Geplaatst

Open brief: laat KART betalen voor eigen gebruik vrijkaartjes

Geachte leden en begeleiders van KART,

KARTIn maart stelde de fractie van TROTS in de gemeenteraad in Tilburg vragen 100 vrijkaarten die de burgemeester heeft ontvangen om uit te delen aan een club of instelling in onze stad. Na deze vragen van onze fractie meldde de burgemeester dat de vrijkaarten zouden worden gegeven aan jullie organisatie om te verdelen onder minder bedeelde jongeren binnen de gemeente.

Via ons netwerk in de stad is ons verteld dat jullie hebben besloten deze vrijkaartjes te geven aan de Tilburgse voedselbank. Hiervan zouden kinderen tussen de 12 en 16 jaar van klanten van de voedselbank een dag gratis naar de Efteling mogen. Wij vinden dit een goed besluit.

Maar wij vinden dat deze kaartjes eigenlijk direct van de gemeente aan de voedselbank gegeven hadden moeten worden. Wij vinden dit omdat wij bang waren dat een deel van de kaartjes gebruikt zou worden voor jullie zelf als leden van KART. Dit terwijl jullie niet in de doelgroep van minder bedeelde kinderen vallen. Helaas is ons ter oren gekomen dat onze vrees waarheid is en dat jullie samen met de kinderen van de klanten van de voedselbank naar de Efteling zullen gaan.

Wij kunnen goed begrijpen dat jullie graag een dag samen doorbrengen met de doelgroep waar jullie je voor inzetten. Maar dit mag natuurlijk niet ten kosten gaan van jongeren in die doelgroep. Met jullie kaartje zou ook een ander kind van een klant van de voedselbank heel erg blij gemaakt kunnen worden. Daarom roepen wij jullie op als organisatie, of als dat niet kan jullie ouders, een bedrag van € 32,- voor ieder kind van KART dat mee gaat te schenken aan Villa Pardoes.

Villa Pardoes is een instelling voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Door het doen van deze schenking hebben jullie zelf betaald voor jullie kaartjes en komt het geld hiervan toch ten goede aan kinderen die het slechter hebben dan jullie zelf.

Wij hopen van jullie te mogen horen. Een kopie van deze brief is ook verzonden aan de lokale en provinciale media.

Met vriendelijke groet,
Namens de fractie van TROTS Tilburg

Joost van Puijenbroek – Fractievoorzitter