewijzen op TilburgZ van minder frisse praktijken om bepaalde geluiden weg te drukken en weg te zetten als ‘niet serieus te nemen’ vormen in feite een uniek document voor het nageslacht. Maar vooral natuurlijk de kennelijk zo rake publicaties dat zelfs met acties als hiervoor genoemd gesuggereerd moest worden alsof ze afkomstig zouden zijn van iemand die we dienden te beschouwen als “knettergek”, “door de meest giftige ratten besnuffeld” enzovoort. 
   

  Met name ook vanwege het onverminderd door blijven drammen met bepaalde acties en campagnes in Tilburg dient de website in de lucht te blijven, dient voor iedereen toegankelijk te blijven wat over allerlei zaken al is onthuld, geschreven en geconcludeerd. Zo maak ik in mijn laatste stukjes meermalen melding van het feit van drie dode, om zeep geholpen lindebomen op de Heuvel. Desondanks werd later een van die door mij meervoudig dood verklaarde bomen speciaal nog eens op de Heuvel geplant als voortzetting van de oude Vrijheidsboom. Het kan toch niet zo zijn dat ter verantwoording van dit soort nog nooit eerder vertoonde acties van het speciaal planten zelfs van een dode boom nu maar alles gewist moet worden wat ik hier ooit heb geschreven?

 45. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

   
  Aanbod financiering TilburgZ
   
  De aankondiging van het deleten van TilburgZ viel toevallig samen met diverse daaraan voorafgaande brieven waarin juist werd verwezen naar documentatie en bewijsmateriaal op TilburgZ. Daarnaast viel de aankondiging van ‘deleten’ toevallig samen met diverse rekeningen die de gemeente van mij had gekregen voor gemaakte kosten en geleden schade wat betreft door mij op me genomen gemeentelijke verantwoordelijkheid, zoals voor “des Gemeentens Lindenboom”.
  Wat betreft dat soort inspanningen en inzet van mij voor algemene en gemeentelijke belangen ligt er een bijzondere afspraak met de gemeente uit de tijd nog van de extreme aandachtverlegging naar particuliere, commerciële belangen onder de noemer ‘Tilburg Moderne Industriestad’. Als honorering van al mijn extra noodzakelijk geworden inspanningen wat betreft de nog verder in de verdrukking rakende publieke zaken en belangen zou de gemeente zorgen voor betaling van mijn huur (zie bijgevoegde kopie).
   
  Later echter gebeurde in werkelijkheid het tegenovergestelde. Op door mij genomen gemeentelijke verantwoordelijkheid, zoals voor de oude Vrijheidsboom, kwamen geen blijken van waardering of honorering, maar volgden aanhoudende ruige acties en sancties om mijn inspanningen juist teniet te doen, mijn werk te saboteren (zie eerdere brieven hierover).
  Door toedoen van de gemeente leed ik zodoende dusdanige, duidelijk aantoonbare schade dat inmiddels door mij – mede met het oog op TilburgZ – een vijftiental rekeningen is ingediend. Maar tot op dit moment is er daar nog niet één van betaald!!! De gemeente die destijds beloofde zorg te dragen voor de betaling van mijn huur blijkt nu in werkelijkheid niet eens bereid om dan toch minstens mijn door de uitblijvende betalingen steeds verder oplopende huurschuld te betalen. Ook voor geleverde foto’s en gebruik daarbij ook van mijn naam voor omgekeerde doelen dan waarvoor ik de foto’s had gemaakt en geleverd is tot dusver nog steeds niet betaald.

 46. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

   
  Geachte raadsleden, in eerdere brieven verzocht ik u al om een uitgebreid onderzoek naar de Tilburgse praktijken rond de citybranding, ofwel de reclamestrategie van zaken in de commerciële sfeer in de markt zetten als “ziel”, “identiteit”, “hét symbool van de stad” enzovoort en daarbij dan allereerst afrekenen met de concurrentie op dat gebied in de niet commerciële sfeer en de Lindeboom in het bijzonder. Wat ik op dit gebied inmiddels heb gezien en meegemaakt tart elke beschrijving en de twintig jaar nu al aanhoudende acties en praktijken ten aanzien van de in wezen nog steeds oudste Vrijheidsboom van het land is helemaal met geen pen meer te beschrijven. Van een totaal ander kaliber nog dan wat we in Tilburg rond het MIDI theater niet accepteerden. En nu wordt het dus nog zotter: rekeningen die gewoon onbetaald blijven! En die door mij uiteindelijk nu gedeclareerde kosten en schadeposten zijn slechts een fractie van de werkelijke schade en kosten en dienen gewoon normaal betaald te worden.
   
  Graag uw invloed en inzet om ervoor te zorgen dat er eindelijk ook daadwerkelijk betaald wordt. Met name in verband met TilburgZ. Want ik zal dit geld onmiddellijk weer aanwenden voor zaken van publiek en algemeen belang. En dat zal op de eerste plaats zijn het on line houden van TilburgZ. Deze website kan en mag niet uit de lucht. En ook al werd er op de Heuvel een dode boom geplant als voortzetting van de oude Gerechtsboom, ik ga er van uit dat er met uw inzet toch gerechtigheid zal geschieden wat betreft vergoeding van door mij gemaakte kosten en geleden schade. Ik ga er van uit dat zo met uw hulp en steun zal worden voorkomen dat buitengewoon belangwekkende dossiers over Tilburg zomaar van Internet gewist worden en straks op Internet nergens meer te vinden zijn.
   
  Henk Kuiper

 47. Guus Pijnenburg avatar
  Guus Pijnenburg

  Henk Kuiper,

  Hou eens op. Onze Tom heeft zijn best gedaan om de, wel heel erg eigen geluiden, zoals bijvoorbeeld door jou de wereld in getetterd, te voorzien van een podium. Natuurlijk heb je gelijk, in veel dingen die je verkoopt. Maar de manier waarop: als een kwartel. Het idee van verkopen, moet je al een gruwel zijn, je duwt het liever als foie gras door de strot. Hoezo empathie? Hoezo realiteit?
  Zit je daar in je flat, meh, meh. meh over de declaraties die niet betaald zijn. Detail: op grond van facturen voor inspanningen waar niet om is gevraagd. Als een mol gewoon visie leveren zonder opdracht. Vanuit dat tunnelstelsel facturen sturen. Leveren aan fictieve klanten en fluks de rekening presenteren? Heb het eerder gezien, komt vaak voor, wordt ook voor gewaarschuwd.
  Henk, je hebt sympathieke ideeën, die ik steun. Maar stop nou eens met roepen. Snaveltje toe en luister: naar de klant. Dat is niet (fucking hell!)commercieel, maar gewoon communicatie. Het is niet de boodschap, het is de manier waarop. Dat is niet (fucking hell!)commercieel, maar gewoon communicatie. Daar zijn mooie boeken over geschreven, zoals "Persuasion" en "The Art of Woo". Verdiep je in je gehoor of kwijn weg in je plaggenhut. Also, bitte: Stop met mauwen, of zoek je eigen watercooler. Zie je vanzelf wie ademloos luistert.

  Guus Pijnenburg

 48. Henk Kuiper avatar
  Henk Kuiper

   
  Geweldig. Wat een reactie. TilburgZ kan en mag dus echt niet worden opgedoekt. Al is het alleen maar vanwege de reactie nu hierboven. Wat een sublieme illustratie van wat ik bedoelde met de historische waarde ook van de reacties op TilburgZ en in dat verband aanduidde met de termen “insinuaties” en “verdachtmakingen”.
   

  Ik zou me nu zogenaamd zelfs bezondigen aan het sturen van “facturen voor inspanningen waar niet om gevraagd is”. Maar er is aan mij toch echt gevraagd om foto’s te leveren en volkomen duidelijk ook waren mijn voorwaarden daarbij. Ook verder gaat het nergens om zomaar geleverde en vervolgens zomaar gedeclareerde inspanningen. Het gaat om door de gemeente toegebrachte schade. Het gaat om niets anders dan jarenlange gemeentelijke acties naar mij in de sfeer van mijn werk en inspanningen bewust saboteren, torpederen en teniet doen. En belangrijk bewijsmateriaal en belangrijke documentatie is te vinden op TilburgZ! Dus ook om die reden: hou TilburgZ in de lucht.
   

  En zorg dat ook met het oog op latere geschiedschrijving bewaard blijft hoe mijn zelfs hier nu bijna gewiste en de mond gesnoerde geluid werd samengevat als “tetteren”!! Ja, zo ging dat in die dagen toen alles moest wijken voor het TeTTeren van een totaal andere orde. Laat ook deze historische uitlating over wie en wat er anno 2011 aan het tetteren was niet verloren gaan, hou TilburgZ in de lucht.

 49. Ruevert: avatar
  Ruevert:

  Hoe nu verder? Is er in dit dorp niemand die een oplossing heeft voor de badinerende, geestige, inhoudelijke en triviale bijdragen die de censuur van de grote T. onwelgevallig is

 50. Ruevert: wenst niema avatar
  Ruevert: wenst niema

  Aangezien het onder het juiste item niet lukt. Blokkade van EH? bij deze over de doodswens
  —————
  Helemaal mee eens. Maar de naam Loes kan desgewenst vervangen worden door: Bas, Paul, Tine, Veerle, Cecile, Joost, Nell, Sjef, Marcel of een andere naam naar eigen keuze.  
  Elk dorp krijgt wat zij verdient. En in dit geval is dat zéér bedroevend. Raadsbreed!

 51. Anonymous avatar
  Anonymous

  Henk, als je slim bent kopieer je zo snel mogelijk alle zware bewijzen en documenten van TilburgZ, nu het nog kan, en stuur je ze zo snel mogelijk naar WikiLeaks. Dan komt het allemaal goed met het bedreigde bewijsmateriaal.

 52. cees henk knettergek avatar
  cees henk knettergek

  Henk, nu je toch bezig bent met het behangen van de linde op de Heuvel kan je daar ook kopietjes van facturen hangen.

 53. Ruevert avatar
  Ruevert

  Wat is er mis met een "verlichte" doler in de Tilburgse woestijn. Hij staat voor zijn principiële zaak en dat kan ik van menigeen hier op dit forum niet zeggen. Veel geleuter in de marge en geen structurele gedachten. Elk dorp krijgt wat het verdient. Lang leven de nazaten van Pastoor en Fabrikant, ze hebben alles onder controle en de zogenaamde elitaire oppositie blaat in koor mij zoals het hun geleerd is.

 54. jan met de pet avatar
  jan met de pet

  Geeft Tilburg(z) de BALLEN om door te gaan!!!!

  HeeFT TILBURG WEL BALLEN???

  Uit welingelichte kringen heb ik begrepen dat er 1000 nodig zijn om de site voort te zetten….

  Aan Tom, de ict virtuoos van Tilburgz om hiervoor een GRAADMETER
  te ontwerpen zodat heel Tilburg(z) kan volgen wie er hoeveel ballen geeft om TilburgzNEXT te realiseren.

  Ik doe er 33 in, Arjen Roos en Tine de Weijer doen ook al mee, en als het aan Henk ligt, is de pot zo vol…
  Alhoewel, dat redt de gemeente niet voor 15 september.

  Hier een pleidooi voor verlenging van de termijn, want Tom moet wel even tijd krijgen om zo een "tool" te bouwen.

  Kom op Tom, je ziet toch dat we allemaal heel veel houden van Tilburgz? Dat zo'n platform er niet meer zal zijn na 15 september, is een affront aan de ZIEL van onze Stad. Het kan echt niet zo zijn dat je de stekker eruit haalt, ECHT NIET.

  Met de Pet rondgaan (virtuele graadmeter MET rekeningnummer wel te verstaan) is een heel sociaal en democratisch gebeuren, helemaal in de sfeer van Tilburgz (NEXT?)

  Als nu alle lezers ook REAGEREN en een duit in het zakje doen, wil Tom best meewerken. Toch? Amen

 55. jan met de pet avatar
  jan met de pet

  Net bereikt mij het nieuws dat er ook een veiling voor Tilburgz komt in het NachtburgemeesterBureau in de Emmapassage….

  U kunt uw te veilen stukken (objecten, gedichten en andere kostbaarheden) alvast aanbieden op

  duurzaamtilburg@gmail.com

  Op Tilburgz wordt u op de hoogte gehouden van verdere acties …

  Oh ja, Godelieve doet ook al mee bij de "Graadmeter Tilburgz"

 56. Ruevert avatar
  Ruevert

  Toch een pleidooi voor iedereen die betrokken is of invloed heeft op het voortbestaan van deze site.  
  De avant-garde van dit dorp schittert door afwezigheid, zoals gewoonlijk als het niet subsidiabel is.  
  Maar als simpele ziel constateer ik dat het bericht van de teloorgang van het vrije podium ruim bekeken wordt.  
  Dit artikel is 9519 keer bekeken.  
  Met enige overdrijving heeft ruim 5% van het dorp dit bericht bekeken, doublures daar gelaten.