Geplaatst

Migraton te zien bij activistisch festival 2.Dh5


Bij het project Migraton (hierboven een fragment) speelt een 4 koppige band live bij filmbeelden. Te zien op zaterdag 20 november rond 17.30 uur in Cinecitta in het kader van het
Activistisch festival 2.Dh5

Jaarlijks treffen voor wereldversleutelaars.
Thema dit jaar: ‘Organiseren, deel 2; Beyond D.I.Y./D.I.Y. Voorbij’. Diverse locaties.

vr 19 nov 2010 t/m zo 21 nov 2010 – Tilburg
Activistisch festival 2.Dh5 www.2dh5.nl.

2.Dh5-festival over organiseren

Dit jaar zal alweer de 6de editie van het 2.Dh5-festival plaatsvinden in Tilburg (RUIMTE-X, Cinecitta en Hal of Fame). 19, 20 en 21 november zullen activisten en wereldversleutelaars samenscholen om kennis en ervaring met elkaar te delen en met elkaar in discussie gaan over strategische en tactische keuzes. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, dus voor ieder wat wils. We organiseren het festival omdat we geloven dat een eerlijkere en fijnere wereld enkel kan gerealiseerd worden door ons van onderop te organiseren en samen de strijd aan te gaan tegen uitsluiting en uitbuiting!

Rode draad in het programma is “hoe ons te organiseren” om onze strijd van onderop een duurzaam, toegankelijk en non-hiërarchisch karakter te geven. We geloven dat er dringend behoefte is aan “(her)nieuw(d)e” ideeën en praktijken om ons verzet aan te passen aan de hedendaagse Nederlandse praktijk. Daarom hebben voor deze editie als titel gekozen “beyond D.I.Y/voorbij Do It Yourself”.

Dat we onze problemen zelf zullen moeten oplossen, dat we niet kunnen rekenen op de gevestigde orde van partijpolitiek en sociaal overleg, blijft ons uitgangspunt. Maar het idee dat je alles zelf zou moeten uitzoeken, werkt niet (meer) voldoende. Daarom gaan de meeste workshops over tactieken, strategieën of organisatiemodellen om tot meer collectieve structuren of oplossingen te komen.

Het dagprogramma is erg gevarieerd. Groepen als Doorbraak, Groenfront, Jaarboek Kritiek, Klasse!, Dolle Mollies, GIO, AGN, AAGU, CASCO, XminY en de Vrije Bond verzorgen workshops of zijn er bij betrokken. Er zijn theoretische en strategische discussies over klassenstrijd en een strategiediscussie over verzet tegen het vreemdelingenbeleid. Verschillende organisatiemodellen komen aan bod en er zijn workshops over de opgang van rechtspopulisme en hoe we daar tegen in kunnen gaan. De strijd rond wonen en hoe we kunnen voorzien in logistiek voor de beweging na het kraakverbod zal zeker ook niet ontbreken in het programma. We hebben het ook over alternatieve economie en stellen vragen bij het muntsysteem. En er is natuurlijk ook nog actienieuws! Het hele programma kan je vinden op onze site 2dh5.nl onder het kopje “programma 2010”. We willen het festival graag afsluiten met een aantal concrete uitkomsten, handelingsperspectieven als het ware, waarmee we verder aan de slag kunnen.

Het festival zal vrijdagavond geopend worden in RUIMTE-X met optredens van Zjef Naaijkens en Nick J. Swarth en met de ondertussen traditioneel geworden kwis waar je je kennis over het Nederlandse activisme en links radicale politiek kunt testen. Zaterdagavond zijn er optredens en een groot feest in de Hall of Fame. Zondagavond sluiten we het festival af met een ontspannen doch kritische film (The Yes Men Fix the World) het festival af.

De entree voor het festival is als vanouds 5 €. De organisatie zal zorgen voor ontbijt, lunch, avondmaal en slaapplaatsen.

Genoeg reden dus om dat weekend (19-20-21 november) vrij te houden in je agenda om actief deel te nemen aan workshops, discussies en het vertier. Op onze website (2dh5.nl) vind je alle informatie. Eventuele wijzigingen zullen tijdig worden gecommuniceerd.

Adressen:

RUIMTE-X: Telexstraat 4A (vrijdagavond)
RUIMTE-X: Telexstraat 4A (zaterdag)
Cinecitta: Willem 2 straat 29 (zaterdag)
Hall of Fame: St Ceciliastraat 23 (zondag)

info@2dh5.nl

slaapplek@2dh5.nl

Giro 7660436 t.n.v. VB Solidariteitsfonds, Tilburg (o.v.v.Festival)

Alle berichten van deze auteur