Geplaatst

Een keer wassen kan geen kwaad!

Stripverfilmingen. Vorm boven inhoud. Altijd. Spiderman. Vorm boven inhoud. Batman. Vorm boven inhoud. Superman. Vorm boven inhoud. Asterix. U raadt het al. Vorm boven inhoud. Vaste regel. Visueel sterk. Inhoudelijk dramatisch. Scoort. Zo ook Sin City. De zondige stad. Altijd nacht. Hard boiled detectives. Regen. Veel regen. Nog meer bloed. Veel meer bloed. Naar de beroemde strip. Van Frank Miller. Die fungeerde als co-regisseur. Van Robert Rodriguez. En een beetje Quentin Tarantino. Stripverfilmingen. Een conservatief genre. Uiterlijk vertoon. Louter uiterlijk vertoon. Hoe moet dat nu. Met de verfilming van mijn strips. RexRex in spierbundelpak. Vlammende decors. Nee. Nooit. Dan maar geen adaptatie. Geen roem. Geen miljonair. Godverdomme. Soberheid is het devies. En inhoud. Uiteraard. Leve de inhoud!

Hoogtepunt van de film. Sin City. De ontleding van Frodo. Door Marv. Mickey Rourke. Met gezichtsprothese. Met bijl. Tsjak! Linkerbeen eraf. Tsjak! Rechterbeen eraf. Honden erbij. Hongerige honden. Kwijlende honden. Vreten aan stompen. En onderbuik. Netjes gezegd. Pik en kloten. Duidelijk gezegd. Frodo geeft geen kik. Honden gaan flink tekeer. Zetten tanden in teelballetjes. Geen kik. In hobbitslurfje. Geen kik. Stevig. Geen half werk. Vreemd. Geen kik. Geen traan. In LOTR een en al gesnotter. De kleine aansteller. Met zijn huilogen. De zak. Helaas. Peter Jackson durfde het niet aan. Rodriguez wel. Dus. Kop eraf. Ha ha. Frodo dood. Eindelijk. Master Frodo. De huilebalk. De lafaard. Met zijn kutring. Afgelopen. Het mispunt niet meer is. Trompettengeschal. Alom.

Iets later. Opnieuw een hoogtepunt. Opnieuw een onderbuik. Yellow Bastard. Kinderverkrachter. Met blote hand gecastreerd. Door inspecteur Hartigan. Bruce Willis. Beeldend neergezet. Zeer beeldend neergezet. Verzoek: beschrijf de gruwel. Antwoord: als elastiek. Meer zeg ik er niet over. Behalve nog dit. Trek maar eens hard aan Uw eigen pieteman. En ballen. Flink hard…Harder godverdomme! Dit is een interactieve column! Trekken maar…Zo ja. En dat x honderd. Dus. Tot het knapt. En scheurt. En lekker bloedt. Zoiets. Daar wil mijn RexRex niks mee te maken hebben. Nee. RexRex is een intellectueel. Een idealist. Ook. Met of zonder voorhuid. Maakt niet uit. Voorvechter van de inhoud. Woorden van betekenis. Daar strijdt hij voor. Uiterlijk vertoon is hem vreemd. Sterker nog. Uiterlijk vertoon maakt hem ziek. Doodziek.

En dit. Superman. Batman. Spiderman. Ze vliegen. Allemaal. De klootzakken. RexRex vliegt niet. Niet door lucht. Niet door muren. Niet door boeven. Niet door onduidelijke verhaallijnen. RexRex staat op de grond…Wat zegt U?…U heeft gelijk. U kent mijn strips. Uiteraard. Ik heb vele fans. Immers. Ik bedoel het inderdaad figuurlijk. Op de grond staan. Met beide benen. Zoals het hoort. En. Iets anders. RexRex redt ook geen mensen. Om zijn ego te voeden. Zijn geliefde te imponeren. De krant te halen. De tijd te doden. Nee. RexRex redt niet. Nooit. RexRex wil gered worden. Aha! Inhoud! Dus. Onverfilmbaar. Het is niet anders. Zo gaat het. Vorm boven inhoud. Retoriek. Uiterlijk vertoon. Gekakel. Geschreeuw. Stem ja. Stem nee. Vlieg mee. Hoezee. Holladiee. Gggg…Gggggg…Gggggggggg…Olé.

Een probleem. Ik ben klaar. Met mijn column. Maar nog niet op lengte. Dus. Ik kan nog iets schrijven. Over mijn besnijdenis. Vorige maand. Om toe te treden. Tot de joodse gemeenschap. Of over de anus. Van mijn zoontje. Hoe ik die opende. Met een augurk. En een pincet. Of over de wratten. Van mijn moeder. Onder haar linkerborst. Hoe ik die besprenkelde. Met mijn urine. Ter genezing. Ter vermaak. Van beiden. Van mijn vader. Of over de minnaar van mijn broer. Nee. Daar schrijf ik niet over. Heb ik beloofd. Gaat niemand iets aan. Ook U niet. Ook al waardeer ik U. Vertrouw ik U. Aanbid ik U. Stop. Nu sla ik door. Want. Soms walg ik van U. Nee. Vaak walg ik van U. Die serviliteit. Die desinteresse. Die oppervlakkigheid. Ook U gaat het meer om de vorm. Ontken het maar niet! De inhoud? Ach…Bah. En dan die stank! Een keer wassen kan geen kwaad! Als U consequent bent. Voor vorm kiest. U stinkt behoorlijk. Een zure lucht. Bedorven mosselen. Kots. Een week oud. En Uw tanden. Een bruine rotzooi. Gewoonweg smerig. Poets die eens een keer. Met tandpasta…Wat?…Gewoon in de winkel! Naast de zeep…Z-E-E-P! Hygiëne. Dáár ontbreekt het U aan. Doe daar iets mee. Krijgt U ook meer aanspraak. Gevolg. U hoeft mij niet meer lastig te vallen. Met Uw Onpersoonlijkheid. Uw Vorm. Ja. Het is hard. Waarheid is hard. Altijd. Dus.

Misschien Mijn Lezers selecteren. Op IQ. EQ. Gelaatsuitdrukking. Vooral dat. Fysionomie. Fysiognomie. Kan ook. Gnomen. Zeer intelligent. Dikke Van Dale. Dus. Gezicht. Als spiegel. Van aard. Van karakter. Of gebrek daaraan. Dus. Foto mailen. Keuring. Wachtwoord. Of niet. Strenge selectie. Spitse kin. Weg. Onbetrouwbaar. Scheve neus. Weg. Onevenwichtig persoon. Lui oog. Weg. Aanleg tot domheid. Hangende onderlip. Weg. Sadistische neigingen. Op de verkeerde manier. Puisten. Wratten. Weg. Weg. Onsmakelijk voor columnist. Uitermate onsmakelijk voor columnist. En voor U. Op de fanclubdag. Binnenkort. Geen gedrochten. Geen Unterschmutz. Wel bier. En versnaperingen. Warme versnaperingen. Koude versnaperingen. Gezellig. Als U komt. Ook namens Bandirah. Een mooie man. Een intelligente man. Net als ik. Uiteraard.

Reacties

Eén reactie op “Een keer wassen kan geen kwaad!”

  1. nicole avatar
    nicole

    bandirah begrijpt vrouwen. hij weet wat ze willen. nodige hebben. maar op een natuurlijke manier. zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. met een man. zo een gevoelige, stoere man. en gespierd. hij heeft een enorme penis. maar weet dat hij niet elke decimeter hoeft te gebruiken. om het gewenste effect te bereiken. bedankt, bandirah. bedankt.