Geplaatst

De PvdA, Zeker Nu!

De campagnes zijn bijna achter de rug. Nu is het tijd voor de kiezer die op woensdag 3 maart naar de stembus gaat. Kies goed, kies PvdA. Ook de andere partijen lijken zich te spiegelen aan de PvdA.

De PvdA is al 4 jaar de grootste partij en staat al veel langer voor een sociaal, progressief en financieel gezond bestuur van Tilburg. Veel verworvenheden van de afgelopen jaren zijn rechtstreeks verbonden aan de PvdA: nieuwe scholen, lage gemeentelijke belastingen, veiligheid, cultuur, 7600 nieuwe banen, aanpak armoede, noem maar op. Jan Hamming heeft volgens de incrowd van het Brabants Dagblad nogal wat invloed, maar op straat worden politici van de PvdA evengoed graag gezien. De PvdA is de standaard, althans: als je verkiezingscampagnes van sommige andere partijen mag geloven.

Met nog een paar dagen te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart kijk ik terug op de gevoerde campagne. Een leuke periode waarin partijen keurig met elkaar in debat zijn gegaan, er niet met modder is gegooid en ieder zijn eigen verhaal verteld heeft. Nou jij bijna dan. In veel van de debatten viel op dat partijen (zowel aan de rechter als de linker zijde) het eigen standpunt vaak het best konden vertellen door een stukje van het programma van de PvdA op te noemen en er vervolgens bij te vertellen wat zij anders zouden willen doen. De PvdA is blijkbaar de Tilburgse standaard, waar je je aan kunt meten.

Neem nou de VVD. Een partij die de campagne is ingegaan met een eenduidige rechtse boodschap (met een behoorlijke dosis Wilders). Een duidelijke boodschap, waar ook duidelijke teksten op duidelijke posters bij hoorden. Jammer dat de kwaliteit bij al deze duidelijkheid te wensen over liet.  Na een paar regenbuitjes vielen de posters massaal van hun borden. Niet verwonderlijk, de VVD vergeet wel vaker dat voor effectief beleid niet alleen duidelijke taal, maar ook binding (in de samenleving) nodig is. Er moesten dus nieuwe poster gedrukt en geplakt worden.  "En als we die moeite toch moeten nemen, dan kunnen we de gelegenheid te baat nemen om de posters nog iets duidelijker, iets leuker, zeg maar: nog iets meer PvdA, te maken." Zal het campagneteam van de VVD gedacht hebben. Dus op de tweede lading posters prijkt trots de slogan ‘zeker nu’.

De SP is ook al zo’n originele partij. Op de verkiezingsborden zijn tomaatjes op het gezicht van Jan Hamming gegooid. De ‘Tilburg kiest ook Marieke’-posters zijn voorzien van een foto van een SP-kandidaat die ook Marieke heet. En vorige week ontving ik een speciale ansichtkaart. Op deze kaart wordt de PvdA verbeeld als een prachtige, in niets anders dan een laken gehulde, jonge vrouw met een tatoeage (het PvdA logo) op haar rug. Uit het onderschrift kan ik opmaken dat ze spijt heeft van een nachtelijke vrijpartij met het SP. Ik neem aan dat SP kritisch is over haar eigen rol in het gemeentebestuur van Tilburg. Dat siert ze.

De PvdA is de standaard, waar zowel links als rechts zich in Tilburg aan wil spiegelen. Met nog 3 dagen te gaan in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezing lijkt mij dat ook tevens een aanbeveling voor de kiezers. Voor ieder die trots is op wat we in Tilburg hebben bereikt. Voor een ieder die veiligheid, onderwijs, armoedebestrijding, sport, kundig financieel beheer en werkgelegenheid belangrijk vindt: Stem PvdA, zeker nu!

Reacties

5 reacties op “De PvdA, Zeker Nu!”

 1. try avatar
  try

  Hoe hautain kun je zijn door te stellen dat de PVDA in Tilburg de standaard is waar zowel links en rechts zich aan wil spiegelen? Waar haalt Auke Blaauwbroek het lef vandaan om de VVD een behoorlijke dosis Wilders aan te praten en andere partijen belachelijk te maken? Hoe hautain kun je zijn door alle verworvenheden van afgelopen jaren op eigen conto te schrijven? Auke vergeet te vertellen dat zijn PVDA prostituees naast een basisschool wilde opvangen, dat zijn PVDA voor ruim een miljoen euro per jaar gratis heroine verstrekt aan criminele verslaafden, dat zijn PVDA de portomenee trekt om aso’s onderdak te bieden in een onderwijsgebied, dat zijn PVDA als een dief in de nacht een boom laat kappen terwijl men nog in gesprek is met tegenstanders. Is dat de standaard waar links en rechts zich aan zou willen spiegelen? Ik weet zeker van niet!

  Ton Rijnen

 2. Jules avatar
  Jules

  Kom nou toch. Hoe lang zit de PvdA nu al in het college? Jan Hamming verkondigt trots op zijn website dat hij al sinds 1999 wethouder is. Maar wat is er nu werkelijk in al die tijd door de PvdA bereikt? Hoe zou het toch komen dat er nu ineens zwaar bezuinigd moet worden? Laten we eerlijk zijn, dat komt niet alleen door de economische crisis, maar ook de slecht beleid en geen keuzes durven maken. Meneer Hamming zit er al sinds 1999 bij en wat heeft hij hiertegen gedaan? In ieder geval niet genoeg, want we zitten diep in de penarie. En dan durft meneer Hamming te komen met de verkiezingslogan Jan, zeker nu. Hoezo zeker nu? Hij heeft sinds 1999 de zaken op zijn manier kunnen regelen. Hoe kan het dan zijn dat hij zeker nu nodig is? Is dat een verkapte manier om te zeggen dat hij er zelf weinig van gebakken heeft en nu beterschap belooft? Nou, u begrijpt het waarschijnlijk al, als het aan mij ligt wordt de slogan:
  Jan, nu even niet. Hij heeft zijn kans gehad en er jarenlang weinig mee gedaan. Tijd voor verandering dus.

 3. ruevert avatar
  ruevert

  Oei, de sfeer wordt wel grimmig. Ligt dit nu aan de aard van de reacties of zou er een grond van waarheid zitten in het “vermeende” falen.
  Ik houd het op in zichzelf gekeerde politiek waarbij raadsbreed elkaar op de schouders wordt geslagen en voor het gemak maar vergeet dat er ook nog kiezers/burgers zijn die dagelijks meemaken dat het onvermogen van het bestuur/politiek dit dorp tot een ultiem dieptepunt laat afdalen

 4. Geertje avatar
  Geertje

  Zomaar een van de belofte”s uit de PvdA campagne van 2006

  Het geweldige 10.000 banenplan !

  kijk maar eens wat er van terrecht is gekomen

  Het aantal werkloze personen is in Tilburg toegenomen, in januari waren hier 7.042 niet-werkende werkzoekenden. Dat is 7,2 % van de beroepsbevolking. Vergeleken met december 2009 is dat een toename van 170 personen.
  Vergeleken met een jaar eerder, januari 2009, is er sprake van een toename van 25%. Tilburg zit daarmee boven het landelijk gemiddelde

  Nog meer voorbeelden nodig van loze PvdA beloftes ?

 5. avatar
  Jan Doms & Paul Bogaert

  TILBURG – De Tilburgse pastoor Harm Schilder heeft gelovigen geadviseerd woensdag niet op de PvdA, GroenLinks of de SP te stemmen. De partijen zijn volgens Schilder ’tegen de kerk’.
  Aanleiding voor het stemadvies is zijn conflict met de gemeente Tilburg over het luiden van de kerkklokken van de Margarita Mariakerk voor de vroege mis van half acht.

  Volgens de pastoor zijn vooral de PvdA, Groenlinks en de SP tegen het luiden van de klokken.