Geplaatst

Lang kerstreces voor LST hard nodig

Hans Smolders kondigde vandaag aan dat hij en zijn partij de commissie-vergaderingen en de gemeenteraadsvergaderingen tot mei 2008 niet gaan bezoeken. Ik kan me dat heel goed indenken. Tenslotte zijn Hans en zijn kornuiten nu bijna 2 jaren bezig met hard roepen langs de zijlijn dat alles mis is en fout gaat. Als je in die 2 jaren ook niet in staat bent geweest één constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Tilburg, dan kun je maar beter een constructief besluit nemen en er een half jaar tussen uit knijpen.

Natuurlijk is dit cynisch bedoeld om de draak te steken met het idiote besluit om de democratie een half jaar lang te boycotten. Ik kan niet geloven dat de kiezers van de LST nou op dit besluit hebben zitten wachten. Je hebt je stem gegeven aan een bevlogen man die er vervolgens niets van weet te bakken, een veroordeling aan zijn broek heeft gekregen wegens lekken van vertrouwelijke informatie en tenslotte na nog geen twee jaar wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden. Ik denk niet dat Hans en zijn trawanten hebben begrepen hoe democratie werkt en dat wanneer je zaken in de stad wilt veranderen daar een meerderheid voor nodig is. Als je wegloopt, dan komt die meerderheid er nooit.  Als ik kiezer zou zijn geweest van de LST, dan zou ik me behoorlijk in de steek gelaten hebben gevoeld. Dat geldt in meer en mindere mate ook voor de oppositiepartijen in de Tilburgse gemeenteraad. De kans om besluiten en plannen van de coalitie te dwarsbomen, wordt met 5 zetels aan de Costa del Sol een stuk minder!

Wat ik nog veel erger vind is dat deze lange vakantie van de LST door de gemeenschap wordt betaald. Of storten Hans en zijn vrienden de maandelijkse toelage van ruim € 1.100,- keurig terug in de gemeentekas? Dat zou ze sieren, maar dan hebben ze wel minder te besteden op de Spaanse terrassen.

 

Ik denk dat we Hans ook wel een beetje kunnen begrijpen. Met zo’n degelijk beleid dat momenteel uitgevoerd wordt, kun je ook beter even de tijd nemen om je te bezinnen. Kwaliteit is moeilijk te bestrijden met veel geschreeuw en weinig wol. Dat lange kerstreces is hard nodig en de coalitie heeft zo 5 maanden extra tijd om zonder veel tegenwind haar beleid verder vorm en inhoud te geven. Ik verheug me nu al op de verkiezingen van 2010.

Reacties

22 reacties op “Lang kerstreces voor LST hard nodig”

 1. Jaques avatar
  Jaques

  Mijn hemel, wat bent u een domme man… woorden schieten tekort.

 2. ++++ avatar
  ++++

  Nu, ik dit lees, begrijp ik waarom Adje "zich zorgen maakt om Tilburg"

 3. ++++ Hans avatar
  ++++ Hans

  Eindelijk weer eens een heldere blik van de PvdA het blijkt dat populisme en schreeuwen niet leidt tot een andere politiek en zeker niet over de rug van kiezers die geen partijprogramma's lezen. Smolders is een hype net als de LPF, voor serieuze politiek heb je meer nodig dan schijnbare charisma. Eerst moord en brand schreeuwen over wachtgeld en vervolgens vakantie nemen op kosten van de gemeenschap die hun vertrouwen hebben gegeven.
  LST Loosers&Shouters Tilburg

 4. Frank Janssen avatar
  Frank Janssen

  Heer Blauwbroek,

  Dat u een mening heeft over de L.S.T. is me wel duidelijk en dat kan ook.
  Uw partij was toch grote voorstander van dualisme !!
  Heeft u daar de afgelopen twee jaar wat van teruggezien ?
  U kunt zeggen over de LST wat u wilt maar een ding is duidelijk ze leggen wel zaken bloot, over de manier valt wellicht te twisten maar de inwoners van Tilburg weten nu wel wat er allemaal gebeurd en dat is lang zo niet geweest.

  U zit in uw zeteltje en en gedraagt zich met u fractiegenoten als een vorst die geen weerstand duldt.
  ik hoop dat u zich realiseert dat de 11 zetels die u nu bezet ook niet de vruchten afwerpen die eigenlijk van u verwacht mogen worden.

  Ben daarom ook erg benieuwd wie de grootste verliezer zal zijn in 2010 de LST of de PvdA.

  Smolders en zijn fractiegenoten hebben in ieder geval weer een signaal afgegegeven.
  Of ze mijn stem weer krijgen hangt eigenlijk af van het feit wat ze nu werkelijk van plan zijn met deze boycot van enkele maanden.
  Ik kan me niet voorstellen dat deze club zich rustig gaat houden de komende maanden maar dat e.e.a. een doel heeft en ze nog niet klaar zijn.

  Als dat niet zo is heeft u gelijk maar ik vrees dat ze nog wat pijlen op de boog hebben die met name gericht zijn op het ontmaskeren van de PvdA

 5. avatar
  Anoniem

  Inderdaad.wat een domme domme domme man, woorden schieten hier te kort.

 6. Emmertal avatar
  Emmertal

  Meneer Blauwbroek, was u niet de man die ons een vijfduizend banenplan beloofde? Over veel geschreeuw en weinig wol gesproken…

 7. Jeroen Jansen avatar
  Jeroen Jansen

  Smolders is mij de afgelopen tijd ook tegen gevallen. Duidelijk is dat hij vaak niet weet waar het over gaat en dan maar dingen gaat roepen die de VVD en de SP al hebben gezegd, lekker makkelijk. Echt nieuwe idee

 8. kicky avatar
  kicky

  Mijnheer, auke erg dat je tot dit stelletje sprookjes vertellers behoort. Durf de verkiezingen nog eens aan.Lekker blijven zitten, hoor terwijl 78% kotst van zulke Aukes

 9. Partij van de Afbraa avatar
  Partij van de Afbraa

  Laat de volgende fractievoorzitter maar weer aanrukken!! Eerst van Griensven afgezet door zijn onkunde en domme leugens en nou deze dombo!!

 10. ER avatar
  ER

  @ Emmertal: het was een 10.000 banenplan

 11. Re-actie avatar
  Re-actie

  Zou Auke Blauwbroek een half jaar reces willen nmen op TilburgZ

 12. Noah Jacobs avatar
  Noah Jacobs

  Helemaal mee eens. Eindelijk eens iemand die weerwoord geeft tegen de onzin die continu wordt verkondigd door Hans en kornuiten. geen woorden maar daden. Die hebben we nog niet vernomen van de LST, geen visie geen inhoud!

 13. LST fan. avatar
  LST fan.

  Zit jij er als je er geen geld voor krijgt?
  Volgens mij zit de vastgeroeste PVDA'ers op een uitzondering na voor het geld.

 14. LST-stemmer avatar
  LST-stemmer

  Noah Jacobs? Nog nooit van gehoord.

 15. Kees avatar
  Kees

  Noah, even op http://www.lijstsmolders.nl kijken. Maar Noah zal ook wel weer makkelijk zijn geld krijgen via subsidie of manager spelen bij de overheid.

 16. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Die site,beste Kees, daar staat de meest grote onzin op. En daar pronkt de door u bewonderde politieke partij ( of is het een beweging?)bijv. met een bezoek aan de Kruidenbuurt waar ALLE raadsfracties aanwezig waren – en warempel ditmaal ook de LST – dat de raadsleden op een door de gemeente georganiseerd wijkbezoek brachten.
  En op die site fulmineert de voorman over gratis openbaar vervoer met Carnaval 2007…. ‘moet niet kunnen’, maar op andere momenten wil hij doen voorkomen alsof het zijn idee is om gratis/goedkoop vervoer aan burgers aan te bieden.
  Hypocrisie ten top!

 17. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Reageer toch niet zo emotioneel, Tine. Op die website wordt toch helemaal niet gesteld dat de LST de enige aanwezige was in de Kruidenbuurt. Je moet ter illustratie eens de nieuwe sportnota bekijken waarin een wezenloos grote foto van PvdA-raadslid Bas van Wilthagen staat. Alsof ook niet andere fracties hebben meegedacht voor die nota! Pure PvdA-propaganda.

 18. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Dat de PvdA momenteel alleen maar wild om zich heen trapt en leugens verspreidt, is natuurlijk ook een zwaktebod. De LST wil een statement maken en heeft daar reden toe. Of je het eens bent met het middel is een andere discussie. Maar dat de LST niets bijdraagt, is een leugen. Heel Tilburg is bijvoorbeeld blij met het plaatsen van enkele nazaten van de oude linde op de Heuvel en de LST heeft daaraan een bijdrage geleverd met artikel 47 vragen en de publiciteit daar omheen (dit ter liistratie van het werk buiten de , inderdaad vaak zinoze, vergaderngen om. Dus ter herinnering onze inhoudelijke bijdrage (1 van de vele):

  "art. 47 vraag LST over Lindeboom op de Heuvel, inclusief antwoord

  28 september 2007
  Nazaat oude Lindeboom terug op de Heuvel

  Het is mogelijk dat in het kader van de festiviteiten rond 200 jaar stad Tilburg een nazaat van de in 1994 verwijderde lindeboom op de Heuvel wordt herplant op die plek. Dit naar aanleiding van de 'volksraadpleging' onder de Tilburgse bevolking over de herinrichting van de Heuvel.
  Ten onrechte wordt de uitslag wel eens verkeerd ge

 19. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  uitvoerig commentaar over de lindeboom en dat gehonoreerd en dan n

 20. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Ga eens naar de burgers luisteren in plaats van te kissebissen, meensuh!

 21. sven avatar
  sven

  * die er vervolgens niets van weet te bakken,*

  Acg gut..Bedenkt eerst eens waarom de LST gelijk 5 zetels won..Misschien is er wel iets mis..alleen willen en kunnen de voormalige partijen het neit zien.

 22. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  H