Geplaatst

JA MAAR JA, NEKOEI

Wie is miss Bambi? Dat leek de meest prangende vraag tijdens de 12e klub KOE, het nomadische multi-kunsten evenement, deze keer in de Verkadefabriek in Den Bosch. Degene die uitgebreid stilstond bij deze miss Dynamite was Gabby Bakker van Theatergroep Aluin. Deze Utrechtse theatergroep bracht tijdens deze klub KOE drie versneden monologen uit hun kakelverse programma ‘Winterhard’. Eerdergenoemde Gabby, samen met Arend Brandligt en Marcel Roelfsema, hield ons iets te lang bezig, zo midden op de avond (in mijn geval), over allerlei ellendige eenzaamheid in deze duistere dagen rondom kerst. Maar wat een persoonlijkheid is La Bakker inmiddels geworden en wat een (zang) stem. Jammer dat de enige echte miss Bambi, Vlaanderens grootste showgirl van het universum, weegschaal, 64 kg, 1,74 m, schoenmaat 41, cupmaat C, de revue niet passeerde, maar dat terzijde.

Na 11 eerdere edities (o.a. Brabanthallen, Noordbrabantsmuseum, Kunstcamping, Artis en Melkfabriek) streek klub KOE [Kunsten Ontmoeten Elkaar] neer in de Verkadefabriek. Wederom een bonte verzameling van ‘de klasse vederlicht tot zwaargewicht in de takken muziek, theater, film, dans, beeldende kunst, design, literatuur en performance.’ Een soort van gericht dolen in de Bossche contreien. Ook iets dat van het grote publiek, dat telkens op deze avonden afkomt, verwacht wordt. Met tegelijkertijd het circus in de grote zaal, diverse films op de doeken, blijkt er een leergierige, kritische massa, -ik kijk naar jou als jij naar mij kijkt-, publiek bereid alle uithoeken van het gebouw te betreden om zich te laven aan al hetgeen steeds weer te berde wordt gebracht met financiele steun van Actieplan Cultuur ‘s-Hertogenbosch.

Wat maakt klub KOE nu eigenlijk zo aangenaam? Niet zozeer de gegarandeerde kwaliteit van het programma. Want die garantie is er helemaal niet. Het is de telkens terugkerende energieke ademstoot van doorbreek de hokjes, jullie zijn helemaal niet zo belangwekkend meneer en mevrouw publiek, wij nodigen alleen gezellige vrienden, ook al zijn ze kritisch, en ook de weg naar Rome begint met die ene eerste stap en dus laat je je maar een beetje verrassen of niet, ook goed, en dat alles in een ambiance verre van vrijblijvendheid, maar met aangenaam chaotische trekjes. Dat alles gold ook voor de editie van 29 december jl die ik bezocht.

Sietse Bruggeling begeleidt zijn welkom op accordeon, Jorrit Dijkstra licht ons de werking van de echo en reverb toe, Remko Schultheiss toont ons een aantal zeer aangename oude ambachten, ik bekijk het werk van Tineke Goemans en Rogier Walrecht, ik steel wat sigaretten van Rogier Roeters, zie hoe Iris Luhrman ondanks wat technische problemen overeind blijft, begrijp niets van de Optical Machines, hoor Doeko wel aankondigen maar niet dichten, beleef wat aangename momenten tussen de schuifdeuren bij Gerrit Dragt met een cowboyhoed, maar bovenal zit ik in de kleine theaterzaal naar een min of meer reguliere voorstelling van Aluin te kijken. De kwaliteit van Aluin staat buiten kijf en toch past het me niet zo op deze avond en ik droom een beetje weg en ik denk aan de enige echte miss Bambi. Vederlichte genante camp uit Belgie met kutmuziek en hoge irritante gilletjes. Wat een verademing om dan in ieder geval van de klasse van Gabby Bakker te kunnen genieten.

Natuurlijk zijn er initiatieven als De Zesde Kolonne, Lust for Life, Noisivision, L’Avventura, Ruimte X, Volle Maan en Fabrikaat in het Brabantse, die op een af andere familie zijn van klub KOE. Maar ja klub KOE = klub KOE en dat kunnen die anderen niet zeggen.

1 (1) SMARLIES biest (www.wettenvankepler.nl)
2 (2) ONS FIETS (wwwdrieons.nl)
3 (-) NEKOEI (www.klubkoe.nl)
4 (3) SLEON vissen,vissen,vissen (www.mexicanos.nl / films)
5 (5) SMOEDER mugmetdegoudentand (www.mugmetdegoudentand.nl)
6 (4) SMEDY (www.tweedekamer.nl)
7 (6) ‘SSONJA hellrot (www.fragmenta.nl)
8 (7) ONZENTON (geen site gevonden)

met de beste wensen voor allen

Reacties

2 reacties op “JA MAAR JA, NEKOEI”

  1. Kastmans avatar
    Kastmans

    eej, lekker wijf die bambi.

  2. Maryke hahaha =p avatar
    Maryke hahaha =p

    Bambi'keuuh!!! ge waard sexy met u rokske in strarlight rrrr