Geplaatst

Uw oude mobiel voor een betere wereld

Momenteel liggen er in Nederland naar schatting nog ruim 40 miljoen (oude) mobieltjes ongebruikt in kasten en laden.. Doodzonde natuurlijk…vooral als je er iets goed mee kunt doen! Dominique van Haperen student van ROC Tilburg wil met het project Phone4Life oude mobiele telefoontjes inzamelen en daarmee een steentje bij dragen aan een betere wereld en een beter milieu.

Waarom zou u uw mobieltje inleveren?
De ingezamelde mobieltjes worden op een verantwoorde manier gerecycled. Elk mobieltje bevat een stof genaamd Coltan. Deze stof is erg zeldzaam en op maar een paar plekken op aarde te verkrijgen. Een plek is Congo. U begrijpt dat de druk in Congo erg hoog is om Coltan te leveren. Hierdoor ontstaan oorlogen en gebeuren de verschrikkelijkste dingen. Door de mobieltjes in te zamelen en bepaalde onderdelen te hergebruiken (zoals de Coltan die het beeldscherm bevat), hopen we deze druk wat af te nemen. Daarbij is het natuurlijk veel beter om te recyclen dan elke keer nieuwe producten te maken. Voor elk mobieltje wat ingeleverd wordt, ontvangen wij € 3,00 wat we gebruiken voor jongerenprojecten in Burkina Faso en Bosnië-Herzegovina. Dus door uw mobieltje in te leveren kunt u zorgen voor een betere wereld en een beter milieu!

Hoe willen wij 11.000 mobieltjes inzamelen?
Omdat het een project van school is, hebben wij verschillende manieren bedacht om mobieltjes in te zamelen. Op onze eigen school (ROC Tilburg) houden we een klassencompetitie waarbij de klas die de meeste mobieltjes heeft ingezameld een prachtige prijs wint. Een soortgelijke competitie proberen we bij de basisscholen van Tilburg op te zetten, hierbij wint de basisschool die de meeste mobieltjes heeft ingezameld een prijs. Natuurlijk worden de medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg benaderd om ook hun oude mobiele telefoons in te leveren.
Tevens zijn bedrijven in Tilburg en Roosendaal benaderd om de actie bij hun personeel kenbaar te maken en zo mobieltjes in te zamelen. Maar om 11.000 mobieltjes in te zamelen blijft een uitdaging en daarom kunnen we uw mobiele telefoon net zo hard gebruiken!

Waar en tot wanneer kunt u uw mobieltje inleveren?
U kunt uw mobieltjes inleveren bij de Balie van ROC Tilburg: Stappegoorweg 183B, 5022 DD Tilburg en bij het Oost Europa Centrum: Goirkestraat 133, 5046 GG Tilburg. De actie loopt vanaf heden tot en met 31 januari 2011.

Waar kunt u meer informatie vinden?
www.phone4life.nl of kijk op onze hyves: www.phone4life.hyves.nl en wordt lid!

Alle berichten van deze auteur