Geplaatst

Boekpresentatie. Paradox. Spotlampen. Podium. Microfoon. Publiek. Jurk. Applaus. Gelach. Complimenten. Over kontje. Over buik. Zittend werk. Krijg je dat. Boek. Fraai boek. Mooie schijtpauze. In het midden. Leeslint. Zwart. Jammer. Niet bruin. Als stront. Niet wit. Als lintworm. Zwart. Geen reden. Geen dubbele bodem. Esthetische misser. Maar toch. Fraai boek. Niet duur. Leuke avond. Echter. Doe ik nooit meer.

Speech. Goede retoriek. Lachers op de hand. Woorden. Over Troy Titane. Over Bandirah. Mooie volzinnen. En toch vlot. Spontaan lijkend. Ontspannen. Op het podium. In een jurk. Stretchjurk. Met topje. Lachers. Dagen verstrijken. Spijt. Knaagt. Men snapte het niet. Inderdaad, tóch unterschmutz. Troy had gelijk. Maar ook Troy snapte het niet. Te druk. Met zijn avond. Met zijn glimmende riemgesp. Trots kijkend. Navelstaren. Patroon. Door niemand gezien. Tekstueel. Over vrijheid van meningsuiting. Over absurdistische clowns. Maanden schrijfwerk. En herschrijfwerk. Over goede bedoelingen. Maatschappij-ontwrichtende grappenmakers. Over aanklacht van AIVD. Censurering. Over ontmoeting. Troy en Bandirah. Zwoele blikken. Foto’s. Van elkaars kruis. Onder tafel. Over cartoons. Drugsgebruik. Seks. Vergeten. Op podium. Mooie volzinnen over geschreven. Poef. Uit het geheugen. Iets anders gezegd. Weet niet meer wat. Weg patroon. Niemand zag het. Hele speech. Was een filmverwijzing. Belangrijke film. Voor het volk. Voor elite. Voor politiek. Voor iedereen. > People. Versus. Larry Flynt. Clown. Drugs. Censuur. Aanklacht. Sex. Stom. Vergeten. Zin over Georgina en Tatum. In de context van kunst. Duchamp. Zin over harries. Georgina’s harries. Troy’s harries. Bruggetje. Wellicht had nog steeds niemand het patroon gezien. Maar toch. Gemiste kans. Ik ben ook geen performer. Schrijver ! Verdomme. Met altijd dubbele bodems. Verdomme! Dagenlang. Knagen. Aan geweten. Nooit meer doen. Op podium staan. Slecht. Komt niet over. En vervliegt. Wat je schrijft, blijft. Huilen. Zuipen. Huilen. Gefaalde kunst. Boos opschrijven. In Troy’s Effectieve Soberheid. Om toch film te noemen. Te verduidelijken. Want. Belangrijke film. Allemaal kijken. Woody Harrelson. Larry Flynt. Clown. Verderfelijk man. Toch belangrijk. Wijzer dan hij scheen. Edward Norton. Alan Isaacman. Speech. Hooggerechtshof. Over vrijheid. Van meningsuiting. Over literaire travestie. Ah. Jurk. Ja, nu snapt u het. Te laat. Jammer. Zo jammer. Huilen. Dan strip tekenen. Grap. Over Voetbal. Want momenteel woensdag en op TV. Over dood. Dubbele bodems. Zal men wel weer niet zien. Zien ze nooit. Verdomme.

– foto: Marcel Mutsaers – Rene van Dofsen draagt zijn ‘column’ voor tijdens Circus Abraxas op 20 november in Paradox.

Reacties

2 reacties op “Gastcolumn (Bene van Grienzen)”

  1. Minco avatar
    Minco

    Is het nu Bene van Grienzen of Rene van Dofsen?

  2. paul van est avatar
    paul van est

    Ja, den Heijder?