Geplaatst

Le gendarme se amuse

We waren close. Behoorlijk close. Louis en ik. Haalden grappen uit. En grollen. Ja. Die ook. Grollen. Ouderwetse grollen. Ha ha. Lachen. Alleen. De spanwijdte ontbrak. De impact. Te kleinschalig. Dus. Op zoek. Naar Broeders. Broeders Van Het Verbond. Volgers Van Abraxas. Met het teken. Op hun voorhuid. Een Geheim Verbond. Weer eens wat anders. Dan bacchantische dansgroepen. Dan pekzweters. Neen. Geen goudbehangen campingmensen. Kroonwachters. Die zochten we. Door te observeren. Te selecteren. De criteria. Eenzaam voor de tent. Tijdens karaoke-avond. Bingo! Naar schijtgat. Zonder rol wc-papier onder arm. Bingo! Team gevormd. Binnen enkele uren. Le gendarme de la Nublière. Een feit. Tijd voor avondlijke daden. Zonder messiaanse verwachtingen. La la laaa laaa. La la la laaaaa.

De taak. Democratisch besloten. Door mij. Dikke wijven verminken. Met meikevers. Geplette meikevers. Geven zwellingen. Wanneer in contact met vaginale sappen. Vlak na dood. Binnen een minuut. Om precies te zijn. Een chemische reactie. Met gevolgen. Grote gevolgen. Zwellingen. Gigantische zwellingen. Opgezette flamoes. Tien kilo kipfilet. Per lip. De taak. Duidelijk. Dikke wijven straffen. Voor hun afzichtelijkheid. Hun onsmakelijke aanwezigheid. Hun karakterloosheid. Hun alles. Godverdomme. Dus. Aan de slag. Meikevers vangen. ’s Avonds. Met vlindernetje. Met gemak. Want blind. En langzaam. En dik. Ongelooflijk dik. Maar sappig. Makkelijk te pletten. Tussen duim en wijsvinger. Zodat andere vingers vrij zijn. Om onderbroek opzij te schuiven. En lippen te openen. Van dikke wijven.

Wacht. Even iets anders. Tussendoor. Kan wel. U begrijpt er toch geen hout van. Nee. Ook U niet! Dat zogenaamde intelligente kijken helpt geen snars! Dus. France. French. Germany. German. Norway. Norwegian. Spain. Spanish. Holland. Dutch. Nieuwe poging. The Netherlands. Dutch. Vreemd. Uitermate vreemd. Maar dit terzijde. Nee. Wacht. Nog iets anders. Ook terzijde. Iets over talismannen. De inzegening van talismannen. Voor het geval dat…U wordt bijvoorbeeld lastiggevallen. Door dikke wijven. Dus. Neem talisman in rechterhand. Niet de linker. De rechter. Kijk naar het oosten. Adem zeven maal. Over de talisman. Met reine adem. Richt U naar het zuiden. Stel de talisman bloot. Aan wierook. Solaire wierook. Of venuswierook. Maakt niet uit. Als het maar mysterieus stinkt. Kijk naar het westen. Besprenkel de talisman. Met wijwater. Uit de kerk…Kerk? Dat vreemde gebouw. Met die hoge toren. En dat haantje…Het noorden. Ja. Niet te vergeten. Het noorden. Het klipzout. Strooi een paar korrels. Hupsakee. Op de talisman. Dan de afsluiting. Van het ritueel. Stop de talisman in een wikkel. Een zijden wikkel. En verstop hem. Op een veilige plaats. Zodat Uw moeder hem niet vindt. Er misbruik van maakt. Met alle gevolgen. Vandien.

De meikevers. Binnen handbereik. Ik de leider. Cruchot mijn eerste man. Oui mon adjudant. De rest. Taakbewust. Oui mon adjudant. Broeders Van Het Verbond. Op pad. Met een pot meikevers. Zoemende meikevers. Met maanlicht. Met plattegrond. Met lijstje. ’s Middags gemaakt. Van dikke wijven. Het resultaat. Drie op de drie vier. Vet. Moddervet. Dus. Flinke kluif. Voor de Volgers Van Abraxas. De VVA. Handen uit de mouwen. En doorwerken. De hele nacht. Meikevers pletten. In kutten. Van dikke wijven. Even knijpen. Even flink zijn. Want smerige spekkutten. Even doorzetten. En. Klaar is kees. Pfff. Gelukkig. Naar bed. Naar bed. Zei duimelot. Eerst nog wat drinken. Zei likkepot. Banaan. Banaan. Zei lange jan. Et cetera. Et cetera. Een mot vliegt tegen de lamp. Brandt zich. Stuitert weg. Vliegt terug. Tegen lamp. Strompelt. Vliegt. Tegen lamp. Siddert. Dood. Het leven. Quod erat demonstrandum.

De volgende morgen. Consternatie. Op de camping. De hele camping. Vol gillende vrouwen. Gillende vleesklompen. Met ballonnen in hun broek. En boze mannen. Behoorlijk boze mannen. Met snorren. En tatoeages. En gouden kettingen. En bierbuiken. En dikke vrouwen. Krijsende vrouwen. Met olifantenkut. Paniek. Paniek. Paniek. Tijd voor…de gendarme! Tijd voor…de VVA! Tijd voor…actie! Met petten. Met fluitjes. Met knuppels. Met leedvermaak. En drukke armgebaren. En plezier. Veel plezier. Leve de meikever! Helaas uitgestorven. In Pays-Bas. Wel nodig. In Pays-Bas. Veel dikke wijven. In Pays-Bas. Een oproep. Aan Pays-Bas. Denk aan de biodiversiteit! Kyoto! Meikever! Pays-Bas. Zet je beste beentje voor. De meikever. De nuttige meikever. Lost veel problemen op. Obesitas. Stijgende medische kosten. Energiegebruik. Van crematoria. Immigratie. Dus.

De VVA aan het werk. Vol ijver. Sardonische ijver. Welteverstaan. En machtsmisbruik. Zoals dat hoort. Bij dienders. Van de wet. Klappen uitdelen. Harde klappen uitdelen. Op snorren. Op hoofden. Op dikke kutten. Vooral dat. En mensen wegsturen. Vort! Kssst! Zoek maar een andere camping! En neem die dikke trol mee. Met die ballonnenkut. Godverdomme. Opgehoepeld. Hop! Hop! Hop! Leuk. Leuk. Leuk. Totdat de verveling toeslaat…Even afkoelen. In blauwe meer. Le lac blue. Daarna gezellig keuvelen. Over de kruisafneming. De bewening. Van christus. De 13e statie. Van de kruisweg. Nikodemus. De ontspijkeraar. Getooid. Met nijptang. Jozef. Vol vaderlijke smarten. Maria Magdalena. In tranen. Andere hoeren. In tranen. De droom. Van elke zelfmoordenaar. Glorie. Glorie. Hallelujah. Hij leve hoog. Hij leve hoog. Zo hoog. Zo hoog. Hij le-ve hoog. Pa-ram-pam-pam-pam. Ram-pam-pam-pam. Ram-pam-pam-pam. Da-da-da. Du liebst mich nicht. Ich lieb dich nicht. Of andersom. N’est-ce pas?