Geplaatst

Wildplassen en fatsoen

Iedereen heeft via de diverse media kennis kunnen nemen van het feit dat een actief lid van de TVP een wildplassende student in een fontein heeft geduwd. Een onverantwoorde en onfatsoenlijke daad. Vooral dat de fractievoorzitster van de partij het gedrag van haar partijgenoten goedkeurt en het uitgebreid op foto vastlegt gaat te ver.

Leugens
Erger is nog de leugenachtige reactie van Loes Dielissen naar de media.

Zij stelt dat de duwer een raadslid was. Dit is niet waar! Het is een lid van haar schaduwfractie. Daarnaast stelt zij dat de wildplasser vooraf was gewaarschuwd. Ook dit is niet waar! Het lid van de schaduwfractie stond op hing wat rond bij de studenten en gaf vervolgens een zetje. Zonder waarschuwing! Tenslotte stelt zij nu dat de persoon in kwestie “uit het lood liep”. Ook weer niet waar! Uit het lood lopen is echt iets heel anders dan doelbewust met vlakke hand in de rug een duw geven.

Uit deze leugens blijkt nog eens de pure lafheid van de TVP. Ze staan niet voor hun daden en durven er de verantwoordelijkheid niet voor te dragen. Deze lafheid blijkt ook uit het feit dat de fractievoorzitster weigert bekend te maken wie de jongen in het water duwde. Waarschijnlijk bang voor een schadeclaim.

Verantwoordelijkheid
De TVP probeert deze puberale actie geheel onterecht als een soort heldendaad naar zich toe te trekken. Als actief lid van een politieke partij heb je een voorbeeldfunctie en moet je stil staan bij de mogelijke gevolgen van je daden. Zeker als je van huis uit jurist en oud gemeentevoorlichter bent.

Nu is alleen de jongen zijn telefoon stuk, het minste wat het schaduwfractielid kan doen is deze vergoeden. Maar stel je voor dat deze jongen met zijn hoofd op de betonrand was geslagen of dat hij zich had verwond aan de installatie onder water van de fontein? De gevolgen waren niet te over zien en had de Tilburgse politiek weer eens in een kwaad daglicht komen te staan door een totaal ondoordachte actie.

Alternatief
Natuurlijk zijn we allemaal met elkaar eens dat wildplassen iets is wat we niet willen. Maar voor eigen rechter spelen hoeft niet de oplossing te zijn. Na het incident stond er een jongen weer op het punt zijn blaas te legen in de fontein. Ik ben op de beste jongen afgelopen en heb hem gewezen op zijn gedrag en gevraagd ergens anders zijn behoefte te doen. Ik kreeg een keurige reactie en de jongen ging binnen naar het toilet. Je kan pas om fatsoen vragen als je het zelf ook hebt. Iets wat bij de TVP kennelijk ontbreekt. Maar dat wisten we al gezien mevrouw Dielissen in het verleden wel vaker in opspraak is gekomen door haar onbehoorlijke uitdrukkingen of het dubieus verkrijgen van planschade.

Wildplassen
Dat wildplassen in Tilburg een structureel probleem vormt is bekend. Niet voor niets heb ik namens de fractie van TROTS hier meermaals vragen over gesteld. Inmiddels kan ik melden dat de ambtelijke organisatie druk bezig is de laatst problemen met de financiering van uriliften in te vullen. De bestaande problemen lijken dus op korte termijn te worden opgelost. Tot die tijd zullen we gewoon onze behoeften moeten doen op het toilet of anders oppassen dat er geen losgeslagen TVP’ers in de buurt zijn.

Reacties

9 reacties op “Wildplassen en fatsoen”

 1. cees henk knettergek avatar
  cees henk knettergek

  " Zeker als je van huis uit jurist en oud gemeentevoorlichter bent," schrijft der Joost hierboven. Moeten we dan vermoden dat het om de heer Erik Tulfer gaat?

 2. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Wij willen meer plaspalen…!

 3. Marg Vlemmix avatar

  Op de site van het Brab. Dagblad heb ik gisteren al een reactie gezet, maar ik begin me nu wel af te vragen wat de reactie van iedereen was geweest als de DAMES studenten met hun billen bloot waren gegaan, en zich ontdaan hadden van de inhoud van hun blaas!
  Want mannen..ben eens eerlijk…jullie kunnen toch, ondanks dat het verboden is, te pas en te onpas jullie urine kwijt! En weten jullie wel hoeveel vrouwen er in de problemen komen als de Hema en de Mac gesloten zijn! Dát is pas erg! Kom op Loes, doe er wat aan….

 4. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  @ Marg Vlemmmix
  Vrouwen kunnen ook prima te pas en te onpas hun urine kwijt. Daar ben ik zelf getuige van geweest. Het is alleen maar een kwestie van over die drempel stappen.

 5. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Marg Vlemmix
  Ik heb al vier jaar geduld moeten hebben vwb de openbare toiletten in Tilburg, misschien heb jij het geduld om onderstaand weblog te lezen over wat in de afgelopen jaren is ondernomen om openbare toiletten gerealiseerd te krijgen.
  En ik zeg je: die gaan er komen: gegarandeerd. De aanhouder wint!
  https://www.tilburgz.nl/2011/08/24/playkate-jugpis…?

 6. Marg Vlemmix avatar

  Maand 11 -2009 heb ik op de radiozender radio 5 nostalgia al ter sprake gebracht dat Tilburg voor rolstoelhouders die een sanitaire stop willen maken totaal ontoegankelijk is.
  Dus Tine, ik weet hoe langzaam de ambtelijke molens kunnen malen…..

 7. Marg Vlemmix avatar

  @Herr Aldi, persoonlijk heb ik er nooit problemen mee gehad, maar vanaf kleuterleeftijd is me stevig bijgebracht dat je zoiets niet op klaarlichte dag in een openbaar park hoort te doen, alweer iets wat je in het donker hoort te doen en ergens waar niemand je ziet! 😉

 8. Jacky avatar
  Jacky

  Een valse naam opgeven van het bestuurslid van de TVP is een politieke partij onwaardig en zegt ook veel over deze partij. Het is ook zeer bedenkelijk van Loes Dielissen dat zij probeert wel maximaal de publiciteit naar zich toe te trekken, maar vervolgens geen verantwoordelijkheid neemt voor deze daad van het bestuurslid. Verder staat Dielissen over een aantal zaken keihard te liegen.

 9. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  @Marg Vlemmix
  Het hoort inderdaad ook niet in het openbaar, daar heb je gelijk in. Maar het gaat mij erom dat het voor vrouwen fysiek net zo goed mogelijk is om te urineren zonder dat er een toilet in de buurt is, als voor mannen, dat was mijn punt.