Geplaatst

10.000 banen wel degelijk mogelijk!

Donderdag 31 januari 2008 presenteerde de PvdA een 10.000 banenplan. Door gerichte keuzes te maken en je als stad daarmee te profileren naar nieuwe investeerders en bedrijven kunnen er in Tilburg in 2011 ruim 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij zijn gekomen.

Beloven en waarmaken is de slogan van de PvdA in Tilburg en daar zijn we druk mee bezig. Die verantwoordelijkheid hebben we ook als grootste politieke partij en die nemen we ook met beide handen aan. Sterker nog, we maken ook waar wat we beloofd hebben!

De 10.000 banen komen echter niet zomaar uit de lucht vallen. Op basis van een gedegen onderzoek naar de werkgelegenheidsontwikkelingen in de afgelopen 30 jaar, constateren we dat er in de industrie en logistiek nog veel werkgelegenheid te vinden is en dat daar nog groeipotentie in zit. Het is wel goed om daarnaast ook te investeren in nieuwe ontwikkelingen zoals de creatieve industrie en de gezondheidszorg, immers juist de variatie in de Tilburgse economie is het sterke punt. Toch zullen we de traditionele industrie en logistiek in Tilburg moeten blijven ondersteunen en stimuleren, waarbij ook veel aandacht richting het MKB moet gaan. Juist het MKB is de grootste werkgever in onze stad. De keuzes die de PvdA maakt voor verdere economische ontwikkelingen in Tilburg zijn doorgerekend door ETIN in Den Bosch. Daarbij wordt wel uitgegaan van een min of meer gelijkblijvende economische groei in de komende 4 jaren.

 

Tot slot zetten we zwaar in op de relatie tussen het onderwijs en de werkgevers. Juist in een globaliserende wereld waarin ontwikkelingen op kennis en vaardigheidsniveau elkaar snel opvolgen, is het van groot belang dat werknemers over de juiste competenties beschikken. Via gerichte her- en bijscholing bij de vele onderwijscentra in onze stad, zou Tilburg wel eens kunnen uitgroeien tot het onderwijscentrum van Zuid-Nederland. Zo heeft Tilburg vele kansen en mogelijkheden om te groeien. Onze nota heet dan ook niet voor niets: Tilburg, veelzijdig en kansrijk!

Reacties

52 reacties op “10.000 banen wel degelijk mogelijk!”

 1. Jaques avatar
  Jaques

  Nou, laat maar eens zien dat plan… want op jullie website is het vooralsnog niet te vinden. Of was dit het, deze tekst hierboven?

 2. Linda avatar
  Linda

  Inderdaad nergens iets te vinden en de andere fractie’s waren niet uitgenodigd?? De pers schrijft blijkbaar deze onzin zo over??
  Eind 2005 beloofd de PvdA de kiezers 10.000 banen met een heus banenplan. Pas ruim 2 jaar later in 2008 komt de PvdA met een plan zonder inhoudelijke feiten hoe dat te gaan doen maar weet al wel te melden dat je er maar beter geen vergif op in kunt nemen. Lijkt me trouwens heel verstandig dat niet te doen bij alle loze en leugenachtige beloftes van de PvdA.
  Nu wil de PvdA zelfs niet afgerekend worden op die 10.000 banen bij de volgende verkiezingen in 2010, op verkiezingsbelofte gedaan in 2005, maar probeert voor de zoveelste keer weer wel onder hun verkiezingsbelofte uit te komen om pas in 2011 afgerekend te willen worden, na de volgende verkiezingen, en dan zal blijken dat de kiezers voor de zoveelste keer voor de gek zijn gehouden, maar wel weer voor 4 jaar vastzitten aan de beroepsleugenaars van de PvdA.

 3. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Linda…

  Lees a.u.b. nog eens de bijdrage van mevrouw Frenk: https://www.tilburgz.nl/poov/weblog.php?cmd=show&w… als je dat niet leuk vind, ga dan terug de zandbak in en daar met modder gooien!!!

 4. Bezorgde Tilburger avatar
  Bezorgde Tilburger

  Beste PvdA-raadslid, alias Betrokken Tilburger, wat heeft dat nou met bovenstaande te maken???

 5. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  De uitnodiging voor de persconferentie van het banenplan stond (en staat) toch gewoon op http://www.tilburg.pvda.nl.
  Aan te nemen valt dat ook de criticasters daar toch af en toe hun licht opsteken om inspiratie op te doen om de PvdA te kunnen becommentarie

 6. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Bezorgde Tilburger

  IK BEN GEEN PVDA-er!!!

  En w.b.t. mijn opmerking… Het gaat om de sfeer en daarbij geldt wat mij betreft: “C’est le ton qui fait la musique” Denk niet dat de opmerking van Linda op wat voor manier bijdraagt aan een construcieve samenwerking binnen deze stad!

 7. Jaques avatar
  Jaques

  kan aan mij liggen hoor, maar ik zie nog steeds geen plan? wat is dat nou voor gedoe, twee jaar lang beloven, vorige week zogenaamd presenteren maar nog steeds mogen wij het blijkbaar niet lezen?

 8. Tine vd Weyer avatar
  Tine vd Weyer

  beste jacques,

  het zou zomaar eens kunnen dat vanwege carnaval de collega die de website verzorgd even buitengaats is. aan het carnavallen of wellicht even de stad uit.
  maar het zal binnenkort echt allemaal voor iedereen te lezen zijn.

 9. Linda avatar
  Linda

  Ik heb net toch echt een reactie van Tine van de Weyer gezien die snel is weggehaald, waar zij erkend dat de “Betrokken Tilburger” inderdaad Jan van Esch van de PvdA was en zij het niet erg snugger vond van Jan om tegelijkertijd al een tijdje niet met zijn eigen naam te reageren?? Waarom is deze reactie van Tine eraf gehaald???

 10. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  je bent wel onverbeterlijk linda, op de andere weblog gaf ik je al het antwoord zoals hieronder.
  Wil je alsjeblief ophouden met klieren en de boel verzieken? Ik weet niet wie stiekum mijn naam gebruikt om berichten te plaatsen: maar het is intens misselijkmakend.

  ik heb gevraagd de reactie te verwijderen omdat ik hem niet heb geschreven en ik Jan van Esch nooit zo zou aanspreken.omdat het gewoon niet waar is linda, daarom heb ik gevraagd deze onzin weg te halen. Als het de gewoonte wordt bij tilburgz dat mensen straffeloos kunnen gaan schrijven onder de naam van een ander is dat een heel slechte ontwikkeling voor tilburgz.Ik stel me kwetsbaar op door mijn eigen naam te gebruiken. Van mij mag ieder doen wat ie wil, of dat onder een andere dan de eigen naam is of niet, daar kan een mens zo zijn redenen voor hebben, maar de naam van eenander gebruiken: dat kan gewoon niet: nogmaals mijn antwoord :

  omdat, beste linda, ik erg boos ben dat iemand mijn naam gebruikt om berichten op deze site te zetten. Als mensen niet meer eerlijk zijn en de naam van een ander gebruiken om een mededeling te doen, daarmee de naam van die ander willens en wetens bezoedelen is dat buitengewoon laag en laf gedrag naar mijn idee. Mij kun je niet gauw echt boos krijgen, zelfs niet op deze weblogs waar allerlei aantijgingen je om de oren vliegen. maar als iemand zich bedient van mijn naam en mij woorden in de mond legt die ik nooit zou gebruiken is voor mij de maat vol!

  goed begrepen Linda?

 11. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Linda
  Nogmaals Linda, ik schrijf alleen onder mijn eigen naam en heb geen pseudoniem nodig. Misschien probeer je me swart te maken omdat ik op Tilburgz meldde dat je volgens mij de dochter van Hans bent en wel heel erg de toon van je vader over neemt, maar die komt wel met argumenten, dus Linda, waar gaan we het over hebben?? Een beetje meer nuance zou je sieren.

 12. Linda avatar
  Linda

  Dag Jan, dat is lang geleden dat je onder je eigen naam wat schrijft, maar wel heel toevallig. Ik had een paar weken wat meer tijd tijdens mijn HBO-studie en heb de "discussies" eens afgekeken, maar wat een niveau allemaal. Ik wens jullie veel wijsheid toe en hou mijn hart vast waar dit allemaal toe "lijdt". De groeten en tot ziens, maar dan zeker niet hier, want daar wordt een 19-jarige volgens mij niet veel wijzer van.

 13. ToMo avatar
  ToMo

  Ach ja,

  Ooit mocht ik Wim Luyendijk is interviewen toen hij nog sociale zaken deed in Tilburg. Kwam toen ook met een dergelijk plan. Is nooit iets van terecht gekomen. Logisch dat mensen met enig wantrouwen naar dit soort beloftes kijken. Ik verwijs naar een bekend oud zegswijze: “Het is makkelijker gezegd dan gedaan.” Zoals met veel beloftes van de PvdA overigens.

 14. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  het banenplan van de pvda waar kennelijk (en begrijpelijk want beloofd) reikhalzend naar wordt uitgekeken is te lezen op de website http://www.tilburg.pvda.nl
  klik hiervoor in het rechtermenu op het icoontje ‘banenplan’.

 15. T.............. avatar
  T…………..

  Ik heb hier nog niet of nauwelijks een raadslid zien reageren met fatsoen of inhoud want die zijn blijkbaar veel verstandiger. Ik bedoel dan raadsleden zoals bijna de gehele fractie van CDA, VVD, LST, D66, AB, VSPT Het wordt de hoogste tijd dat de kranten in Tilburg dat maar eens naar buiten gaan brengen, al die onzin hier en………………..

 16. Marco avatar
  Marco

  Die zijn gewoon aan het werk, maar die zijn er blijkbaar maar weinig!

 17. Jules Luijten avatar
  Jules Luijten

  Linda,

  Over leugenaars en bedriegers gesproken… ik las in het BD onlangs dat een van jullie raadsleden de promotie van een promovendus om zeep heeft geholpen. Is die promotor, die niet geheel toevallig ook raadslid is in de gemeente Tilburg, wel betrouwbaar? Fijn idee om zo’n gemeenteraadslid te hebben in Tilburg. Ik ben benieuwd wat hij nog meer om zeep helpt of geholpen heeft in Tilburg.

 18. Linda avatar
  Linda

  Zo, zo Jules oftewel PvdA-er, wat een niveau weer……………lijdt natuurlijk wel lekker af van waar het echt over zou moeten gaan, een 10.000 banenplan wat 2 jaar te laat komt en inhoudelijk een hoop prietpraat is!! Over beloven en waarmaken gesproken, ha, ha. Goed om te zien dat de paniek groot is bij de PvdA

 19. Jules Luijten avatar
  Jules Luijten

  Het kan er bij een aantal LST-aanhangers niet in dat er ook mensen reageren op deze weblogs die partijonafhankelijk zijn heh? En dat er ook Tilburgers zijn die helemaal niets met de LST hebben en met hun manier van ” werken” in de stad. Ik ben een van die Tilburgers. Probeer het zakelijk te houden, Linda. Aanvallen mag, maar dan wel zakelijk. Lijdt is trouwens met een korte ei!

 20. Linda avatar
  Linda

  Beste Jules, je moet wel van de PvdA zijn, dat je zelfs de woordspeling “lijdt” niet snapt:-0)
  Maar wat een paniek, nu de LST gewoon jullie eigen onzin blootlegt, niet meer en niet minder.
  Verder ga ik niet meer reageren want dat is zinloos

 21. Jules Luijten avatar
  Jules Luijten

  Het zou je sieren, Linda, wanneer je je toon toch eens wat matigt op deze site. Blijkbaar geeft het je een goed gevoel af te geven op een of meer andere politieke partijen, dat leidt (geen woordspeling) de aandacht af van jullie eigen tekortkomingen. Jij moet wel van de LST zijn, ik ken geen andere partij die zich zo onbeschoft opstelt naar burgers en collega-partijen als die partij. Het valt me nog mee dat ik tot op heden geen enkel spreekwoord lees, daar is de LST een uitblinker in, in het gebruik van spreekwoorden!

 22. Arjen avatar
  Arjen

  Is Linda een fractiegenoot van me, Jules? Is Linda woordvoerder van de LST? Is Linda uberhaupt lid of fan van de LST? Nee, Linda is voor jou aleen maar een excuus om af te geven op de LST.

 23. Jules Luijten avatar
  Jules Luijten

  Hoi Arjen, das vreemd! Ik reageer op Linda en ik krijg van jou antwoord. Das grappig!

 24. Arjen avatar
  Arjen

  Zo zie je maar, Jules, het ontbreekt de LST niet aan humor. Ik neem aan dat jij ook van de partij bent bij de volgende borrel van Jan van Esch? Kunnen we pas echt lachen.

 25. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Als ik in de gelegenheid ben en mijn gezondheid het deze keer toelaat, zal ik ook zeer zeker van de partij zijn. Ik zou graag de discussie met raadsleden van diverse pluimage willen aangaan.

 26. A avatar
  A

  Jules, kan je aangeven WELKE raadsleden volgens jouw lomp en bot reageren? En WAT en WANNEER ze gezegd of gescheven hebben?
  Overigens: zo’n sympathieke uitnodiging en handreiking zo maar afslaan en ook nog beledigend? Is dat niet…….?

 27. Jules Luijten avatar
  Jules Luijten

  Nee, dank je, geen borrel met gemeenteraadsleden voor mij. Als er dan ook zo lomp en bot gereageerd wordt, dan zou ik me alleen maar ergeren! Veel plezier ermee.

 28. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Ja, ik ben ook wel benieuwd welke raadsleden dat zijn dan. Hoewel ik zelf soms best een felle toon kan aanslaan over bepaalde politici op deze plek, vind ik het met hun reacties eigenlijk wel meevallen.

 29. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Om je vast op weg te helpen, Jules, zal ik voor je op een rijtje zetten welke Tilburgse raadsleden

 30. avatar
  Loes Dielissen (TVP)

  Ontbrekend in bovenstaande opsomming zijn:

  Hans Smolders (LST)
  Marjolein Buijssen (SP)
  Loes Dielissen (TVP)
  Joost Moller (VVD)

  Dan kan ik er nog een paar vergeten zijn.
  Over het algemeen is de toon van vooral anonieme reageerders naar mijn mening soms wat ongenuanceerd, laat ik het zo uitdrukken. Het staat elke partij naar mijn mening trouwens vrij om al of niet het contact en debat met mede-raadsleden en burgers te zoeken. Ik vind dat eerder voorspelbaar dan ergerlijk, maar zit in 2010 ook niet te wachten op een bombardement aan ballonnen pennen en gratis…, d

 31. avatar
  Anoniem

  Dat was paul van est hierboven: even aanpassen, Tom!

 32. paul van est avatar
  paul van est

  Ontbrekend in bovenstaande opsomming zijn:

  Hans Smolders (LST)
  Marjolein Buijssen (SP)
  Loes Dielissen (TVP)
  Joost Moller (VVD)

  Dan kan ik er nog een paar vergeten zijn.
  Over het algemeen is de toon van vooral anonieme reageerders naar mijn mening soms wat ongenuanceerd, laat ik het zo uitdrukken. Het staat elke partij naar mijn mening trouwens vrij om al of niet het contact en debat met mede-raadsleden en burgers te zoeken. Ik vind dat eerder voorspelbaar dan ergerlijk, maar zit in 2010 ook niet te wachten op een bombardement aan ballonnen pennen en gratis…, d

 33. avatar
  Anoniem

  Beste Paul,

  Ben het met je eens dat je 'politiek bedrijven' moet doen voor de termijn die ervoor staat, hoe men daar invulling aan geeft en of dat goed of fout is, daar zal de bevolking na de termijn van 4 jaar over oordelen. Zou het ontzettend arrogant en elitair vinden als mensen binnen de politiek nu al 'veren in de derri

 34. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Een gemeente investeert in allerlei zaken die nuttig en zinvol zijn voor haar burgers. In Willem II bijvoorbeeld (als het over financi

 35. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hoi Tine,
  ondanks de stemming hiero blijkt niemand opgemerkt te hebben dat je zegt dat van de 7,5 miljoen het grootste bedrag toegerekend wordt aan de aankoop van het Midi-pandje. Terwijl toch breed uitgemeten is dat slechts 2,5 miljoen de aankoop betrof en maar liefst 5 miljoen de verbouwing en aanloopkostenvergoeding van de *kuche*ondernemert Adje betrof.
  Vreemd…
  Trusten Theo
  http://www.ilburg.nl

 36. avatar
  Anoniem

  Beste Tine, je vraagt je af of het bij cultuur en sport altijd om de fin. winst moet gaan. Nee natuurlijk niet, maar je kan kunst en cultuur ook niet opdringen aan burgers, zeker niet voor 7.7 miljoen. En hoe die 7.7 miljoen verdeeld zijn beste Theo, zal me eerlijk gezegd worst zijn als burger. Het grootste bedrag is toegekend aan de aankoop van het pand, ok, maar wellicht over 20 jaar wordt het gebouw desondanks gesloopt om er een supermodern, (dan eigentijds) gebouw neer te zeken. Niets is zo veranderlijk als de smaak van de mens!

 37. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Onnoemelijk veel mensen zijn als ze op zaterdag of zondag naar de radio 1 willen luisteren overgeleverd aan de sport. Er zit een uitknop aan het apparaat of je kunt een andere zender kiezen maar het is en blijft een feit dat sport een dominante rol in de samenleving vervult. Of je er nou iets mee hebt ja of nee. Nou zal ik de laatste zijn om degenen die van sport genieten deze geneugten te willen ontzeggen, maar ook in de sport gaat heel veel geld in om. En het levert niet per definitie winst op en als het wel zo is alllen in een heel bepaalde hoek heel erg veel.
  Kunst en cultuur komen er verhoudingsgewijs bijzonder schaars vanaf. In de begroting van de rijksoverheid is 0,48% van het BNP gereserveerd voor de kunsten waar dat in Frankrijk bijv. 1% is. De investering in een laagdrempelig kleinschalig theater naast de bestaande accomodaties is in de zesde stad van het land beslist geen overbodige luxe. Toen 013 destijds startte was er net als nu veel scepsis. Inmiddels is het uitgegroeid tot h

 38. avatar
  Anoniem

  Beste Tine, even een reactie op je eerste betoog, met name over 013. Hoeveel heeft 013 de gemeente nu al gekost denk je? Halverwege 2006 waren ze nog noodlijdend en in 1 jaar zijn ze uit de as herrezen? In datzelfde jaar (2007) zijn ze ook nog eens een tijdje gesloten geweest ivm een verbouwing die meer dan 1.5 miljoen gekost heeft? Jazeker, je spreekt nu met een liefhebber van 013. Ik vind het goed dat zo’n popzaal er is, maar het kost de gemeente ook veel om die status van h

 39. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  ter aanvulling van de vorige boodschap: de invetering zal op het conto van de expoitant worden gezet die dat op termijn zal moeten terugbetalen. Die garantie zal worden gevraagd maar in de aanloop daarvan zal de gemeente faciliteren. Dat een overheid een investeringsverantwoordelijkheid neemt in een goed cultureel(lees ook economisch, sportief, onderwijskundig, sociaal, veilig, vervoerskundig, maatschappelijk) klimaat is niet verkeerd geloof ik.Er was in Tilburg al jarenlang de behoefte aan een Middenzaal van deze omvang. Er is in Tilburg op dit moment een grote noodzaak om het Veemarktkwartier qua culturele activiteiten te versterken. Theatermaker van Bavel zocht in Nederland naar een permanente uitvalsbasis en wist zich daarin gesteund door belangrijke participanten in de markt als TVzenders en omroepen die een dergelijk theater als uitzendbasis in het zuiden zouden willen kiezen.Dat bij elkaar opgeteld brengt de aankoop van de Midi tot een unieke kans die – uiteraard -binnenkort daadwerkelijk met harde gegevens moet worden waargemaakt.

 40. Bas avatar
  Bas

  als je de een een subsidie geeft, dan draai je daarmee de ander de nek om. Subsidie levert oneerlijke concurentie op en monopolies voor culturele instituten. Die instituten worden door die monopoliepositie lui en zelfvoldaan. Overheden subsidieren bijvoorbeeld amateurkunstonderwijs terwijl ondernemers die markt ook bedienen. Nu wordt Adje gesubsidieert en La Vida heeft het nakijken.
  In de zorgsector is jaren geleden het persoonsgebonden budget geintroduceerd. De subsidie gaat niet meer naar de zorginstituten, maar naar degene die zorg nodig heeft (of hun verzorgers). Dit geld kun je gebruiken om zelf zorg in te kopen. De zorginstituten leken uit een winterslaap te ontwaken nu er iets van marktwerking in de sector kwam. Het zorgde bijvoorbeeld voor nieuwe woonvormen voor mensen met een handicap. Misschien moeten we ook een persoonsgebonden cultuurbudget voor de Nederlandse burger introduceren. Op die manier subsidieren we de cultuur via de bezoekers. Als La Vida dan gewoon een leuk programma neerzet maakt het ook kans om via de bezoekers gesubsidieerd te worden.

 41. Theo Ilburg avatar
  Theo Ilburg

  beste Ren

 42. Bas avatar
  Bas

  als je de een een subsidie geeft, dan draai je daarmee de ander de nek om. Subsidie levert oneerlijke concurentie op en monopolies voor culturele instituten. Die instituten worden door die monopoliepositie lui en zelfvoldaan. Overheden subsidieren bijvoorbeeld amateurkunstonderwijs terwijl ondernemers die markt ook bedienen. Nu wordt Adje gesubsidieert en La Vida heeft het nakijken.
  In de zorgsector is jaren geleden het persoonsgebonden budget geintroduceerd. De subsidie gaat niet meer naar de zorginstituten, maar naar degene die zorg nodig heeft (of hun verzorgers). Dit geld kun je gebruiken om zelf zorg in te kopen. De zorginstituten leken uit een winterslaap te ontwaken nu er iets van marktwerking in de sector kwam. Het zorgde bijvoorbeeld voor nieuwe woonvormen voor mensen met een handicap. Misschien moeten we ook een persoonsgebonden cultuurbudget voor de Nederlandse burger introduceren. Op die manier subsidieren we de cultuur via de bezoekers. Als La Vida dan gewoon een leuk programma neerzet maakt het ook kans om via de bezoekers gesubsidieerd te worden.

 43. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  als je de een een subsidie geeft, dan draai je daarmee de ander de nek om stelt Bas.
  daar weet ik alles van als soms wel/soms niet (vaker niet) gesubideerd producent van kunst, maar met en zonder subsidie valt te overleven. (overigens liefst met,accoord).

  en Theo, : de beoogde manager van het Miditheater wordt gewoon wel degelijk afgerekend op de investering van 5 miljoen tenslotte, er is geen kwestie van toeschuiven: hij gaat uit eigen revenuen zijn eigen exploitatie betalen.die 5 miljoen komt op termijn terug in de gemeentekas. Tilburg heeft overigens ook in andere cultuurtempels als de Nwe Vorst en 013 risicokapitaal gestoken. De nwe Vorst moet zich nog bewijzen maaar de aanzet is heel hoopgevend,013 doet dat al ruimschoots.
  Ik kijk uit naar een leuk programma van La Vida.

 44. paul van est avatar
  paul van est

  Dag Ren

 45. paul van est avatar
  paul van est

  Dag Ren

 46. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  De discussie tussen de heren Backx en Seepma zondag in Extase was heel relaxed.Vol begrip voor elkaars standpunten maar het niet altijd met elkaar eens. Na afloop dronken de heren samen gezellig een flesje spa met een rietje.
  Eigenlijk nauwelijks sprake van extase in Extase….ook geen buskruit overigens wat toch de titel van het programma was, zelfs geen kort lontje gezien. Gewoon relaxed in een donker hol een stralende zondagmiddag voorbij zien gaan.

 47. paul van est avatar
  paul van est

  Hebben ze ook rietjes in Extase? Zo leer je nog eens iets!

 48. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Leuke gedachte om op verder te borduren; een persoonsgebonden budget voor cultuur. Iedere Tilburger een vrij(film, toneel, museum, kunst aan de muur?) te besteden bedrag? Gelabeld met de verplichting het binnen een jaar te besteden.Wel in Tilburg dan verplicht aan ”Tilburgse” kunstenaars. En wie doet dan Kunst in de Openbare Ruimte?
  De gemeente faciliteert onder andere door subsidie/exploitatie van aantal grote instellingen. Via armoedebeleid is het voor iedereen mogelijk gebruik te maken van alle vormen van kunst (denk aan de kortingsregelingen via de vouchers) en kun je natuurlijk ook gewoon nooit naar een museum gaan of naar een voorstelling of concert. Marktwerking zoals uitgelegd kan positieve resultaten hebben maar vergeet niet alle negatieve gevolgen van de martkwerking te vermelden en dan moet je je afvragen of het dat waard is. Vraag moet zijn hoeveel je van je totale gemeentelijke begroting in Cultuur wilt stoppen. De afweging zal wat GroenLinks betreft altijd zijn dat het in balans moet zijn met bijvoorbeeld armoedebeleid, welzijnsbeleid, WMO en andere zaken en op dit moment is dat zeker in balans.

 49. beschimmeld konijn avatar
  beschimmeld konijn

  Verplicht cultuurhappen…en ook nog nog binnen Tilburg. Hoe krijg je het verzonnen. Verlaag gewoon de belastingen dan kan iedereen zelf bedenken wat ie met zijn verdiende geld doet.

 50. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @beschimmeld konijn

  Tilburg heeft al de laagste lasten dus er valt op dat gebied niets meer te winnen. Overigens droop mijns inziens het cynisme van het eerste deel van mijn reactie maar wellicht dat de schimmel je in de weg staat?

 51. Johan van den Hout avatar
  Johan van den Hout

  Leuk, zo'n discussie over een 10.000 banenplan… effectief rookgordijn ook wel.

 52. paul van est avatar
  paul van est

  We kunnen natuurlijk ook ophouden met plannen maken en katten en gewoon samen aan de slag voor meer banen en een beter functionerende raad.