Geplaatst

Cultureel Café van start in De NWE Vorst

Actie tegen bleek cultureel imago Tilburg

Tilburg de bleekste stad van het land? Ook op cultureel gebied? Volgens onderzoek wel. Volgens het Cultureel Café niet. Tilburg heeft meer te bieden dan wel eens wordt gedacht. Ondanks alle bezuinigingen. Tilburg is een stad met kansen. Professor Frans Boekema (UvT) zegt hoe. Wethouder Marjo Frenk legt uit wat. Journalist Toine van Corven vraagt waarom. Verder: Rinus van der Heijden beschrijft de Tilburgse jazz-geschiedenis, Jasper Mikkers fileert A.H.J. Dautzenberg en diens literaire debuut, er is een vlammende column van Matthijs Rümke (Het Zuidelijk Toneel) én Peter Faber verrast met aangepaste muziek. Plus wat presentator Frank van Pamelen er ter plekke bij improviseert. Dat is het vernieuwde Cultureel Café. Dé culturele barometer van Tilburg. Nu in De NWE Vorst!

Zondag 31 oktober, NWE Vorst, tussen 12 en 14 uur. Toegang gratis.

De Bleekste Stad van ’t Laand. Dat was dit voorjaar de conclusie van het blad Binnenlands Bestuur. Tilburg heeft het meest fletse imago van de vijftig grote steden. Ook op cultureel gebied scoort de stad niet hoog. Dat is de beeldvorming. Maar klopt dat beeld met de werkelijkheid? Andere Brabantse steden kijken vaak jaloers naar wat er allemaal in Tilburg gebeurt.  Bezoekers zijn vaak aangenaam verrast als ze de stad bezoeken. En ook de nieuwe burgemeester keek op van het culturele aanbod.

Actie

Het is tijd, om raadslid Loes Dielissen vrij te citeren, om de Tilburgse geheimen eens te gaan lekken. Ook imagodeskundige professor Frans Boekema van de UvT riep in de media op tot actie. Het Cultureel Café neemt die handschoen op en gaat de strijd aan met het bleke imago. Elke laatste zondag van de maand.  Met diezelfde professor Boekema als medestrijder. Waar doen we het goed op cultureel gebied? Wat kan er beter? Hoe verander je beeldvorming? En wie moeten daar voor gaan zorgen? De brede discussie daarover begint op zondag 31 okober, in het Cultureel Café, in De NWE Vorst.

Zondag 31 oktober

Cultureel Café

Theater De NWE Vorst

12-14 uur

Toegang gratis

HET CULTURELE IMAGO VAN TILBURG

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Cultureel Café van start in De NWE Vorst”

 1. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  En de stadsdichter laat ook van zich horen!

 2. Shoarma Is Döne avatar
  Shoarma Is Döne

  Oh, Jezus…
  Ik dacht dat je het stadsdichtersquotum al bereikt had.
  Zie je wel?
  'Had' rijmt niet op 'Jezus…'

 3. Jacqueline S. avatar
  Jacqueline S.

  Nee hoor Cees van Raak, je staat niet op het programma. Wie denk je wel niet dat je bent?

 4. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  Leuk optreden gisteren in het Cultureel Café. Maar wacht 'ns even: ik stond toch niet op het programma. Hoe kan dat nou toch?

 5. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  Nou en of. Wie denk ik wel niet die ik ben! Of zoiets.

 6. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Niet op het programma en toch opgetreden, dat riekt naar publieksbedrog 😉