Geplaatst

Guus Meeuwis opent ‘Tilburg schreeuwt om cultuur!’

Vandaag is bekend geworden dat Guus Meeuwis op zaterdag 20 november om 15.00 uur de publieksmanifestatie TILBURG SCHREEUWT OM CULTUUR! opent op het Pieter Vreedeplein door twee van zijn nummers ten gehore te brengen onder begeleiding van pianist Jan-Willem Rozenboom.

TILBURG SCHREEUWT OM CULTUUR! is onderdeel van de landelijke publieksmanifestatie NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR! In 63 steden vinden publieksmanifestaties plaats. In Noord-Brabant zal deze dag een ‘Brabant-karavaan’ door de provincie trekken. De karavaan strijkt neer in vijf grote steden, naast Tilburg zijn dit Eindhoven, Helmond,
’s-Hertogenbosch en Breda, en roept iedereen op met luid kabaal op te komen voor het behoud van kunst en cultuur in Nederland. In de ‘Brabant-karavaan’ reizen bekende en minder bekende Brabantse artiesten en kunstenaars mee, waaronder Het Brabants Orkest, Denvis & The Real Deal, Bertus Borgers, Frank Lammers, Steye van Dam, Elske Verbraak, Bert Luppes, Mark Kraan, Huub Smit (New Kids) en Woody & Paul. In elke plaats zal met een decibelmeter de schreeuwkracht gemeten worden.

Alle culturele instellingen en kunstenaars van Tilburg hebben de handen ineen geslagen en presenteren gezamenlijk het onderstaande programma rondom de aankomst van de karavaan op zaterdag 20 november op het Pieter Vreedeplein:

14:30 – 15:00 uur            DJ Flamboyant

15:00 – 15:15 uur             opening van de publieksmanifestatie met Guus Meeuwis

15.15 – 15.30 uur            publieksfoto m.m.v. Matthijs Rümke en Joep Lennarts / optreden door Tom America / optreden Eefje Wentelteefje & Ferry van de Zaande / dans met 100 eerstejaars studenten van de Fontys Dansacademie als aankondiging van de komst van de karavaan

15:30 – 16:00 uur             aankomst Brabant- karavaan

16:00 – 17.00 uur             dansact  door studenten Fontys / optreden door Daybroke

Dit alles wordt gepresenteerd door Martijn Crins. Verder is er een randprogramma op het Pieter Vreedeplein met o.a. De Kwekerij, Panama Pictures en een guerilladans.

Oproep aan alle inwoners van Tilburg

Het actiecomité Tilburg roept de inwoners van Tilburg en omgeving op massaal aanwezig
te zijn bij deze publieksmanifestatie op het Pieter Vreedeplein.

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR!

De aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur zijn voor publiek en de kunst- en cultuurinstellingen in Nederland reden om in actie te komen.
NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR! bereidt een grote landelijke publieksmanifestatie voor die plaats vindt op zaterdag 20 november. Onder één gemeenschappelijke paraplu worden door het hele land op lokaal en regionaal niveau evenementen georganiseerd voor en door het publiek.

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR! bundelt de stemmen van iedereen die wil voorkomen dat onherstelbaar wordt gesnoeid in kunst en cultuur. Op zaterdag 20 november laat het publiek van zich horen, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, van Tilburg tot Helmond.

NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR!  is een initiatief van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK), de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), Kunsten ’92, de Nederlandse Museumvereniging (NMV) en FNV KIEM.

Alle informatie over deze actie is te vinden op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Guus Meeuwis opent ‘Tilburg schreeuwt om cultuur!’”

 1. Hans van Zeeland avatar

  Let op: als je niet hard genoeg schreeuwt ben je verdacht!

 2. Shoarma avatar
  Shoarma

  Ik verdenk er jou van dat je er niet eens zult zijn…

 3. Ruevert: wordt princ avatar
  Ruevert: wordt princ

  Beste Tom,
  ik heb diverse keren mijn repliek op "Guus.." Dat lukte niet, vandaar die uitvlucht naar andere items. We zullen het maar op een cyberspook houden. Overigens blijf ik volledig achter de inhoud staan. De lemen tussenlaag van "ambtenaren" die in elke sector in Nederland innovatie en creativiteit frustreren moet afgeschaft worden. Of het nu in het bedrijfsleven of zorg of kunst is, deze tussenklasse is alleen bezig met zelfbescherming en als het kan ook aan zelfverrijking.