Geplaatst

Boekhandel Livius, Uitgeverij Contact en A.H.J. Dautzenberg nodigen u uit voor de presentatie van:

Vogels met zwarte poten kun je niet vreten

vogels met zwarte poten kun je niet vreten‘A.H.J. Dautzenberg claimt rücksichtslos zijn eigen universum en zuigt de lezer daarin mee. Zijn verhalen balanceren tussen het wonderschone en het ontoelaatbare.

Ze zijn bezield, brutaal en verdomd goed geschreven.’

De presentatie is op:

Vrijdag 15 oktober, 20.00 uur

Boekhandel Livius, Nieuwlandstraat 56, Tilburg

Toegang gratis (en borrel)

m.m.v. Bandirah, the Blood / Sebastiaan & Co, Sander Blom, Gert ‘bioloog’ Brunink, Theo Sontrop, de Stapschrijver, Thomas Maarten van der Zwan

Kijk hierboven om te zien hoe A.H.J. Dautzenberg een geroosterde ooievaar bereidt!

En klik hier voor zijn optreden op Crossing Border

 

 

Neem gerust vrienden mee: hoe meer zielen, hoe meer… boeken worden verkocht!

Het filmpje is ook geplaatst op de contrabas.com

Reacties

8 reacties op “geroosterde ooievaar”

 1. Ton van de Witte avatar
  Ton van de Witte

  Ik kom een exemplaar kopen en laten signeren. Ik volg Dautzenberg al enkele jaren, kostelijk.

 2. redactie TilburgZ avatar
  redactie TilburgZ

  Aldert van der Burg van De Tilburgse Koerier publiceerde gisteren een bevlogen, of zeg maar woedende column, waarin hij bij voorbaat afstand neemt van boek, auteur en ooievaar-eters.
  .
  De column van Van der Burg:
  .

  [Column Aldert van der Burg uit De Tilburgse Koerier]
  .
  Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Dat is de titel van het boek dat de Tilburgse schrijver A.H.J. Dautzenberg op vrijdag 15 oktober bij Boekhandel Livius aan de Nieuwlandstraat presenteert. Uitgeverij Contact spreekt op internet van 'het prozadebuut van een veelbelovend auteur'. Een verhalenbundel als deze zou u nog nooit hebben gelezen. 'De verhalen zijn soms brutaal, soms gruwelijk, maar altijd prachtig geschreven', aldus de uitgever.
  .
  Bij de aankondiging van de presentatie hoort een promotiefilmpje, dat onder de titel Geroosterde ooievaar op de website TilburgZ.nl is te vinden. De opname begint met dreigende muziek, waarna Dautzenberg in beeld verschijnt. Op pedante wijze loopt hij, met een geweer over zijn schouder, door een Tilburgs park. "We gaan een ooievaar schieten", kondigt hij stoer aan met dat afschuwelijke Zuid-Limburgse accent van hem, dat hij na een verblijf van minstens twintig jaar in onze stad nog altijd niet heeft afgeleerd. "Ik heb namelijk een heerlijk recept gemaakt voor geroosterde ooievaar."
  .
  Even dacht ik dat hij een grap maakte. De ooievaar is immers een bedreigde diersoort, waarvan er misschien maar vijf- of zeshonderd in ons land rondvliegen. Maar Dautzenberg is bloedserieus, want in de volgende scène is te zien hoe hij daadwerkelijk de trekker overhaalt en euforischYes!roept als blijkt dat zijn schot raak is. Ik kon een gevoel van walging niet onderdrukken. Hoe kan Dautzenberg op deze wijze natuurliefhebbers tegen zich in het harnas jagen? Waar haalt hij het lef vandaan?
  .
  In het tweede deel van het filmpje is te zien hoe de auteur de ooievaar bereidt, terwijl zijn niet al te appetijtelijke lichaam slechts in een keukenschort is gehuld. Dat levert onsmakelijke beelden op. Uiterst onsmakelijk.
  .
  Na het zien van het filmpje bleef ik met een gevoel van verbijstering achter. Mijn gedachten gingen terug naar september vorig jaar, toen de Oostenrijkse kunstenaar Hermann Nitsch een bloederige act uitvoerde met een dood varken in de hoofdrol. Dat leidde ook al tot zo'n wanstaltige vertoning. Dautzenberg lijkt het met zijn promotiefilmpje nog eens dunnetjes over te willen doen.
  .
  Aanvankelijk twijfelde ik of ik de presentatie van Vogels met zwarte poten kun je niet vreten zou bijwonen. Het gaat immers om het prozadebuut van een veelbelovend auteur uit Tilburg. Maar nu ik beelden heb gezien van de wijze waarop Dautzenberg met een bedreigde diersoort omgaat, weet ik het zeker: ik blijf weg.
  .
  Aldert van der Burg

 3. Marg Vlemmix avatar
  Marg Vlemmix

  Tot nu toe 515 keer bekeken….alleen naar aanleiding van het voorpaginanieuws van Aldert?

 4. Shoarma bedriegt lie avatar
  Shoarma bedriegt lie

  @Marg
  Ach, Marg, Herr Aldi schrijft niet alleen beroerd, hij verkwanselt ook de journalistieke principes die hij naar eigen zeggen zo hoog heeft staan…
  Maar IK ga naar die boekpresentatie toe…!
  🙂

 5. Andrea avatar
  Andrea

  Humor heet dit: het filmpje, maar ook de column van Aldert van der Burg.

 6. Shoarma staat op zij avatar
  Shoarma staat op zij

  Zels Maxime volgt de Tilburgse literatuur op de (zwarte?) voet: http://bit.ly/a1UGCx

 7. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Ha ha, die Shoarma toch. En maar klagen dat Tilburgers ironie niet begrijpen… Ik geloof dat hij er zelf ook héél weinig van snapt.
  😉
  Andrea heeft een en ander beter in de gaten…

 8. elly lousberg dautze avatar
  elly lousberg dautze

  waar om 'dat afschuwelijke Zuid-Limburgse accent?" hebben die boeren van Brabant dan geen accent?
  Kwakzalver!!