Geplaatst

Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg wordt verfilmd

De productiemaatschappij NFI Producties (Kan Door Huid Heen, Hunting & Zn) in Rotterdam heeft de verfilmingsrechten verworven op de debuutroman Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg.

In Samaritaan besluit een man een nier af te staan aan een onbekende. Belangstellend en geamuseerd beweegt hij zich door de bureaucratie van de medische zorg. Gaandeweg krijgt de man meer en meer inzicht in zijn drijfveren, die niet altijd even zuiver zijn.
nrc Handelsblad nam het boek op in de lijst beste boeken van de week; hp/De Tijd noemde het ‘een geslaagde, originele roman’.
De Nederlandse film Metro  van Marcel Visbeen en de boekverfilming In het Huis van de Dichter zijn andere lopende projecten van NFI Producties. Uitgeverij Contact en NFI Producties verheugen zich op de samenwerking.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Samaritaan van A.H.J. Dautzenberg wordt verfilmd”

  1. Carina avatar
    Carina

    WAUW! Hartelijk gefeliciteerd, Anton. Tilburg kan trots op je zijn.

  2. Shoarma is Döne avatar
    Shoarma is Döne

    Driewerf chapeau Anton! Je gaat weer flink over de tong…

  3. Nelly Roos avatar
    Nelly Roos

    Trent wat geweldig
    Van harte en nog heel veel succes
    Heel veel liefs van Nelly

  4. John Konings avatar
    John Konings

    Nu Anton, dat is ook met je neus in de boter vallen. Gefeliciteerd en succes verder. Tot ziens in Paradox en bij andere dichtersaangelegenheden.

  5. jace van de ven avatar
    jace van de ven

    Proficiat Anton. Ben benieuwd wie ze voor de scene 'gesprek met mijn nier gaan casten', gelukkig lopen er in de acteurswereld zeikballken genoeg rond.