Geplaatst

JA MAAR JA, SMOEDER

a.s. Donderdag (25/8/2005) begint in Brussel Het Theaterfestival en vanaf 5 september doen we het een en ander in Amsterdam ietwat dunnetjes over. Voor diegenen die dit niets zegt: het is zo’n beetje de gewoonte in theaterland om het nieuwe seizoen te openen met de hoogtepunten, de gedenkwaardigheden uit het afgelopen schooljaar.Curator Cis Bierinckx selecteerde negen uitzonderlijke relevantheden. Toet theaterland komt zich laven aan biertjes en andere voorstellingen, discussies en oeverloosheden, nieuwe jurken en ontluikende relaties.
In alle bescheidenheid, dit is per slot mijn eerste column in Tilburgz, durf ik te zeggen dat ik het absolute hoogtepunt uit het afgelopen seizoen in de programmering mis. Ik wil u graag uitnodigen de voorstelling die de ‘Gouden JA MAAR JA 2005’ wint alsnog te bezoeken. Helaas kan dat niet in Tilburg en zult u dus een beeeetje moeten reizen. Tevens raad ik u aan snel te reserveren, want het gaat weer eens (dus rep u) rap (zie link, onder).

De twee, Maria Goos (Breda) en Marcel Musters (Tilburg), zitten eenvoudigweg aan een tafeltje. Ze hebben besloten een voorstelling te maken over hun beider moeders, beide overleden. Wat volgt is een intiem, ontroerend, geweldig gespeeld, toegankelijk, humoristisch kleinood van unieke schoonheid en voor Tillyburgers extra interessant door verhalen over de ‘legendarische’ Blue Note aan de Veemarktstraat bijv. Als insider, ik heb namelijk zelf een moeder (gehad), en ervaringsdeskundige durf ik best te beweren dat deze voorstelling ook voor leken van grote schoonheid is. Pak de auto, de trein, de fiets of scooter en reis af voor een onvergetelijke trip. Niet alles buiten Tilburg is eng. Ook in buitenwereld ligt schoonheid op de loer. Haast u!
Leven je ouders nog? Neem ze mee. Ben je ouder? Neem je kinderen mee. Grootouders, oudtantes’s, achterkleinkinderen: allemaal welkom!
Ook voor alleenstaanden.
Ja maar ja, ga!

p.s. Klikt u niet alleen door naar onderstaande site van mugmetdegoudentand maar vervolgens ook naar de site van Moose. Dan leest u het echt nog van een ander.