Geplaatst

Eeuwig vers

Mensen van de hele wereld Luister goed naar dit gedicht Want het zijn berijmde regels Met een duidelijk bericht!Wij zijn kinderen van Tilburg En wij zijn zo trots als wat Wij zijn kinderen van Tilburg Wij zijn trots op onze stad!Van De Blaak tot Berkel-Enschot Udenhout tot Groenewoud Onze stad is al tweehonderd jaar Een stad waar je van houdt!Toen in achttienhonderdnegen Tilburg als een stad begon Was het maar een heel klein plaatsje Waar je niet zo veel mee kon Op deHeuvel stond een linde Op het Heike stond eenkerk Op het land en in de wol Waren de mensen aan het werkVan het Goirke tot de Hasselt Van de Besterd tot De Reit Leren wij als jonge kinderen Van deze oude tijd Tilburgheeft geen rijk verleden Vol pompeuze pracht en praal Geen paleizen vol met marmer Geen antieke kathedraal Tilburg heeft geen oude gevels Uit een lang vervlogen tijdOnze stad blijft zich verversen En houdt zo zijn jeugdigheid!Van de Heikant tot De Heyhoef Dalem tot Jeruzalem Hoor je dwars door de historie Een opvallend jonge stemWie de jeugd heeft heeft de toekomst Wordt er overal gezegd Maar voor ons is wel een hele Mooie toekomst weggelegd Wij zijn kinderen van Tilburg En wij zijn zo trots als wat Wij zijn kinderen van Tilburg Wij zijn trots op onze stad! Van Stokhasselt via Zorgvlied Tot aan de Gesworen Hoek Roepen wij hier met z’n allen: Kom maar lekker op bezoek! Wij hebbende Piushaven! Wij hebben de UvT! Wij hebben de grootste Kermis! Het De Pont en Willem II! Wij hebbende Kruikenzeiker! En het Pieter Vreedeplein! Echt: het is gewoon geweldig Om een Tilburger te zijn! Van het Wandelbos tot Oerle Dongewijk tot Fatima Armhoef tot aan Heerevelden Iedereen roept het ons naShoppen skaten sporten spelen Alles is hier even fijn Nergens anders op de wereld Zou ik liever willen zijnNergens anders opde wereld Hebben wij zo veel plezier Nergens anders op de wereld Voel ik mij zo thuis als hierVan St. Anna tot aan Loven Broekhoven tot Witbrand-West Tilburg is het allerleukste Tilburg is het allerbest Want een stad die blijft vernieuwen Zo’n stad tintelt op de tong Da’s een stad die steeds blijft smaken Eeuwig vers en altijd jong Wij zijn kinderen van TilburgEn wij zijn zo trots als wat Wij zijn kinderen van Tilburg Wij zijn trots op onze stadDe Quirijnstok tot de Korvel En Hoogvenne tot ’t Zand Overal zing ik van: Tilburg Is de schoonste stad van ’t land Aan de stad van Peerke Donders Hebben wij ons hart verpand Overal zing ik van: Tilburg Is de schoonste stad van ’t land!