Geplaatst

Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg wordt verfilmd

De productiemaatschappij NFI Producties (Kan Door Huid Heen, Hunting & Zn) in Rotterdam heeft de verfilmingsrechten verworven op de debuutroman Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg.

In Samaritaan besluit een man een nier af te staan aan een onbekende. Belangstellend en geamuseerd beweegt hij zich door de bureaucratie van de medische zorg. Gaandeweg krijgt de man meer en meer inzicht in zijn drijfveren, die niet altijd even zuiver zijn.
nrc Handelsblad nam het boek op in de lijst beste boeken van de week; hp/De Tijd noemde het ‘een geslaagde, originele roman’.
De Nederlandse film Metro  van Marcel Visbeen en de boekverfilming In het Huis van de Dichter zijn andere lopende projecten van NFI Producties. Uitgeverij Contact en NFI Producties verheugen zich op de samenwerking.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg wordt verfilmd”

 1. Carina avatar
  Carina

  WAUW! Hartelijk gefeliciteerd, Anton. Tilburg kan trots op je zijn.

 2. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Driewerf chapeau Anton! Je gaat weer flink over de tong…

 3. Nelly Roos avatar
  Nelly Roos

  Trent wat geweldig
  Van harte en nog heel veel succes
  Heel veel liefs van Nelly

 4. John Konings avatar
  John Konings

  Nu Anton, dat is ook met je neus in de boter vallen. Gefeliciteerd en succes verder. Tot ziens in Paradox en bij andere dichtersaangelegenheden.

 5. jace van de ven avatar
  jace van de ven

  Proficiat Anton. Ben benieuwd wie ze voor de scene 'gesprek met mijn nier gaan casten', gelukkig lopen er in de acteurswereld zeikballken genoeg rond.